Slovenija

Zaprte in neprevozne ostajajo številne ceste

Ljubljana, 06. 08. 2023 11.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.K., STA, N. Ž.
Komentarji
0

Na Koroškem, Štajerskem, v Zasavju, osrednji Sloveniji po neurju ostajajo zaprte številne ceste. Na Prometno informacijskem centru opozarjajo, da se razmere ves čas spreminjajo. Voznike pozivajo, naj upoštevajo navodila dežurnih služb in ne vozijo na poplavljena območja ali na zaprte ceste.

Po podatkih Prometno informacijskega centra so zaprte ceste Maribor–Dravograd, Dravograd–Slovenj Gradec na odseku med Otiškim Vrhom in Šentjanžem, Ljubljana–Dol, Ravne–Dravograd in Dravograd–Libeliče. Neprevozna je cesta od Mežice in od Šoštanja proti Črni na Koroškem. Zaprta ostaja tudi cesta Ljubno–Solčava. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Zaradi poškodanih vozišč ostajajo zaprte ceste Logatec–Žiri, Begunje–Bistrica pri Tržiču, Ljubno–Solčava, Majšperk–Stanečka vas, Ptuj–Zavrč (pri Borlu), Razkrižje–Srednja Bistrica, Zameško–Kostanjevica ter cesta od Kamnika proti Kamniški Bistrici in proti Gornjem Gradu.

Znova je odpra cesta Celje–Zidani Most, čeprav delo še ni v celoti zaključeno. Po podatkih prometnoinformacijskega centra je na glavni cesti Celje-Laško prepoved za tovorna vozila nad 3,5 tone, cesta pa je prevozna samo za osebna vozila.

Cesta Ravne-Dravograd
Cesta Ravne-Dravograd FOTO: Aljoša Kravanja

Zaprti so tudi deli železniških prog. Ponekod zaradi zaprtih cest ni mogoč niti nadomestni avtobusni prevoz. 

Kot na spletni strani navajajo Slovenske železnice, je zaradi vremenskih razmer in posledic neurja je zaprta proga Celje-Velenje. Organiziran je nadomestni avtobusni prevoz. Sanacija proge poteka, končana pa bo predvidoma v ponedeljek v popoldanskih urah.

Zaradi posledic izrednih vremenskih razmer je zaprta železniška proga Litija-Sava, za potnike je organiziran nadomestni avtobusni prevoz. Sanacija železniške proge je v teku.

Železniška povezava Sežana-Jesenice bo v celoti vzpostavljena predvidoma v ponedeljek v večernih urah. Trenutno poteka sanacija na relaciji Sežana-Most na Soči, nadomestni avtobusni prevoz je organiziran, so navedli

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3