Slovenija

Državna revizijska komisija zavrnila še zadnji zahtevek za revizijo

Ljubljana, 20. 04. 2021 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Maja Pavlin
Komentarji
5

Državna revizijska komisija je v postopku pravnega varstva pri oddaji javnega naročila "Gradnja objektov drugega tira železniške proge - odsek 1: Divača-Črni Kal" zavrnila zahtevek za revizijo vlagatelja Strabag AG. Vlagatelj namreč v postopku ni izkazal naročnikove kršitve pravice do vpogleda v ponudbo izbranega ponudnika, prav tako pa tudi ni izkazal naročnikove kršitve, ko v zvezi s ponudbo izbranega ponudnika ni izvedel postopka ugotavljanja neobičajno nizke ponudbe.

Vlagatelj je zahtevek za revizijo vložil zoper naročnikovo odločitev, da javno naročilo odda v izvedbo skupini Kolektor CPG, Yapi Merkezi  in Ӧzaltin. Vendar pa vlagatelj v postopku pravnega varstva ni izkazal naročnikove kršitve pravice do vpogleda v ponudbo izbranega ponudnika, ko vlagatelju ni omogočil vpogleda v priloge kritične poti. Prav tako vlagatelj ni izkazal naročnikove kršitve, ko v zvezi s ponudbo izbranega ponudnika ni izvedel postopka ugotavljanja neobičajno nizke ponudbe.

Gradbišče drugega tira
Gradbišče drugega tira FOTO: Bobo

Ker je naročnik prejel le dve ponudbi, je bila odločitev, ali bo izvedel postopek preverjanja neobičajno nizke ponudbe, v njegovi avtonomni presoji. "Takšna naročnikova odločitev namreč sodi v sfero njegove odgovornosti za lastno poslovanje in vanjo vlagatelj, ne glede na pri tem uporabljeno argumentacijo, ni upravičen posegati," so sporočili z državne revizijske komisije, ki naročnikove odločitve, ali bo pričel postopek ugotavljanja neobičajno nizke ponudbe, s svojo presojo tudi ne more nadomestiti.

Državna revizijska komisija je tako odločila o vseh zahtevkih za revizijo, ki so bili vloženi v vseh fazah postopka pravnega varstva pri oddaji javnega naročila "Gradnja objektov drugega tira železniške proge - odsek 1: Divača-Črni Kal" in "Gradnja objektov drugega tira železniške proge odsek 2: Črni Kal-Koper", naročnika družbe 2TDK, s tem pa je postopek pravnega varstva pri obeh zadevah pred državno revizijsko komisijo zaključen, so še dodali.

Koronavirus pasica nova
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sinhron
20. 04. 2021 17.27
+1
No pa je Kolektor končno dobil tisto delo , ki si ga je tako želel in so mu ga prijatelji iz te vlade pripravljali že od idejnih projektov naprej ! V prejšnjih vladah so se vrstili protesti in pritožbe s strani SDS in njihovih lakajev , z nastopom te Janševe vlade ni več nobenega protesta ali zahtevka za referendum , kajti prej so bila sama nagajanja !
Jožajoža
20. 04. 2021 11.48
+1
državna??????režimska komisija odloča.država je janša.
User1538643
20. 04. 2021 11.18
+0
Sodeč po naslovni sliki, bosta viadukta trčila.
RED_line
20. 04. 2021 10.57
+4
Şpet same mučke. Vsekakor pa bomo zadevo itak prepračali. Beh, je vsaj afera korona večji nateg kot to.
Realni
20. 04. 2021 10.57
+2
Nikoli ne reči , da je zadnji.