Slovenija

Zaprli ledeno dvorano

Kranj, 19. 03. 2008 17.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Gradbena inšpekcija je do pridobitve uporabnega dovoljenja zaprla kranjsko ledeno dvorano.

V Kranju so zaprli večnamensko ledeno dvorano.
V Kranju so zaprli večnamensko ledeno dvorano. FOTO: POP TV

Večnamensko dvorano z ledeno ploskvijo, ki je v Kranju po številnih zapletih zadnje mesece delovala brez uporabnega dovoljenja, so ta teden zaprli. Gradbena inšpekcija je namreč prepovedala uporabo objekta do pridobitve uporabnega dovoljenja. Tega upravljavci dvorane pričakujejo v roku nekaj dni, saj naj bi bil problem le v dokumentaciji.

Dovoljenje še ni izdano

V postopku je gradbena inšpekcija ugotovila, da uporabno dovoljenje za večnamensko športno dvorano še ni izdano. "Ker je objekt glede na javno objavo javne prireditve predan v uporabo, dovoljenja za uporabo pa investitor objekta še nima, je v postopku gradbene inšpekcije izrečen ukrep prepovedi uporabe objekta do pridobitve uporabnega dovoljenja," je sporočila tiskovna predstavnica inšpektorata za okolje in prostor Helena Lovše Vrhovec in pojasnila, da je tak ukrep določen v zakonu o graditvi objektov. Hkrati je inšpektorat uvedel tudi prekrškovni postopek.

Ledeno dvorano, ki že mesece čaka na uporabno dovoljenje, so tako zaprli, kar je najbolj prizadelo hokejski klub Triglav Kranj, ki je od septembra treniral v dvorani, in je ne more več uporabljati.

Kranjska ledena dvorana
Kranjska ledena dvorana FOTO: POP TV

Dolgo časa gledali skozi prste

Direktor družbe Arena, ki je upravljavec kranjske ledene dvorane, katere investitor je mariborsko podjetje Expo biro, Miro Oberstar je pojasnil, da jim ni preostalo drugega kot upoštevati odločitev inšpekcije, zapreti dvorano in malo pred koncem hokejske sezone začeti s pomladnim remontom. "Večkrat so nam pogledali skozi prste, ko smo dvorano uporabljali brez dovoljenja, sedaj pa tega zaradi koncerta Gibonnija niso mogli več storiti," je pojasnil Oberstar. Ta meni, da je tako daleč prišlo zaradi velikega koncerta, ki je bil za dan žena v ledeni dvorani in ki so ga glasno javno oglaševali.

Je dvorana varna?

Edini problem, zakaj dvorana kljub temu, da je bila prvotno njena otovoritev napovedana že pred letom dni, še nima dovoljenja, je po Oberstarjevih besedah izkaz požarne varnosti. Ta kljub trudu namreč ni bil narejen po godu inšpektorice, problem pa je povsem "papirološki", medtem ko dvoma o varnosti dvorane ni, je zagotovil upravitelj.

Ob tem je še dodal, da vsa ostala potrebna dokumentacija že mesec dni čaka na upravni enoti, tako da manjka le še zelena luč inšpekcije, pristojne za požarno varnost. Ker je družba v torek posredovala znova prilagojen izkaz požarne varnosti, Oberstar računa, da bo uporabno dovoljenje izdano v roku nekaj dni.

  • Prenosnik Lenovo
  • Garmin ura
  • Wasup sup deska
  • Mitsubishi klima
  • Hisense TV
  • Krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
20. 03. 2008 18.44
kaj niso bili na delu visokoleteči-vrhunskoprehvaljeni SCT KAJ VSE JE MOGOČE