Slovenija

Zapore na štajerski in vipavski avtocesti bodo močno ovirale promet

Ljubljana, 17. 05. 2019 12.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
D.F. / STA
Komentarji
5

Promet na avtocestah bodo ta konec tedna marsikje po državi ovirala vzdrževalna dela. Na štajerski avtocesti med Blagovico in Vranskim proti Mariboru bodo sanirali vozišče v predoru Jasovnik in opravili še druga vzdrževalna dela. Na Darsu voznikom svetujejo, naj se temu odseku izognejo. Zaprta bo tudi vipavska hitra cesta proti Ljubljani.

Zaradi sanacije betonskega vozišča v predoru Jasovnik bo Dars vzpostavil popolno zaporo na odseku štajerske avtoceste med Blagovico in Vranskim proti Mariboru danes ob 21. uri. Zapora bo trajala do nedelje, 19. maja, predvidoma do 16. ure, izkoristili pa jo bodo za izvedbo še drugih vzdrževalnih del na tem odseku.

Na priključku Trojane bosta v tem obdobju zaprta uvoza na avtocesto v obe smeri, proti Ljubljani in Mariboru.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred izvozom Blagovica je zlasti v soboto pričakovati tudi daljše zastoje, opozarjajo na Darsu, kjer pa dodajajo, da bo to do letošnje jeseni tudi zadnja zapora avtoceste med Vranskim in Blagovico zaradi načrtovanih vzdrževalnih del. Voznikom osebnih vozil svetujejo obvoz skozi Tuhinjsko dolino ali Zasavje.

Na delu odseka štajerske avtoceste med Vranskim in Šentrupertom je poleg tega promet v razdalji približno pet kilometrov urejen po dveh zoženih pasovih v obe smeri zaradi del v sklopu odstranjevanja tamkajšnje cestninske postaje, ki so združena z obnovo približno štirih kilometrov vozišča v obeh smereh. Dela bodo v celoti končana predvidoma v drugi polovici julija letos.

Prav tako danes ob 21. uri bodo zaradi sanacije objektov ob zaključku desetletne garancijske dobe zaprli odsek vipavske hitre ceste med Vipavo in razcepom Nanos proti Ljubljani. Ta zapora bo trajala do ponedeljka, 20. maja, do 5. ure, obvoz za vsa vozila pa bo urejen po vzporedni državni cesti. Do 3. junija se bodo popolne zapore na tem odseku ponovile vsak konec tedna v istem časovnem terminu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Proti Novi Gorici pa bo predvidoma do začetka junija promet na odseku vipavske hitre ceste med razcepom Nanos in priključkom Vipava urejen večinoma po drugi polovici hitre ceste dvosmerno, po enem pasu v vsako smer vožnje. V razdalji sedem kilometrov bodo namreč tam zgradili poskusna polja protivetrne zaščite.

Na primorski avtocesti Darsovi delavci odstranjujejo cestninsko postajo Videž, zato promet med Divačo in Črnim Kalom v obe smeri poteka po enem zoženem pasu. Priključek Kozina bo predvidoma do srede, 22. maja, zaprt v obe smeri, obvoz je urejen prek priključkov Kastelec in Divača.

Na Prometnoinformacijskem centru za državne ceste poleg tega opozarjajo, da bo med Uncem in Postojno prek viadukta Ravbarkomanda promet predvidoma še do sredine junija potekal po dveh zoženih pasovih. Na odseku med Razdrtim in Gabrkom pa v obeh smereh potekajo obnovitvena dela, zato ves promet poteka po prehitevalnih pasovih širine 3,5 metra, zaradi česar niso mogoči izredni prevozi večjih dimenzij.

Na Darsu voznikom svetujejo, naj odsekom na štajerski avtocesti, kjer potekajo dela, izognejo.
Na Darsu voznikom svetujejo, naj odsekom na štajerski avtocesti, kjer potekajo dela, izognejo. FOTO: Miro Majcen

Dela potekajo tudi na dolenjski avtocesti, in sicer je zaradi rušenja cestninske postaje Drnovo in obnove vozišča med Dobruško vasjo in Brežicami v dolžini približno osem kilometrov zaprta leva polovica avtoceste. Promet poteka dvosmerno po obnovljeni desni polovici avtoceste.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ecnarf
18. 05. 2019 12.13
šalabajzarji
flojdi
17. 05. 2019 20.45
.sam na vlak ali bus ne it. / zastrupljajte se v zastojih
aazz
17. 05. 2019 15.24
+3
a res da bodo kolone? saj naredijo hitro, poceni in kakovostno. mogoče kje drugje v mafijski Sloveniji pa...
martinov
17. 05. 2019 13.39
+1
Kdaj in kje sem in imam prost prvoz po AC mi DARS v dveh letih še vedno ni odgovoril ! Imajo zapore delov AC, ker kontolirajo vinjete ! S tem kvarijo pretočnost prometa tujcev, ker mene moni samo plačanje neprevoznosti teh cest !!
lahunin
17. 05. 2019 13.01
+10
DARS DARS DARS DARS NAJBOLJSI STROKOVNJAKI NAJBOLJŠI MATERJALI NIČ ČUDNEGA DA JE AVTOCESTA V RASULU VAŽNO DA SE PLAČA CESTNINA