Slovenija

Zaradi zasedanja vojaškega odbora zveze Nato konec tedna občasno oviran promet

Ljubljana, 10. 09. 2019 13.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Policisti opozarjajo, da bo med zasedanjem Vojaškega odbora zveze Nato prepovedan promet za tovorna vozila. Prav tako bodo v času obiska delegacij izvajali kratkotrajne mobilne zapore prometa na območju Ljubljane, Kranja in Kopra.

Med 13. in 15. septembrom 2019 bo v Sloveniji potekalo zasedanje vojaškega odbora zveze Nato, ki se ga bodo udeležili visoki predstavniki zveze Nato. Zasedanje bo potekalo na območju Policijske uprave Ljubljana, spremljevalni program pa tudi na območjih Policijske uprave Kranj in Policijske uprave Koper.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, stopi v času obiska v veljavo prepoved prometa za tovorna vozila in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7.500 kilogramov.
Kot so sporočili s PU Ljubljana, stopi v času obiska v veljavo prepoved prometa za tovorna vozila in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7.500 kilogramov. FOTO: POP TV

Policisti bodo v času obiska delegacij na določeni lokaciji ali trasi potovanja varovanih oseb izvajali kratkotrajne mobilne zapore prometa. Na vseh večjih križiščih bodo urejali promet in zagotavljali čim bolj nemoten prehod varovanim osebam, ostalim udeležencem v prometu pa normalno vključitev v promet.

Kot so sporočili s PU Ljubljana, stopi v času obiska v veljavo prepoved prometa za tovorna vozila in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7.500 kilogramov in vseh vozil, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu, in sicer v petek, 13. septembra 2019, od 12. do 18. ure in v nedeljo, 15. septembra 2019, od 8. do 10. in 12. do 17. ure.

Vozite strpno in previdno

Vse udeležence v cestnem prometu pozivajo, naj zaradi varnosti udeležencev obiska in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov, ki bodo skrbeli za varnost v cestnem prometu. Priporočajo, da se na pot odpravite prej kot običajno, vožnjo pa prilagodite razmeram na cestah. Svetujejo, da vozite strpno in previdno.

Ob tem seveda velja opozorilo voznikom, da se morate ob srečanju policijskih vozil za spremstvo varovane kolone, ki so označena z rdečimi in modrimi lučmi, ustaviti, se po možnosti umakniti z vozišča in varovani koloni omogočiti neoviran in prost prehod. Z vožnjo lahko nadaljujete takoj, ko mimo vas zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z rdečo in modro lučjo oz. ko vam to dovolijo policisti, ki bodo urejali promet v križišču, so pojasnili na PU Ljubljana.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User300173
10. 09. 2019 21.16
+6
Če so NATO potem vojaška vozila, najbolj primerna so vsekakor Patrie, bodo vsaj za nekaj uporabna. Prej pa naj postavijo kake makete topov, da ne bodo izgledale kot oskubljene kokoši. Na čelo kolone pa kar ministra Erjavca, se bo lahko pohvalil, da je bil vsaj za kratek čas na čelu NATA. Navsezadnje je Slovenija varna država in ni potrebe po takem ceremoniji.
Principat
10. 09. 2019 20.00
+10
najboljša kulinarika ,velika gostoljubnost , poslušnost , lepa narava, prišli bodo skoraj kot na oddih in potem nam čez 2 tedna bodo nož zasajali v hrbet ,,,,, s temi pohlepnimi kavbojci in nekaj hladnih skandinavcev se ni vredno družit
santamaura
10. 09. 2019 14.14
+22
Zaradi zasedanja Vojaškega odbora zveze Nato konec tedna občasno oviran promet - Kakšni so pa to generali, če se ne znajo sami iz Ljubljane do Kranja peljati. Ali naj jim še ta zadnjo obrišemo, če bo katerega slučajno v koruzo nagnalo. Pa naj že enkrat nekdo pove, da nas takšna zasedanja stanejo stokrat več kot avtobusi revnih otrok, ki letos niso mogli iti na morje, tudi zaradi teh uniformiranih prisklednikov kapitala. Sedaj boste rekli - Ja kdo nas bo pa branil če bo vojna - Nihče - Sami se bomo - Brez skrbi - Nekaj vemo - Bolje umret kot suženj živet
grozjak
10. 09. 2019 14.12
+24
a se moramo klanjati tudi, ko gredo mimo?
JosipBrozDrugi
10. 09. 2019 15.58
-4