Slovenija

Zbrali več kot 3000 podpisov za razpis referenduma, a pobudo vložili prepozno

Ljubljana, 04. 11. 2022 15.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predstavniki Združenja svetov delavcev Slovenije so podpise za začetek postopkov za razpis zakonodajnega referenduma o noveli zakona o Slovenskem državnem holdingu vložili prepozno, so pojasnili v državnem zboru. Novelo zakona so že poslali v objavo v uradni list in bo začela veljati 19. novembra.

SDH
SDH FOTO: POP TV

V Združenju svetov delavcev Slovenije noveli zakona nasprotujejo, ker ne predvideva tudi možnosti nadzora s strani predstavnikov več kot 50.000 zaposlenih v družbah pod okriljem Slovenskega državnega holdinga (SDH). Zato so zbrali več kot 3000 podpisov za začetek postopkov za razpis zakonodajnega referenduma o noveli zakona ter jih v sredo prinesli v državni zbor.

A kot so pojasnili v službi za odnose z javnostmi državnega zbora, so to storili prepozno. Novela zakona, katere poglavitne določbe se nanašajo na določitev pravne podlage za prenos premoženja Družbe za upravljanje terjatev bank na SDH, prinaša pa še nekatere druge rešitve, je danes že objavljena v uradnem listu. Veljati bo začela čez 15 dni oz. z dnem prenehanja uporabe zakona o ukrepih za krepitev stabilnosti bank.

Predsednik združenja Vladimir Šega je v sredo poudaril, da njihov namen ni nagajati vladi, pač pa ji pokazati, da so tudi zaposleni v državnih podjetjih pod okriljem SDH nekdo, s katerim se je treba pogovarjati. "Tudi te zaposlene je treba poslušati in jim dati možnost nadzora nad tem, kar vrhovi v teh podjetjih počnejo," je dejal.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zibertmi
04. 11. 2022 19.37
+2
kaj boste vse še naredili-v rokavu imate še enega asa za katerega ste sami krivi pa ga boste naprtili tej vladi.v jeseni 2021 je evropska unija pozvala k takojšnjim ukrepom zaradi draginje.solidarnostni sveženj je bil sprejet v februarju izplačilo ste dali tik pred volitvami,se pravi z veliko zamudo
migi
04. 11. 2022 17.29
+10
Referendumi se vrstijo drug za drugim...tisti ki jih vlaga, pa cetudi gredo v maloro mu ni mar,koliko stanejo...placamo jim pa mi vsi...banda!!!
migi
04. 11. 2022 17.30
+5
Razpisujem referendum proti topoglavcem...bo kdo sledil?