Slovenija

Zbrana sredstva na diplomatskem bazarju v roke družinam, ki so jih prizadele poplave

Ljubljana, 14. 10. 2023 13.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na Stritarjevi ulici in pred Mestno hišo v Ljubljani je potekal 30. dobrodelni diplomatski bazar, ki ga je pripravilo slovensko mednarodno združenje žensk Sila. Letos ga je pripravilo z 48 veleposlaništvi in častnimi konzulati, del zbranih sredstev pa bodo namenili prizadetim družinam v letošnjih poplavah.

Na okoli 60 stojnicah so se države predstavile s svojimi tradicionalnimi izdelki, ki so bili na voljo obiskovalcem. Stojnico je imelo tudi združenje Sila, na njej pa so za simbolično ceno ponujali "vrečke sreče", ki so jih, kot so sporočili iz združenja, pripravili s pomočjo donacij različnih podjetij in s predstavniki držav, ki se udeležujejo bazarja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Celoten izkupiček od prodaje bodo tako kot vsako leto namenili v dobrodelne namene. Letos bodo zbrana sredstva namenili za Mladinsko zdravilišče RKS Debeli rtič, CUDV Draga, Društvo sožitje Kamnik ter Združenje DLAN gluhoslepih Slovenije. Del sredstev pa bodo namenili prizadetim družinam v letošnjih poplavah.

Dogodek sta z nagovori z odra pred Robovim vodnjakom odprla predsednica združenja Sila Lali Sladjana Ilić in kitajski veleposlanik v Sloveniji Wang Shunqing. "Vesel in ponosen sem, da je Kitajska letos častna gostja," je dejal slednji. Ob tem se je združenju Sila zahvalil za organizacijo in ostalim veleposlaništvom ter skupnostim, med njimi je izpostavil kitajsko, za sodelovanje in prispevek k dogodku.

Ker je letos tudi 30. obletnica ustanovitve združenja, se je na otvoritveni slovesnosti kot tuja država predstavila Kitajska. Njeno veleposlaništvo je pripravilo poseben dogodek, levji ples, ki so ga otroci v tradicionalnih oblačilih izvajali ob zvokih kitajske glasbe. V sprevodu so se jim pridružili otroci športnih klubov ter ljubljanskih in mednarodnih osnovnih šol. Otroci so pripravili darila za otroke v stiski pod sloganom "darilo prijatelju".

Društvo Sila je 9. novembra 1993 ustanovila skupina Slovenk, soprog slovenskih veleposlanikov in gospodarstvenikov, ko so se v Ljubljani po osamosvojitvi Slovenije začela odpirati tuja diplomatska predstavništva. Vanj so povabile soproge tujih veleposlanikov, gospodarstvenikov in akademikov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zmerni pesimist
15. 10. 2023 18.38
Če so dali direktno v roke ok drugače bo denar poniknil kot cerkniško jezero
SlobodaNE
15. 10. 2023 14.57
Golob uči se.
nostalgik
15. 10. 2023 09.26
+5
VLADA DRŽAVE SLOVENIJA PADLA SI PRI POMOČI DRŽAVNE POMOČI POPLAVLJENCEM-- POSPRAVI SE ZA VEČNO IZ PRIZORIŠČA SLOVENIJE
visoki
14. 10. 2023 16.13
+0
koliko je pa zoki doniral
periot22
14. 10. 2023 15.42
+9
Končna vsota zbranega do zdaj in kam pošiljate lopovi ker pomoči potrebni še niso dobili nič!
matt82
14. 10. 2023 15.13
+4
Zbralo se je veliko sredstev doma in v tujini, ljudje pa še do danes niso dobili skoraj nič!!! Sta samo 2 scenarija, al je vlada tako nesposobna, da izpelje stvari kot treba, ali ba da denar izteka drugam, kamor ni namenjen!!!
JApajaDAja
14. 10. 2023 14.46
+5
kdaj in kje bo že končno viden ves zbirek teh "humanitarnih" prispevkov vseh oblik, vseh virov...in predvsem njihova poraba,,,koliko, komu, kdaj? taubi je povedal, da bo vse "transparentno" :-)
proofreader
14. 10. 2023 15.01
+5