Slovenija

Zaradi spektakla na Pokljuki spremenjen prometni režim. Na kaj morate paziti?

Bled, 04. 01. 2023 08.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Policisti ob štiridnevnem dogajanju na Pokljuki pričakujejo večje število obiskovalcev. Zato bo v času svetovnega pokala v biatlonu povečan promet proti Bledu in Pokljuki, po dogodkih pa v obratni smeri. Na območju Bleda in prireditvenega prostora bo veljal poseben režim prometa in parkiranja, ki ga bo urejal organizator.

V okviru svetovnega pokala v biatlonu na Pokljuki, ki se začenja v četrtek, trajal pa bo do nedelje, policisti pričakujejo večje število obiskovalcev, posledično pa v času športne prireditve tudi povečam promet proti Bledu in Pokljuki, po dogodkih pa v obratni smeri, so sporočili s PU Kranj. 

Pokljuka
Pokljuka FOTO: Shutterstock

Na območju Bleda in prireditvenega prostora bo zato veljal poseben režim prometa in parkiranja, ki ga bo urejal organizator. Vse obiskovalce zato pozivajo, naj se poslužujejo označenih parkirnih mest organizatorja na Bledu in v Bohinjski Bistrici ter da se na prireditveni prostor odpeljejo z organiziranim brezplačnim prevozom.

"Upoštevajo naj prometno signalizacijo, navodila organizatorja, rediteljev in policistov," so pozvali kranjski policisti. Ob tem pa so dodali, da lahko informacije najdejo tudi na strani organizatorjev.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Policisti ob tem še svetujejo, da se na območje Bleda, Bohinja in Pokljuke obiskovalci odpravijo pravočasno, v prometu pa naj bodo strpni in zagotavljajo večjo varnostno razdaljo. "Za volan ne sedite pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog, vozila zaklepajte in na vidnih mestih ne puščajte predmetov," še svetujejo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kitamita
04. 01. 2023 12.59
Biathlon spektakel 😄 🤣
Andrej Volaj
04. 01. 2023 10.23
+2
Paziti morate na to, da ne hodite gor in vse bo ok