Slovenija

Zasavci obtožujejo

Ljubljana, 04. 05. 2007 19.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zasavski ekologi za onesnaževanje obtožujejo poslanca in župana Baroviča, ministra Podobnika in premierja Janšo.


KOMENTARJI (16)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yukatan
07. 05. 2007 07.06
Nekako te ne razumem Teddy - V prvem delu nekako braniš, opravičuješ Lafarge, na koncu pa povzameš, da je potrebno narediti to deželo spet slovensko???? Ne gre skupaj.
Tedy1967
05. 05. 2007 23.28
Na seznam so pozabili dati še Josipa Broza Tita, pa Staneta Dolanca, pa Franca Šetinca, pa Milko Planinc.... Dajte no kaj serete tukaj z politiko. Cementarna Trbovlje, TET in RTH so vpeti v Zasavje desetletja. In v vseh teh letih ni bilo na področju ekologije nikomur mar kar se dogaja. Danes ko zakonodaja zahteva zgraditev čistilnih naprav in so te v teku, pa takoimenovani Zasavski ekologi prebijajo z glavo betonski zid. Ja res je, Trbovlje je onesnaženo, smrdi po žveplu, vse je prašno, a vseeno je premik na bolje, glede na preteklo obdobje. Ekologe pa bi vprašal, zakaj niso nikoli dali pobude, da se v Trbovljah zgradi daljinsko ogrevanje, glede na vso razpoložljivo energetsko strukturo in ne da se vali iz individualnih kurišč v zrak vsa mogoča svinjarija. Ma dajte no saj niste slepi??? In kar se tiče RTH mar ne posegajo na najbolj nemogoč način v naravo. Glejte kaj so naredili z Bukovo goro, Lakonco (se mar še kdo spomni prečudovitih jezerc in ribic v njih), in kot, da jim ni dovolj bodo porušili še kompletno Hohkrautovo kolonijo. Saj bi človek še razumel njihovo rudarjenje, če nebi za seboj puščali opustošenje. In kje ste tukaj kvazi Zasavski ekologi. Korupcija???? No ja, če človek dobro premisli, kdo pa sploh še sponzorira prireditve v občini, športna društva, deli brezplačne nahrbtnike. In kaj bi bilo drugače, če nebi bil lastnik Lafarge????? Ej ekologi moji crknili bi, ker ne bi bili sami sposobni vložiti enega samega evra v obnovo cementarne. Zato preden obtožujete po spletu, raje poglejte vse vidike. Trbovlje je desetletja raslo v korak z težko industrijo in še danes je delno tako in nikoli ne bo drugače, ker ni volje in ni posluha, ne znanja. Znanje odhaja nekje proti Laibachu, nekje proti osrednje slovenski regiji. Trbovlje pa postaja vse bolj barakarsko vrtičkarsko naselje, kjer skoraj ne slišiš na cesti več slovenske besede. In kaj ima pri tem Barovič, Podobnik in Janša??? Jaz ne vidim tukaj nobene povezave. Bolj bi se vprašal kaj dela občinski svet, regionalni center za razvoj itd... Če ti redom obračajo hrbet podjetja, kot so Gorenje, Inox, Kolektor in kaj ti vem še kdo vse potem se moramo v Trbovljah sami sebe vprašatii mar ni nekaj narobe z nami??? Katera občina recimo vsako leto najame isti ansambel za kresovanje????? Samo Trbovlje. Torej kaj nam bodo spremembe, če je lahko vsako leto poslušamo Zasavce in njhovo razglašeno tuljenje. Ah saj sploh škoda polemizirati. Jaz sem svoje življenje uštimal in mi ne gre slabo, bom pa vesel, ko bo čim manj Trboveljčanov živelo na robu preživetja, kar je bolj pomembno od Cementarne. Boljši kot bo standard, manj bo smradu. Sicer pa za konec čarobna palčka, ki pravi: Naredite mi to deželo zopet slovensko in Tubolje spremenite v Trbovlje.
hinko.murovec@siol.net
05. 05. 2007 19.08
Hinko MUROVEC, Spoštovani " Kriss714", da bi nekoga sovražil bi moral biti JJ precej drugačen . Človek običajno goji do drugega občutke in čustva, ki so ustrezna njegovim dejanjem in značaju. Verjemite mi dokler te sovražijo pomeni, da si res veliki večini trn v peti a je ob enem to neke vrste priznanje tvoje moči. Je pa še precej drugih občutkov. Hinko MUROVEC
pentagon
05. 05. 2007 17.42
Ja bog ne daj, da bi se mi takšni prikazovali kot si ti. p.s. Zakaj pa naj bi koga zanimalo moje zdravje?
kriss714@amis.net
05. 05. 2007 15.48
Prav imaš pentagon, izgleda, da nikogar ne zanima vprašanje tvojega zdravja. In bo kar drželo, da med zanjem čitanja in mišljenja ni bistvene vzročnoposledične povezave. Zaskrbljujuče je morda, da če se ti prikazujejo ta rdeči v prvih vrstah.
pentagon
05. 05. 2007 14.15
Kriss714, a se tebi zdi, da znaš komunicirat? Ne vem zakaj bi v tvojem prispevku koga zanimalo vprašanje o mojem zdravju? Glede na to, da znam čitat, še ne pomeni, da ne znam mislit.
Uporabnik113189
05. 05. 2007 13.01
Lep pozdrav Kriss. Pri odločanju o investicijah se velikokrat izkaže, da je "zelen" način razmišljanja v začetku drag..Kasneje pa se običajno izkaže, da so to po pravilu napredne tehnologije, ki so hkrati varčne in bolj donosne..Zastarele in zdravju škodljive pa ponudiš tistim, ki so na nižji razvojni stopnji, bodo pač imeli nekoliko krajšo življensko dobo..Govorim iz izkušenj. Precej podjetij v Sloveniji z dobrim vodstvom je že poskrbelo za ekološko zaščito, tisti ki imajo pa "umazano" domišljijo pa varčujejo na zdravju delavcev..Mogoče se bo nekoč kakšen od vaših otrok preselil tja..Mu to želite?
kriss714@amis.net
05. 05. 2007 12.50
Pozdrav Klasik. Seveda sem. Je treba znat komunicirat. Preberi bolj dosledno.
Uporabnik113189
05. 05. 2007 12.47
kriss714, ali nisi pravkar delil nasvete o izogibanju vrednostnih sodb in osebnih. ?
kriss714@amis.net
05. 05. 2007 12.44
Ja, pentagon od kdaj pa ti misliš? Kako pa sicer kaj zdravje?
pentagon
05. 05. 2007 12.29
Kriss714 mislim, da si ti tudi še pri rdečih, kateri si stal v prvi vrsti in sedaj komaj prišel na dan
kriss714@amis.net
05. 05. 2007 11.38
Očitno sem imel prav. V vaših odgovorih je več sovraštva do JJ kot skrbi za okolje. To tudi pojasnjuje da vas cementarna moti šele sedaj, v maršalovih časih je bila pa poleg rudnika vaša industrija, vaš dosežek. Sami ste jo ustvarili. In vso nesnago ki jo povzroča tudi. Veste kaj zasavju res manjka? En Popovič. Primitivnost tistih, ki so sprožili to vprašanje se kaže tudi v tem, da so takoj udarili po politiki, ne pa da bi po normalni poti uporabili pristojno inšpekcijo in pravno pot. Ne, oni bodo kar revolucijo delali. J-L? In tebi Neti: kje tukaj vidiš zgodovino? Nevednost lahko pripišeš le sebi, hkrati ti pa toplo priporočam, da se ne spuščaš na nivo vrednostnih sodb in osebnih diskreditacij. Pa lepo pozdravljena.
hinko.murovec@siol.net
05. 05. 2007 09.57
Hinko MUROVEC, Veste kaj je najhuje, Spoštovani g. Kriss714, to, da zagovorniki sedanje vlade in JJ nočete videti nobene napake, sedanjega režima. Vem, da se teško sprijaznite z počasi a sigurno potapljajočo zvezdo Janše in njegove propagande. Toda bodiva poštena, kaj je SDS z Janšo na čelu obljubljal in zagotavljal? Kaj je dejansko naredil g.JJ in njegovi? Govoriva o novih samostojnih projektih SDS - koalicije in ne o projektih, ki jih je bilo ali je še treba samo zaključiti in so delo prejšnjih. Povejte mi za vsaj eno zadevo, ki je bila narejena po novem programu SDS - koalicije skladno z obljubami in v dejansko korist delavcev, ki so priznate ali ne edini, ki polnijo državno blagajno. Brez izkoriščanja le teh, bi sodobni menadžeri in vladni šefi le stežka živeli na veliki nogi. Ne le, da je sedanja vladna nomenklatura definitivno osiromašila zasavce in še katero področje, da se skrbi le za razprodajo imetja, ki ga je ustvaril delavec v preteklega pol stoletja in ga sedaj za razsipništvo sedanje in prejšnjih vlad brezsramno prodajajo in to brez garancije za ljudi, ki so to dobesedno iz nič prigarali. Ne s tem seše hvalijo. Koliko novega je zgrajenega z temi prihodki??? Vedno znova se država kreditira, daje vsemogoče garancije na račun izžetih delavcev, ki garajo za golo preživetje z 300 - 500 EURi mesečno. Denar od prodaj podjetji kopni kot sneg v Maju in zginja v žrelu vedno bolj požrešne vlade in njenih prisklednikov. Ja Zasavje je imelo tudi prej dim in prah, a imelo je tudi kruh za svoje otroke. Sedaj po zaslugi takih gospodarjev, ki se vozijo na randije z helikopterji nimajo razen prahu in dima praktično nič. Prejšnje vlade so delale napake, je pa hudič v tem, da ta sedanja prednjači v tem in živi v iluziji, da so ljudje res taki tepci, da nič ne vidijo. Rad verjamem tistim, ki pravijo , da jim je sedaj pod JJ vladavino bolje, pozabijo pa povedati na čigav račun, to pa je večina obubožanega in izropanega delavstva, ki je v veliki meri JJ proizvod. Danes ima perspektivo v tej deželi samo tisti, ki je pripravljen biti lakaj sedanjim oblastnikom, ki se šopirijo z rezultati dela prejšnjih in brezsramno razmetavajo kar je sploh še ostalo od skupne lastnine. Z takim načinom bo SDSu uspelo v kratkem to kar ni do sedaj nobenemu okupatorju. Podjarmitiljudi in jih pognati v tako stanje, da bodo hote ali nehote za drobiž garali tujcu, živeli v svinjariji in v strahu za golo preživetje klonili pred " demokratično izvoljenimi SDS veljaki in njihovo demokracijo". Hinko MUROVEC
neti
05. 05. 2007 09.11
Kris pozdravljen! Kakor koli nama včasih uspe najti skupno točko, sedaj ni tako. Veš "rdečim" ne gre za nohte, ampak Zasavcem, ljudem; zdravstveno, socialno in še bi naševala. Tudi obljube JJ o sanaciji, ne pa "paktiranje" z Francozi o prodaji tovarne......, tukaj in zadaj, kdo vodi rudnik in nasilje nad rudarji, zagotovo ne ljudje izpred pedesetimi leti, današnja izvršilna oblast odgovarja za dogodke danes. Ne skrivaj se v zgodovini, ko ti zmanjka besed obljubljenega dejanja današnega dne. Kris zgodovino uporabljaj, da se ne ponovijo napake v sedanjosti, ne pa za krinko nevednosti, Srečno Neti!
pentagon
05. 05. 2007 08.16
A tebi se to zdijo mizerne finte? Pridi v Zasavje za en dan. Če nimaš časa med tednom, dobrodošel ali dobrodošla za vikend..Takrat je šele zanimivo. Namesto lepega modrega neba, vidiš meglo, meglo...katera pa ni vremenska, ampak gostota prahu...Če meniš, da je to dosežek socializma, kaj pa je potem po tvojem zapiranje rudnika in s tem osiromašitev delavcev in povečanje brezposelnosti? Janšev sindrom dobrega dela, skrb za zdravje, izboljšanje življenjskega standarda v EU..Halllooo!
kriss714@amis.net
04. 05. 2007 23.41
Odkar pomnim imajo cementarno in svinjarijo okoli nje, prej so bili to "dosežki samoupravnega socializma", zdaj jim je pa JJ kriv za okolje ki so si ga zasvinjali sami. Gre pa ta rdečim res za nohte, da se poslužujejo tako mizernih fint.