Slovenija

Zapor ne bo!

Ljubljana, 07. 01. 2008 14.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Med Brnikom, Brdom in Ljubljano bodo v času predsedovanja potovale varovane kolone, kljub temu ni pričakovati večjih zastojev.

Predsednik Evropske komisije José Manuel Barroso se zaradi gripe ne bo udeležil srečanja Evropske komisije in slovenske vlade. Polno ga bo zamenjala
podpredsednica Evropske komisije Margot Wällstrom.
Predsednik Evropske komisije José Manuel Barroso se zaradi gripe ne bo udeležil srečanja Evropske komisije in slovenske vlade. Polno ga bo zamenjala podpredsednica Evropske komisije Margot Wällstrom. FOTO: Reuters

V torek zgodaj popoldne se bodo iz smeri Brda proti Ljubljani peljali udeleženci srečanja Evropske komisije in Vlade RS. Gre za prvo tovrstno varovano kolono, ki bo potovala v spremstvu policije. Kljub temu ni pričakovati večjih zastojev.

Prometna ureditev bo enaka

Direktor urada za varstvo in zaščito pri policiji Sašo Korenjak je na novinarski konferenci pojasnil, da bo zaradi varovanja udeležencev med slovenskim predsedovanjem EU povečan promet med Brnikom, Brdom in Ljubljano. Vozniki lahko na cestnih lokacijah od letališča Brnik do kongresnega centra Brdo ter na Celovški cesti in v središču Ljubljane v tem času pričakujejo varovane kolone.

Da bi zagotovili čim večjo pretočnost prometa, bo prometna ureditev ostala večinoma nespremenjena. Tako bodo varovane kolone potovale v normalnem mestnem prometu, konkretnih omejitev za ostale udeležence v prometu pa ne bo. V obdobju predsedovanja tako ne predvidevajo zastojev. Po ocenah policije bo na Celovški cesti v Ljubljani v najslabšem primeru treba čakati največ 30 minut.

Trenutne varnostne razmere pri nas ocenjuje policija kot ugodne. Kljub temu jih bodo ves čas budno spremljali in v primeru sprememb prilagodili prometne ukrepe.
Trenutne varnostne razmere pri nas ocenjuje policija kot ugodne. Kljub temu jih bodo ves čas budno spremljali in v primeru sprememb prilagodili prometne ukrepe. FOTO: POP TV

Varovane kolone bo spremljala policija

Srečko Deželak iz sektorja prometne policijske uprave uniformirane policije je ob tem opozoril, da bo varovane kolone spremljala tudi policija. Na začetku kolone bo tako policijski avto ali motor z rdeče-modro lučjo, na koncu pa vozilo z zeleno-modro lučjo. Vozniki morajo, ko zagledajo prvo policijsko vozilo, ustaviti, vožnjo pa lahko nadaljujejo, šele ko odpelje tudi zadnje policijsko vozilo, je dodal.

Kazen oziroma globa za voznike, ki se ne bodo umaknili varovanim kolonam, znaša 250,38 evra.
Kazen oziroma globa za voznike, ki se ne bodo umaknili varovanim kolonam, znaša 250,38 evra. FOTO: Promet.si

Policisti so dobro pripravljeni

Policisti so se zaradi predsedovanja Slovenije EU dodatno izobraževali na različnih področjih: varovanje oseb, objektov, bombna zaščita, vožnja vozil s prednostjo in s spremstvom ter iz tujih jezikov. Udeležili so se tudi tujih izobraževanj, saj bo določene naloge policija izvajala tudi v prostorih Sveta EU ter na stalnem predstavništvu Slovenije v Bruslju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

night.rider.mg
08. 01. 2008 00.13
Tomi , ne vem kako si sploh dovoliš žaliti druge uporabnike , kdo pa misliš da si ? Počasi preberi si tvoj komentar pa boš ugotovil da samo ti uporabljaš barbarske in žalujoče besede , ti svetujem da greš na zdravljenje
Silvijo Lutar
07. 01. 2008 21.15
lol...zabavno :D
manjakranjc@hotmail.com
07. 01. 2008 20.00
Doki007, ojoj ti imaš izpit za avto? Bogi pešci, vozniki itd Lp M.K.
doki007@email.si
07. 01. 2008 18.30
passion ,...ha ha ha ha ,....a mislš da si me kej užalil ,...??? ----jst sm povedal tisto kar je res ,... -----če pa cerkev drugače razmišlja kar verjetno res ,...saj poslušam same pedofilske in seksualne odgovore ,....za to ste pa pravi naslov ,....!!!----cerkeveni dostojanstveniki in njihovi simpatizerji...........
DarthRevan
07. 01. 2008 16.51
Tomi.passion, zapoved pravi "Ne prešuštvuj!"
tomi.passion@gmail.com
07. 01. 2008 16.45
doki007.....nedvomno si v idotizmu prekašal samega sebe. Čestitam. Pa sem že mislil, da kaj bolj neumnega ne moreš več izjaviti. No, to imaš verjetno po svoji mami. Tudi ona ne izusti nič pametnega. Edino kar je bilo pametnega iz njenih ust je bil vzdihljaj še me dej, ko je bila včeraj pri meni.
doki007@email.si
07. 01. 2008 16.14
a dej bodo pa še te riti delale gužvo po cestah ,.....vsa krivda gre na DARS ker niso naredil popolnoma nič .!! ----zakaj jih je po tem treba varovat ,..sej smo varna država ,...tko govorijo naše policijske cvetke kot so Mate and company.......................