Slovenija

Zaradi premajhnega zanimanja odpovedali čarterske lete Maribor–Italija

Maribor, 30. 06. 2022 19.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Jana Ujčič
Komentarji
7

Vojna v Ukrajini je delno vplivala tudi na čarterske polete Maribor–Italija. Marsikateri Italijan je namreč ime Maribor zamenjal z ukrajinskim Mariupolom. V četrtek bi iz Bolzana, Pise in Neaplja na mariborsko letališče morali prileteti prvi italijanski gostje, tedenski poleti pa bi trajali vse do 15. septembra. A so jih morali zaradi premajhnega zanimanja pri Italijanih odpovedati. Po dolgem času je bil to sicer prvi konkretni poskus turistične obuditve mariborskega letališča.

Vse je že bilo nared za čartersko linijo Maribor–Neapelj, Pisa in Bolzano, v promocijo na italijanskem trgu so vložili veliko, pridobili skoraj 300 italijanskih agencij, a je bila prodaja aranžmajev zelo slaba, pravi organizator potovanj Božidar Dokl: "Ni nam pomagal ne covid, ne vojna v Ukrajini, ne Mariupol, ki ga Italijani radi zamenjujejo za Maribor. Turčija je ostala brez šestih milijonov turistov letos, znižali so cene, v Sloveniji niti apartmaja za to ceno ne moremo ponuditi." 

Mariborsko letališče je sicer priljubljeno pri letalskih družbah za šolanje pilotov, v poslovnem letalstvu, tu redne treninge izvajajo tudi Flying Bullsi, a turističnih čarterskih poletov, kaj šele rednih letalskih linij, letališče že dolgo ni videlo. Po visokoletečih obljubah kitajskih najemnikov letališča, ki so strmoglavile, ga je v upravljanje prevzela državna DRI. 

Parkirišče aerodrom Maribor
Parkirišče aerodrom Maribor FOTO: POP TV

Po dolgem času so pri organizatorju popotovanj prvi, ki so pripravili čarterske turistične lete iz Maribora. Puške v koruzo ne bodo vrgli, pravi Dokl:"Ogromno energije smo vložili, ogromno kontaktov imamo, tako da ostajamo na italijanskem trgu. Iz Bolzana imajo zelo velike interese, da bi jeseni prihajali v vzhodno Slovenijo. Ravno pripravljamo ponudbe. Ne bo zdaj kratkoročno nič, ampak srednjeročno in dolgoročno jaz mislim, da se bo ta zadeva zelo obrestovala."

Mariborsko letališče in tudi vzhodna regija imata kot turistični destinaciji namreč velik potencial, ki ga je potrebno izkoristiti, še pravi naš sogovornik. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Deseti_brat
15. 07. 2022 12.28
Ce so predvsem racunali na Italijane, ki bodo poleti letali v Maribor na dopust, potem je vendar jasno, da je rezultat tak, kot je.
VoxP
01. 07. 2022 11.03
ja za 2 milijončka ljudi moramo nujno imet občine v skoraj vsaki hiši na vasi, vsak župan po 2 ali še bolje 3 podžupane in celoten komplet javnih uslužbencev. pa letališča za vsako pokrajino bo potrebno razmislit. saj z javnim prevozom kakim vlakom rabiš 2 3 ure za 20 km
ni_mi_vse_eno
30. 06. 2022 21.23
Vse je ponudba in povpraševanje. Maribor ima manj denarja, zato je manj povpraševanja, posledično bo še kakšen tak projekt padel v vodo.
ho?emVšolo
30. 06. 2022 21.21
Kitajci imajo radi zgrešene naložbe, da se hitreje lahko širijo.
JohannDoe
30. 06. 2022 21.12
+2
Da Maribor zamenjaš z Mariupolom... če ne bi poznal Italijanov, bi rekel, da je to iz trte zvito.
-YOGI
30. 06. 2022 20.16
+6
30 let ze ista zgodba. Vedno je nekdo kriv. Zg = 80km, Graz = 50 km, Ljubljana = 80 km.. zakaj bi kdo letel v Maribor? To je osnovno vprasanje. Na silo nic ne gre! Ko bodo pametnjakovici, ki sprejemajo odlocitve to ugotovili, bo vse lepse..
dajno
30. 06. 2022 20.13
-3
Lahi so bili vedno strahopetci