Slovenija

Dars: Dobimo veliko pritožb, da je cestninskega nadzora premalo

Ljubljana, 01. 12. 2019 13.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Urša Zupan
Komentarji
112

Našega bralca je razjezil zastoj, ki je na primorski avtocesti nastal zaradi izvajanja cestninskega nadzora na način, da je bil promet preusmerjen prek počivališča. Kot pravi, je za slabih šest kilometrov potreboval 45 minut, zaradi slabega obveščanja pa dolgo ni vedel, kaj se dogaja. Tako policija kot Dars ustvarjanje daljših zastojev zanikata in pojasnjujeta, da gre za eno najbolj varnih oblik izvajanja nadzora.

V uredništvu smo prejeli pismo bralca, ki je prejšnji konec tedna obtičal v zastoju na primorski avtocesti. Ta je nastal zaradi izvajanja cestninskega nadzora, ki je potekal tako, da je bil promet speljan prek počivališča.

Kot je opisal bralec, se je zastoj v nedeljo med 18. in 19. uro pojavil takoj za izvozom Vrhnika proti Ljubljani in vztrajal vse do nekdanje cestninske postaje Log, ki je sedaj preurejena in omogoča kontrolo prometa. Obvestila o zastojih brez pojasnjenega razloga je sicer slišal po radiu, pravi, na informacijskih portalih pa ni bilo ničesar.

Nadzor uporabe vinjet se lahko izvaja na avtocestnih počivališčih oz. bencinskih servisih, na območju mejnih prehodov, izvozih s cestninskih cest (na posameznih priključkih smo uredili odstavne niše, kjer je možno varno opraviti postopek nadzora), pa tudi med samo vožnjo; namreč nadzorno vozilo lahko zapelje pred vozilo, ki ga želi ustaviti, ter ga s svetlobno tablo in modrimi lučmi pospremi na varno mesto, kjer opravi postopek nadzora Dars

"Takoj za izvozom Vrhnika se je pojavil zastoj, ki je tok prometa v trenutku popolnoma ustavil, promet pa je nato naprej tekel z izmeničnim popolnim ustavljanjem in rahlim pospeševanjem vozil do hitrosti 10 km/h. Vozniki še vedno niso imeli informacij o tem, kaj se dogaja, dokler se približno dva kilometra pred cestninsko platformo Log ni pojavilo obvestilo o cestninskem nadzoru. Se pravi, da so se vaši cestninski nadzorniki odločili v celoti zapreti avtocesto in izvajati cestninski nadzor? S tem so vede ali nevede kršili 5. člen ZCes-1, ki nedvoumno govori o tem, da je na javnih cestah prepovedano izvajati kakršna koli dela, ki bi ogrožala, ovirala ali zmanjšala varnost prometa na njej. S tem dejanjem so ogrozili uporabnike avtocest, saj se je pretočnost prometa v trenutku ustavila, hitrost vozil se je prav tako v trenutku znižala s 130 km/h na 0 km/h, kar je pomenilo povečano tveganje za nastanek trčenj, mogoče celo verižnih trčenj, DARS pa je pri vsem skupaj opustil svojo dolžnost jasnega obveščanja uporabnikov o dogodku preko cestninskih portalov," je v pismu očital prvemu možu Darsa.

Trdi, da se mu je potovalni čas posledično podaljšal za približno 45 minut. "45 minut za slabih 6 kilometrov!" pravi in se sprašuje, "zakaj se cestninski nadzorniki spravljajo preverjati plačilo cestnin en teden pred začetkom veljavnost novih letnih vinjet".

Akcijo vedno organizira eden od prekrškovnih organov in o tem obvesti druge, da se v isti akciji lahko izvaja več nadzorov, pojasnjujejo na Darsu.
Akcijo vedno organizira eden od prekrškovnih organov in o tem obvesti druge, da se v isti akciji lahko izvaja več nadzorov, pojasnjujejo na Darsu. FOTO: POP TV

Dars: To ni res, čas potovanja se je podaljšal le za nekaj minut

Njegove trditve smo preverili na Darsu, kjer so nam najprej pojasnili, da je bila organizator zapore policija in ne oni.

"Kako v času zapore poteka promet, nadzoruje pristojni Darsov regionalni nadzorni center prometa (v konkretnem primeru RNC Ljubljana), ki v primeru zaznave zastoja o tem opozori vodjo akcije. Vodja akcije se na podlagi podatkov nadzornega centra odloči o nadaljevanju zapore ali o njeni (začasni) prekinitvi," so pojasnili.

Pri sodelavcih v regionalnem nadzornem centru so tako preverili, ali so ob nedeljskem izvajanju nadzora res nastajali zastoji, kakršne omenja bralec. "V celotnem času nadzora je občasno prihajalo do upočasnjenega prometa (ne do ustavitve prometa) v dolžini približno 300 do 400 metrov in enkrat do upočasnjenega prometa v dolžini do približno 900 metrov. Navedene upočasnitve prometa so čas potovanja podaljšale za nekaj minut in nikakor ne za 45 minut. Prepričani smo, da bi v primeru, če bi bil zastoj v tako velikem obsegu, kot ga omenja v svojem sporočilu, dobili pritožbe in opozorila tudi drugih uporabnikov primorske avtoceste," so zapisali.

Ustvarjanje daljših zastojev zanika tudi policija

Nadzor prometa je ena temeljnih nalog policije, takšni usmerjeni poostreni nadzori pa so ena od oblik dela, s katero se zagotavlja večja prometna varnost. PU Ljubjana

Na Policijski postaji Ljubljana so nam pojasnili, da so v nedeljo med 14. in 19. uro na kontrolni točki Log v smeri Ljubljane res opravljali poostren nadzor prometa po metodologiji "pegaz", pri katerem so poleg policije sodelovali tudi delavci Finančne uprave in Darsa. "Potekal je tako, da je bil promet občasno (največ za pol ure, običajno pa za 15 minut, v času kontrole skupno sedemkrat) preusmerjen preko kontrolne točke. To pomeni, da je promet vseeno potekal, a je bil preusmerjen preko kontrolne točke, kjer je hitrost omejena s prometno signalizacijo, tako da omogoča varno izvedbo nadzora na avtocesti," so pojasnili.

Policija in Dars sta stalno spremljala potek prometa, voznike pa so o preusmeritvi obveščali s pomočjo portalov. "V primeru kolone, večje od dveh kilometrov, je bil promet sproščen in je potekal normalno po avtocesti, konec kolone pa je bil ves čas zavarovan z ustrezno prometno signalizacijo. Tako da ustvarjanje daljših zastojev zanikamo," so zapisali.

Ljubljanski policisti so poudarili tudi, da je nadzor prometa ena temeljnih nalog policije, takšni usmerjeni poostreni nadzori pa so ena od oblik dela, s katero se zagotavlja večja prometna varnost. "V času poostrenega nadzora je bilo izvedenih več ukrepov in ugotovljenih hujših kršitev cestno prometnih predpisov. Med drugim 14x prekoračitev teže vozil, 2x vožnja pod vplivom alkohola, 1x zaseg vozila zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja, 1x plačilni nalog zaradi neustreznih pnevmatik (izrabljenost) in 11 x plačilni nalog zaradi ostalih kršitev," so navedli.

Darsov regionalni nadzorni center prometa v primeru zastojev o tem opozori vodjo akcije. Ta potem odloči o nadaljevanju ali prekinitvi zapore.
Darsov regionalni nadzorni center prometa v primeru zastojev o tem opozori vodjo akcije. Ta potem odloči o nadaljevanju ali prekinitvi zapore. FOTO: Miro Majcen

O nadzorih javnosti ne obveščajo

Ob vsem tem na Darsu poudarjajo, da pritožb za izvajanje nadzora na splošno ni veliko. "Veliko pa dobimo pritožb, da je nadzora premalo, da ni prav, da pošteni uporabniki spoštujejo zakon in kupijo vinjeto, drugi pa se vozijo brez." Izvajanje cestninskega nadzora je edino zagotovilo, da uporabniki avtocest in hitrih cest cestnino dejansko plačajo, saj te predstavljajo več kot 90 odstotkov vseh njihovih prihodkov, so še dodali. Prihodki so vir za financiranje tekočega delovanja družbe in zagotovilo za vračanje kreditov za minule in prihodnje investicije v avtocestno infrastrukturo.

Način izvajanja cestninskega nadzora na počivališču je po besedah Darsa ena od najbolj varnih oblik izvajanja nadzora, saj se z ustrezno signalizacijo, ki je točno predpisana s pravilnikom na ravni države, vsa vozila preusmeri na površino, kjer je možno izvajati nadzor, in za tiste, ki cestnine niso plačali, izvesti prekrškovni postopek. Na enak način se cestninski nadzor izvaja v drugih državah EU, ki imajo enake ali podobne sisteme plačevanja cestnine, kot ga ima Slovenija. Nam najbolj primerljiva država je Avstrija, po kateri se zgledujemo tudi glede gradnje posebnih točk za nadzor plačevanja cestnine oz. prometa po odstranitvi cestninskih postaj.
Tako na počivališčih kot na teh točkah pa se ne izvaja samo cestninski nadzor, pač pa nadzor izvajata tudi Policija in Finančna uprava Republike Slovenije (Furs).

Akcijo vedno organizira eden od prekrškovnih organov in o tem obvesti druge, da se v isti akciji lahko izvaja več nadzorov. "O nadzorih javnosti ne obveščamo. Tisti uporabniki, ki uporabljajo avtocesto v času preusmeritve prometa skozi počivališče ali nadzorno točko, pa so o tem obveščeni z ustrezno prometno signalizacijo, ki je postavljena na sami avtocesti," so še zapisali na Darsu.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (112)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

plotter123
02. 12. 2019 11.48
+3
hehehe a so tegale pritožnika dobil brez vinjete ? meni se vse tako zdi
Amasakul
02. 12. 2019 10.25
+1
VIC DNEVA !!!! gre za eno najbolj varnih oblik izvajanja nadzora.
Dbist
02. 12. 2019 20.16
IVA De Kleva
02. 12. 2019 09.43
+6
Zakaj je pri nas vinjeta 120 € v Švici 40 €.., ko pa je Slovenija enkrat manjša od Švice? Ceste so pa obup.. Kaj plačujem potem z cestnino , drago vinjeto vozim se po luknjah ?
Diegol14
01. 12. 2019 21.35
+2
Kdaj boste zaprli spet višnjegorski klanc... Baje je ena luknjica na enem.ovinku, upam da boste do januarja to.zrihtal...
bergman
01. 12. 2019 21.33
+6
Kaj se že ta eni toliko razburjate, če morate čez počivališče na kontrolo vinjet, to je v Avstriji ustaljena praksa in, da nebi to kdo zanikal!! V dveh mesecih sem se petkrat peljal v Avstrijo in sem trikrat naletel na kontrolo vinjet na enak način ( čez počivališče 2X in enkrat zadaj za bencinsko črpalko), tako da to ni nobena "kaprica naših policajev ali DARS-ovih kontrolorjev"!Če so se odločili kontrolirat vinjete, je to čisto njihova stvar, kako jih bodo, dobro bi pa bilo še kontrolirat naključno, kako imajo nekateri prilepljene vinjete na steklo, še posebej če so lastniki dveh ali več avtomobilov......?
plotter123
02. 12. 2019 11.52
+0
ITAK ...pravilno si napisal , če nima 120 € za vinjeto ( vemo katera stranka je dala celo recepturo za kopiranje vinjet , na svojem portalu ) naj gre pa s konjem ali še bolje s kabilo
borec91
01. 12. 2019 21.28
-10
a jim gdo verjame lenuhom
borec91
01. 12. 2019 21.38
-5
da bi DARS ali policija kaj priznali je misija nemogoče kaj jim pa moremo nič Edin tu lahko olivami po njih
marzo
02. 12. 2019 08.56
+5
Kaj pa naj bi priznali? Da so opravljali svoje delo?
Staritrg
01. 12. 2019 21.27
+13
Najboljš, da vas obveščajo o kontolah... Tako se boste vsi brez vinjet in brez zimske opreme lahko izognil kontroli.
plotter123
02. 12. 2019 11.55
+0
itak redna obvestila o policijskih kontrolah za radarje , merjenje alkohola , merjenje zadetkov in še in še tak da se bodo SDS-ovi pijančki lahk izognili ...po načelu "mater kam pa to paše a smo se zato boril da me bojo sedaj kifeljci na vsakmu vogalu čakal a kaj " ...res si pri nas nekateri privoščijo ni da ni
josco
01. 12. 2019 21.25
-2
Ni mi pa jasno, zakaj je bila kontrola v smeri Ljubljane in ne proti Italiji. Kot da iz Italije na Mađarsko tihotapijo migrante in mamila...
srecnii
01. 12. 2019 21.24
-1
Da v letu 2019 preverjajjo vinjeto na steklu, madonca kam smo prišli.
Yokte
01. 12. 2019 21.16
-6
To pomeni, da če nekdo ni plačal davka, boste opomin poslali najmanj tisoč državljanom??? Oziroma, če kdo ni plačal računa trgovini, boste preverili najmanj tisoč kupcev? Represija do poštenih uporabnikov vinjet !!!
adapter
01. 12. 2019 21.21
+8
s tem ni nic narobe. isto pocnejo tudi jodlarji. ce pa zelis avtomatsko preverjanje - preko sledenja registerke tablice - potem pa se sprijazni, da nisi vec anonimen, in da lahko s tvojimi podatki operira vsak, ki ima mini malen dostop. torej, v premislek, kaj si zelis...
josco
01. 12. 2019 21.28
+4
V Združenih arabskih emiratih imajo to zelo lepo rešeno. Policaja sploh ne vidiš, če narediš prekršek lepo dobiš SMS sporočilo in položnico. Seveda pa ne smeš imet informacijske pooblaščenke in ustavnih sodnikov, če se greš resno državo
adapter
01. 12. 2019 21.40
-5
v taksni drzavi zivi ti. jaz si tega ne zelim
marzo
02. 12. 2019 08.57
+2
Vprašanje je, če smo sploh še država. vse skupaj že zelo diši po anarhiji.
adapter
01. 12. 2019 21.09
+7
pa kdaj misli dars postaviti radarje za merjenje distance med vozili. norce v sloveniji, ki ne razumejo, da je minimalna razdalja med vozili vsaj 1s, bi bilo potrebno kaznovati tudi z odvzemom vozniskega dovoljenja. torej vse kar je manj kot 0,75s, takoj kazen 1000€ ter odvzem vozniske, ce se ze dars spogleduje z avstrijci. Ne bo nobene nesrece vec
Yokte
01. 12. 2019 21.09
+2
Nova postavitev signalizacije na križišču Celovške c. in izvoza iz gorenjske avtoceste v Šentvidu!!! Zelo nevarno in nelogično !!!!
adapter
01. 12. 2019 21.05
+5
raje poglejte to flikanje avtocest, kot da smo cigani, nepa neka urejena clanica eu. v petek je nastal zastoj od bivse cestniske v pesnici pa skoraj do sentilja, ker t e l e b a n i ze vec kot 5 mesecev odstranjuje cestninsko v pesnici. kaj takega clovek dozivi samo v slo. pet mesecov so rabili, da so uredili dobrih 500m cestisca
mackintosh
01. 12. 2019 20.38
-1
ha ha ha še več nadzora darsovci a res?
mackintosh
01. 12. 2019 20.40
-5
pozabili so povedat da se pritožujejo družinski člani zaposlenih na darsu. upam stavit da drugi ne :)
josco
01. 12. 2019 21.23
+3
VAREN
01. 12. 2019 19.21
+42
DARS: Nadzor res lahko opravljate na mestih, katere ste navedli. A tam vozniki sami pripeljejo in jih obenem še kontrolirate. Tu pa namerno zapirate cesto in preusmerjate promet. Ste to pozabili povedat. PU lJUBLJANA: Imate vozila provida in belo modra vozila. Začnite na avtocesti ustavljati in kaznovati vozila, ki vozijo po prehitevalnem pasu, voznike tovornih vozil, ki vozijo preblizu en drugega. Število ukrepov je primerljivo za dva policista, ki delata pet ur. Ne pa za celotno ekipo. V celoti verjamem vozniku, ki je čakal v zastoju. Zmanjšanje hitrosti za toliko, kot so jo dosegli ob nadzoru, pri tolikšnem prometu, takoj povzroči kilometske zastoje in ustavitev vozil. Zato vsi pristojni ne lažite ljudem v obraz.
Mega100
01. 12. 2019 19.47
-10
Varen...a druge naj kaznujejo..kaj pa tebe? Enkrat jutri, ko boš dobil kazen po pošti, od PU Lj tvoje ljube Provida mafijcev, kako si prehitro vozil boš pa jokal, kako so nepravično in nepošteno te kaznovali.
rdeci-vrag
01. 12. 2019 19.07
+18
V celotnem času nadzora je občasno prihajalo do upočasnjenega prometa (ne do ustavitve prometa) v dolžini približno 300 do 400 metrov in enkrat do upočasnjenega prometa v dolžini do približno 900 metrov.... bereš dalje....V primeru kolone, večje od dveh kilometrov, je bil promet sproščen in je potekal normalno po avtocesti, .... Al si sproti zmisljujejo kolk je bil zastoj dolg...
tomi.passion@gmail.com
01. 12. 2019 19.03
+29
Pri nas DARS namenoma ustvarja zastoje. Gre dobesedno za delanje norcev iz ljudi. Namenoma zaprejo pol avtoceste, da nek uslužbenec pol ure pregleduje ograjo in to ravno v času prometnih konic npr. zjutraj ali popldan, predvsem pa v poletni sezoni. Praktično brez težav se zapeljete skozi celo Evropo, v Sloveniji pa zastoj za zastojem. Gre za ostanke socializma, kjer se je najprej morali zapadnim turistom pokazati, da v socializmu delamo, poleg tega pa je treba omejiti promet, saj so avtoceste zelo slabe, kar se tiče kvalitete. Gre torej za načrtno delanje norcev, še posebno, ko potem hitijo razlagati, da se drugače, kot čez dan in v poletni sezoni, teh del na de narediti. Bedaki, še bolj bedast pa je naš narod, ki to tiho tolerira.
Mega100
01. 12. 2019 18.38
+37
Premalo kaznujejo, prenizke kazni....policija dars, redarji mafija pokvarjena, stalno sam bi kaznovali in kradli od navadnih in poštenih delavcev. Zato smo mi v Avstriji, kazen za napačno parkiranje 20-50 Evrov, kazen za prehitro vožnjo v naselju 20-90 Evrov. V Sloveniji pa kazne za skoraj celo plačo če mal prehitro voziš. Ne vem zakaj se eni sploh vozite še v službo, če vas enkrat policaj ustavi,lahko poveš adijo mesečna plača, kje je logika...
kuncci
01. 12. 2019 19.31
-12
Ja pa bodi v Avstriji pa plačuj nižje kazni... KAZNA kot praviš je pa v Sloveniji takšna kot je. Ponekod po svetu je tudi smrtonosna kazna....
Mega100
01. 12. 2019 19.39
+7
kuncci..a ti bi kar streljala v ljudi, če prehitro vozijo...a mogoče to zagovarjaš ????
borec91
01. 12. 2019 21.36
+0
kazni v šlo so resnično nenormalno visoke a je problem ker se policajev ne da delat in tako kljub višini popolnoma neucinkovite
felix59 drugič
01. 12. 2019 18.23
+26
Kaj se boste sedaj jajcali ?? Pritožbe so utemeljene in realne. Imate slabe avtoceste , dobili ste jih zastonj od države , z njimi ne znate upravljati , AC so luknjaste , kjer so zaflikane se močno čutijo robovi , pozimi so preveč soljene . . .
Truth
01. 12. 2019 18.19
+22
Mene so vceraj ustavili, ces da nimam vinjete. En je z loparckom kazal stop, ko sem se ustavil je drugi mahal, naj grem naprej. Alkohol na delovnem mestu je problem! Vipavska hitra cesta. Ja hitra cesta. ;) Nazaj grede na pocivaliscu Mlake, so se gestapoti pripeljali v napacno smer po pocivaliscu. Skocili ven in mene in enega italjana obravnavali kot kriminalce. Z tocilno rocko v tanku za gorivo, mi postavi vprasanje: ‘Ali tankate?’. Nimas kaj. Alkohol je moj idol. Ce so pa slucajno ti gestapoti trezni, potem nam v tej drzavi ni pomoci. PS: V Avstriji lepo oznacijo Vignete control. Tukaj pa znaki: Pometanje, Prepovedan promet,.....kmalu bo znak $
luzarf@arcor.de
01. 12. 2019 18.22
+20
za take kolovoze kot jih kmamo pri nas bi morala drżava ljudem plačati kilometrino in ne naplačevati vinjete.