Slovenija

Zaradi smučarskih poškodb, prometnih nesreč in gripe na ljubljanski urgenci naporen vikend

Ljubljana, 29. 01. 2018 16.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na kirurški urgenci v Ljubljani so minuli konec tedna obravnavali skoraj 600 poškodovancev, na internistični prvi pomoči interne klinike pa so pregledali skoraj 200 bolnikov. Poleg tega pa je naraslo tudi število bolnikov z gripo in respiratornimi okužbami.

Na ljubljanski urgenci so imeli precej naporen vikend.
Na ljubljanski urgenci so imeli precej naporen vikend. FOTO: Gregor Ravnik

Od petka do nedelje so na kirurški urgenci sprejeli 599 poškodovancev, od tega je bilo 23 smučarjev in 56 poškodovanih v prometnih nesrečah. Na klinične oddelke kirurške klinike pa so z urgence sprejeli na zdravljenje 56 bolnikov.

Od 194 bolnikov, ki so jih pregledali na internistični prvi pomoči, pa so jih 91 sprejeli v bolnišnico. Ostale so po opravljenih pregledih napotili v domačo oskrbo.

V UKC Ljubljana v zadnjem tednu opažajo porast potrjenih primerov gripe in respiratornih okužb. Prejšnji teden so imeli 98 takih bolnikov, od tega 51 bolnikov z respiratornim sincicijskim virusom in 47 bolnikov z gripo. Za primerjavo: teden pred tem so imeli skupno bolnikov z gripo in respiratornimi okužbami le 67.
 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

proofreader
29. 01. 2018 16.26
+1
Ministrstvo za zdravje ima na tubi plačan oglas, naj ljudje ne hodijo na urgenco ampak k svojemu zdravniku.