Slovenija
Oglas

Zaradi glivic na nohtih trpi vsak deseti Slovenec

Ljubljana, 19. 05. 2024 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Glivice na nohtih so pogosta dermatološka težava, saj prizadane približno 10 odstotkov splošne populacije ter skoraj 90 odstotkov starejših.

Veliko ljudi zaradi nje ne išče zdravniške pomoči, ker vsaj na začetku ne povzroča bolečine. Glivice se najpogosteje pojavijo kot posledica poškodb ali nepravilno striženih nohtov, prekomernega potenja ali daljše in pogoste izpostavljenosti vlagi (tesna, nekakovostna obutev). Okužbe so pogostejše pri športnikih, bolnikih s sladkorno boleznijo in pri starejših ljudeh.

Procesa odstranjevanja okužbe se potrebno lotiti celovito.
Procesa odstranjevanja okužbe se potrebno lotiti celovito. FOTO: Arhiv ponudnika

Kakšni so znaki glivične okužbe nohtov?

Tesna in debela obutev in nogavice ter toplo in vlažno okolje zaradi potenja nog, predstavlja idealne pogoje za pojav ali napredovanje glivične okužbe na nohtih. Ob pojavu okužbe se nohti odebelijo, postanejo krhki ter začnejo spreminjati barvo - postanejo rumenkasti. Okužba lahko prizadane tudi kožo stopal, ki postane srbeča, luskasta, razpokana, pordela in ima neprijeten vonj.

Kdaj je potrebno obiskati zdravnika?

V primeru, da gre za razširjeno okužbo in je obolela večja površina nohta, je potrebno obiskati zdravnika. To še posebej velja za sladkorne in imunsko oslabele bolnike ter bolnike z boleznimi žilja nog. V nepredovanih primerih okužbe je koristna tudi strokovna pedikura.

Kako se učinkovito spopasti z glivično okužbo nohtov? 

V začetni fazi razmnoževanja glivic, si lahko veliko pomagamo sami. Pomembno je zavedanje, da so glivične okužbe nohtov zelo trdovratne, zato je nujna potrpežljivost in vztrajnost. Procesa odstranjevanja okužbe se potrebno lotiti celovito, kar zajema redno higieno, nohte je potrebno redno striči in piliti zadebeljene okužene površine ter uporabljati udobno in zračno obutev. Pomembna je tudi uporaba izdelkov, ki delujejo protiglivično ter hkrati nohte negujejo in obnavljajo.

Za dobre rezultate je potrebno vztrajati toliko časa, da prizadeti del preraste in ga nadomesti zdrav noht.
Za dobre rezultate je potrebno vztrajati toliko časa, da prizadeti del preraste in ga nadomesti zdrav noht. FOTO: Arhiv ponudnika

Aktivni kisik – za zdrave, trdne in sijoče nohte

Prizadeti nohti so običajno krhki, lomljivi, izsušeni in se radi plastijo. Da bo njihova regeneracija hitrejša, potrebujejo tudi ustrezno nego.

OXILVER Nail solution v pršilu je raztopina na osnovi aktivnih kisikovih spojin, zato je njegov mehanizem delovanja telesu in celicam poznan. Naš imunski sistem namreč proizvaja aktivne kisikove spojine z namenom obrambe pred škodljivi mikrobi. Ob nanosu raztopine na kožo ali nohte, se sprosti aktivni kisik, kar opazimo kot rahlo penjenje. Mehurčki aktivnega kisika površino oksigenirajo, čistijo, regenerirajo in negujejo. Dodatek ionskega srebra okrepi antiseptično delovanje in zavrtje rasti mikrobov. Pantenol poskrbi vlaženje, nego in boljše prodiranje sestavin v notranjost nohtov, s čimer preprečuje njihovo lomljivost in dehidriranje. Po uporabi OXILVER Nail solution se obarvanost nohta odstrani, odebeljena površina pa zmehča, kar je osnova za hitrejšo obnovo in izraščanje zdravega nohta.

Uporaba OXILVER® Nail solution je enostavna in priročna.
Uporaba OXILVER® Nail solution je enostavna in priročna. FOTO: Arhiv ponudnika

OXILVER Nail solution je pokazal odlične rezultate glede izboljšanja strukture nohtov že po enem mesecu redne uporabe vsaj 2-3-krat na dan. Raztopino lahko kombiniramo z drugimi kozmetičnimi izdelki in metodami (laser, fototerapija).

OXILVER Nail solution je namenjen kratkoročni ali dolgoročni uporabi, odvisno od stanja in videza nohta. Brez omejitev ga lahko uporabljajo vsi, tudi starostniki in sladkorni bolniki. OXILVER Nail solution ni zamenjava za zdravilo, ampak odlično dopolnilo vsem obstoječim zdravilnim pripravkom.

OXILVER® Nail solution je slovenska inovacija.
OXILVER® Nail solution je slovenska inovacija. FOTO: Arhiv ponudnika

Kako deluje OXILVER Nail solution?

- Izboljša trdnost in strukturo nohtov.

- Odstrani porumenelost nohtov.

- Podpira obnovo nohtov po poškodbah.

- Mehča in vlaži trdo kožo (na petah, otiščanci).

- Deluje blago antiseptično in zavira rast mikrobov.

Posebna AKCIJA za bralce 24ur

 

Izkoristite 10 % popust na izdelek OXILVER Nail solution ob naročilu na spletni strani Enikam po telefonu 064 262 399. Ob vsakem naročilu prejmete DARILO – pilico za nohte.

Izdelki so na voljo tudi v lekarnah, Sanolaborju, Tosami ter izbranih kozmetičnih salonih.

 

Naročnik oglasa je Enikam d.o.o.

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8