Slovenija

Posledice prometne nesreče na 'dolenjki' proti Obrežju so odstranili

Ljubljana, 19. 10. 2019 09.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na dolenjski avtocesti med predoroma Debeli hrib in Mali Vrh se je zgodila prometna nesreča. Posledice nesreče so odstranili na odstavni pas, še vedno pa nastajajo krajši zastoji. Zastoji nastajajo tudi na hitri cesti iz Italije proti Sloveniji in na štajerski avtocesti pred Vranskim proti Ljubljani.

Na dolenjski avtocesti med predorom Debeli hrib in predorom Mali Vrh v smeri Novega mesta se je zgodila prometna nesreča, zaradi česar je bil nekaj časa zaprt vozni pas. Posledice prometne nesreče so že odstranili na odstavni pas, še vedno pa nastajajo krajši zastoji. 

UNKNOWN: road-data

Zastoj nastaja tudi na štajerski avtocesti pred Vranskim proti Ljubljani in na hitri cesti iz Italije proti Sloveniji, in sicer v dolžini štirih kilometrov. Tudi na regionalni cesti Ločica - Trojane ter na cestah v okolici Nove Gorice in Šempetra pri Gorici je promet gost. Na dolenjski avtocesti pa med Grosupljem in Višnjo Goro nastajajo zastoji v dolžini treh kilometrov.

Dela na cesti

Vipavska hitra cesta bo zaprta med Vogrskim in Šempetrom pri Gorici v obe smeri do ponedeljka do 5. ure zjutraj. Obvoz je po regionalini cesti Šempeter pri Gorici - Nova Gorica - Ajševica - Vogrsko. Voznikom iz smeri Italije proti Sloveniji na Prometno-informacijskem centru priporočajo uporabo prehoda Fernetiči namesto Vrtojbe.

Do ponedeljka do 5. ure bo štajerska avtocesta zaprta med Vranskim in Blagovico proti Ljubljani. Zaprt je tudi uvoz Trojane v obe smeri, obvoz pa je možen po regionalni cesti Vransko - Blagovica.

Primorska avtocesta:
- Do jutri do 12. ure bo promet med Uncem in Logatcem proti Ljubljani potekal samo po prehitevalnem pasu.
- Med Vrhniko in Logatcem proti Kopru bo promet potekal po enem prometnem pasu danes med 13. in 19. uro, jutri pa med 8. in 18. uro.
- Jutri bo zaradi vaje zaščite in reševanja popolna zapora od 8. do 12. ure med Srminom in Črnim Kalom v obe smeri. Obvoz bo po regionalni cesti med Dekani in Črnim Kalom.

Na gorenjski avtocesti bo promet danes potekal po enem prometnem pasu med Podutikom in Šmartnim proti Kranju, jutri pa proti Ljubljani.

Pomurska avtocesta bo zaprta jutri med 7. in 20 uro med Lenartom in Vučjo vasjo, v predoru Cenkova, proti Murski Soboti. Obvoz bo po regionalni cesti.

Ostale ceste:
- Cesta Jereka - Jezero bo v Stari Fužini zaprta do nedelje, do 17. ure. Obvoz je preko Bohinjske Bistrice.
- Cesta Kranj - Sp. Brnik bo v Šenčurju zaprta do nedelje, do 22. ure.
- Cesta Trebnje - Mokronog bo na Puščavi zaradi obnove nivojskega prehoda zaprta do ponedeljka do 15. ure.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Koral
19. 10. 2019 11.13
+4
Večna gradbišča naše "avtoceste".
hotchilipoper
19. 10. 2019 10.43
+3
Se pravi,vse po starem
scipio
19. 10. 2019 10.01
+4
Ljubljačanu se je mudilo po ozimnico kam dol k sorodnikom na dolenjsko in ni zdržal, da bi držal varnostno razdaljo, takole za dolžino enega šleperja (tipično stanje duha pri toliko njemu podobnih nabijačev), precenil je sebe in svoje zavore, pa imamo spet nalet in spet kilometre zastojev in stotine ur izgubljenega časa. Marcel Proust bi lahko napisal nadaljevanje svojega slavnega romana Iskanje izgubljenega časa (A la recherche du tems perdu), pravzaprav vsak dan enega novega, že če bi prišel opazovat kaj se dogaja na slovenskih cestah.
scipio
19. 10. 2019 10.04
+2
Da bo jasno, pišem o najbolj verjetnem scenariju. Vsaka podobnost mojega komentarja z dejanskim vzrokom te nesreče in zastoja pa sploh ni naključna.
iwilliwillhacku
19. 10. 2019 11.40
+1
samo zakaj ravno ljubljančan? a to da kranjčani in celjani vozijo veliko huje, ne boš upošteval?
Periot222
19. 10. 2019 14.33
+2
Ljubljancani itak ne znate vozit obvladate samo cakanje v kolonah!
HorstWiesel
19. 10. 2019 16.00
+0
Uporabnik1385495
19. 10. 2019 09.35
-1
Ob vsaki majhni nestecici so kolone po vec km.Zakaj Dars ne odpira ograj med voznimi pasovi in spremeni signalizacijo tako,da se preusmeri na drug prometni pas????Aja,zato ,ker ne more,ker vmes raste trava.Bedaki.Kako smo /so delali ceste!Kriminalci.
Chrome
19. 10. 2019 09.57
+6
Hahaha ti pa si pojava, odbojne ograje imajo nosilne stebre, kateri drzijo ograjo in ti bi to kar odstranil? Odstrani se edino betonske bloke v takem primeru, torej potrebujes dvigalo, ta cas se pa ze odstrani posledice nesrece. Niso to vrata, katera odpres in folk vozi mimo hahaha ne pisi neumnosti.
oježeš
19. 10. 2019 13.25
+0
So ljudje, ki sploh ne vedo za kaj se gre, pa so prepričani, da imajo le oni vedno prav! Da bi koga kaj vprašal, mu pa ne pride na misel.