Slovenija

Zaradi nasilja zapustila dom

Ljubljana, 02. 12. 2008 21.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Preverjeno
Komentarji
27

Liljana je zaradi nasilja v družini zapustila ugledno gostilno, katere večinska lastnica je, in si po nekajmesečnem iskanju našla zatočišče v Italiji. Pred nekaj dnevi se je vrnila v svoj dom in znova prevzela gostilno.

Liljana je zaradi nasilja v družini zapustila ugledno gostilno, katere večinska lastnica je, in si po nekajmesečnem iskanju našla zatočišče v Italiji. Pred nekaj dnevi se je vrnila v svoj dom in znova prevzela gostilno.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (27)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bacekjon
04. 12. 2008 22.44
Nadaljevanje zgodbe: Dve kuharici sta odpuščeni! Kdo bo njim pomagal za nastalo trpljenje? Beli obroč, a boste nadaljevali akcijo tudi za novo nastale trpeče ženske, ali vas zanima samo ena plat trpljenja, pa čeprav z reševanjem enega problema povzročite več gorja in to tistim, ki nimajo toliko pod palcem, kolikor Liljana, ki si lahko privošči tudi osebne stražarje. Čakamo na odgovor.
Buena Vita
03. 12. 2008 18.37
DEJTE NO,ŽENSKA JE ODŠLA Z LJUBČKOM,KO JE ZMANKALO KEŠA ,SO PA ZGODBICE PRIŠLE,
bacekjon
03. 12. 2008 16.04
Župan je šele zadni mandat in prej ni bil politična osebnost. Osebne probleme bi morala reševati sama, sporazumno, ne pa z močjo javnosti. Skoraj nikoli ni enostranska krivda. Mislim, da se gre samo za denar in mogoče še maščevanje.
gloss
03. 12. 2008 14.24
mene pa zanima zakaj ste nekateri tukaj tako proti ženskam nastrojeni. po mojem si ne bi nobena ženska izmišljevala, da jo je mož tepel, oz. če bi si že z njo nekaj ni vredu. v tem primeru mislim, da jo je mož res pretepal. kdo pa lahko proti njemu -županu kaj pove? nobeden! je pa ta ženska veliko dosegla, glede na to da je njen mož na takem položaju
tinkopalinko
03. 12. 2008 14.01
se mi zdi da ma Ristoh kar prav- me pa tudi zanima če si bo Alenka A. vzela čas in opravila razgovor z zaposlenimi kateri so z današnjoim dnem iz strani Liljane ostali na cesti.Tudi Talerčk je lepo razložu- \"pokažimi da žrtev postane žrtev..\", pa naj se gre danes pogovarjat z delakama(kateri sta opravljala delo da je gostilna spoloh obratovala) in njima razloži kdo je žrtev!
comment123
03. 12. 2008 13.14
se_kotali mislim in smiselno je, da je ta in vse akcije belega obroča humanitaren, se pravi, da žrtev za pomoč ne plača nič.Meni se je ta akcija zdela super, videli smo kako ažurno ukrepa pristojna policija,ne prej, preden je za kaj prepozno,katastrofa.Ja, pohvala, me pa skrbi, kaj se po takšni akciji lahko zgodi žrtvi, ki ji jaz popolnoma verjamem. Nasilnež, v tem primeru župan,nekega kraja,ne bi smel opravljati več te funkcije, ker je moralno v konfliktu,seveda ko se mu krivda dokaže, čeprav je na videz in obnašanje gospoda nesporna.
Delodajalec
03. 12. 2008 11.58
Aja, pr Kotlarju mene ne bojo vidli, sej se še za ta denar, ki ga imajo ne znajo zmenit. Grem na burek !
Delodajalec
03. 12. 2008 11.51
se-kotali, tole se mi zdi smiselno, ja. Za podiranje tabuja domače zlorabe je prav, da se o tem govori. Zna pa tale gospa doseči ravno nasprotni učinek.
se_kotali
03. 12. 2008 11.22
Ona si pač lahko privošči na tisoče evrov denarja Belega obroča, čeprav očitno ima - tako za odvetnika, kakor tudi za varnostnika. Ta denar - pa če sploh ne štejemo stroške vse te drame (odvetnikov, bencina itd.) pa bi lahko šel pravim žrtvam nasilja, ki nimajo kaj za deliti. Takšnim pa ponavadi ponujajo rabljene puloverje pa čevlje. Prav prizadeta sem ob tem, kar sem zdaj videla. In to: nisem slišala enega podatka, ki bi potrjeval njeno zgodbo. Mož ni imel ene besede pri pri tem. Je treba slišati obe zgodbi - tukaj pa imamo situacijo, ki prej namiguje, da je zdaj žrtev mož in ne ona. Izginiti pod farso nasilja, potem se pa vrniti in v praksi postaviti stvari kot si jih je ona zamislila v teoriji, pa tudi sporoča marsikaj. Z vsem spoštovanjem do Belega obroča, vendar še enkrat: tisti, ki nimajo, ki zares nimajo, ki živjo s soc. pomočjo - bi za tiste tudi naredili takšno akcijo? Če pa meni kdo da staro cunjo pa se moram zahvaljevati še celo leto. Prav prizadeto se počutim.
Vivid2000
03. 12. 2008 11.19
Sta pa ta odvetnica in vrli bivši minister kar smart. Ta self promotion je zlata vreden!
coyoteugly82@gmail.com
03. 12. 2008 10.55
24ur.com, 24ur, Svet... te redakcije preverjanja ne poznajo, samo da se piše, vse to je voda na njihov mlin.
Vivid2000
03. 12. 2008 10.51
Kot že povedano, se tudi meni zdi vse skupaj lepo zaigrano. Četudi ni, je njena reakcija na vprašanje o otrokih žalostna. Kakšna mati je to? Tale o nasilju je menda tudi za jajca privlečena. Novinarji pa ste tako mrhovinarji!!
tomi.passion@gmail.com
03. 12. 2008 10.36
brankob......ker je ženska. Družba pa se feminizira, ravno tako mediji. Še zakon, ki ga je sprejel DZ je napisan tako, da nedvoumno postavlja moškega v vlogo storilca in žensko v vlogo žrtve. Težava pa je tudi v nas moških samih, ki smo kar tiho in celo podpiramo to. Da ne bo pomote, absolutno sem proti nasilju in ga obsojam, vendar pa sem tudi proti takšni diskriminaciji, ko je moški avtomatsko postavljen v kot. Ženske se tega zavedajo in to vse bolj izkoriščajo.
brankob@avtomatika.com
03. 12. 2008 10.00
Mene zanima, zakaj se mediji avtomatično postavljajo na njeno stran, brez nekega ozadja zgodbe. Kako vedo, da je ona dejanjska žrtev in ne povzročitelj ?
STELA_
03. 12. 2008 09.24
delodajalc-----zihr je spet ona kriva ane?
Zakon1
03. 12. 2008 09.23
Nekaj veljajo le objektivna resnica, objektivna dejstva, dokazi, argumenti. In kaj je v tej zgodbi to?
pikanet
03. 12. 2008 08.45
Želim ji srečen povrtek in mnogo uspeha.
Kristina Dosen
03. 12. 2008 08.41
joj sej ni edina, pa vprašanje če je to sploh res, če bi blo ne bi delala takega cirkusa iz vsega tega. mislim da kar krepko pretiravajo sploh gospod ki je zahteval prisotnost policije. kaj mislijo da je pomembnejše da policisti nastopajo v tej njihovi drami kot pa da opravljajo svoje delo! pokrivajo veliko področje in številčno jih je izredno malo, tako da če še nihče ni povedal tem ljudem, se klicati policije po nepotrebnem NE SME! vse to je ful čudno, mislim da je gospa dobra igralka!
tomi.passion@gmail.com
03. 12. 2008 08.38
Takšnih ženske, ki izkoriščajo nasilje in se namenoma prelevijo v vlogo trpinčene ženske, je vedno več. Takše babnce sodijo samo za rešetke. Se pa vidi, da so mediji preveč feminizirani in skušajo vsako babnco prikazat kot trpečo, pošteno žensko. Ta ženska je pokvarjena in bolno ambiciozna, bistven pa ji je samo denar. Nujno bi bilo potrebno spremeniti zakon, kjer bi jasno zapisali, da vsaka ženak (ali moški), ki zavaja, da je bila žrtev nasilja oz. tega nikakor ne more dokazati ali tega ne more dokazati stroka, dobi nekaj letno zaporno kazen. Potem bodo takšne afne 3x premislile preden se bodo spustile v takšno namensko nagajanje in maščevanje moškemu, partnerju ali partnerki.
tmt
03. 12. 2008 08.19
Ne vem če je tako enostransko predstavljanje zgodbe primerno za katerikoli medij. Če se morda kdo spomni so jo pred časom posneli v italiji, kjer je izjavila, da noče ničesar drugega kot 5 miljonov evrov, obiskali so jo tudi otroci, ki pa jih sploh ni hotela videt...tako da....