25°C

Neurje v Ljubljani: voda zalivala kletne prostore in garaže, veter podiral drevesa

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
AVTOR
M.V. /
KOMENTARJI
143
Ljubljano je v nedeljo zvečer zajelo neurje z močnim deževjem. Meteorna voda je zalivala večinoma kletne prostore stanovanjskih objektov, nekaj bivalnih prostorov stanovanjskih hiš, garaže, skladiščne prostore in dvorišča. V Rožni dolini so gasilci GB Ljubljana posesali okrog 400 litrov meteorne vode iz polkletnega stanovanja.

Največji krajevni naliv je bil severno od središča Ljubljane. Avtomatska vremenska postaja za Bežigradom je izmerila 24,3 milimetra dežja. Iz ocene radarskih meritev pa je do 20. ure na širšem območju padlo od 25 do 60 milimetrov ali litrov na kvadratni meter.

Prek cestišč sta se v nedeljo zvečer zaradi vetra podrli dve drevesi. Ob 20.48 je bilo v Peruzzijevi ulici v Ljubljani prek cestišča nagnjeno drevo in je oviralo promet. Gasilci GB Ljubljana so odstranili podrto drevo ter omogočili pretok prometa. Ob 22.53 pa so gasilci GB Ljubljana odstranili padlo drevo v Kančevi ulici.

PREBERI ŠE
Meteorna voda v Ljubljani zalivala ceste, podvoze in kleti

Skupno je bilo v povezavi s tem zabeleženih 73 dogodkov. Za sanacijo posledic na terenu je bilo aktiviranih pet gasilskih enot, od tega štiri enote prostovoljnih gasilskih društev in ljubljanski poklicni gasilci. Nekaj minut za polnočjo so v Rožni dolini gasilci GB Ljubljana posesali okoli 400 litrov meteorne vode iz polkletnega stanovanja.

Koronavirus pasica nova