Slovenija

Zdravniki odsvetujejo porod na domu

Ljubljana, 31. 03. 2020 21.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Špela Bezjak
Komentarji
1

Porodi v času epidemije so povsem drugačni. Marsikatero nosečnico skrbi predvsem dvoje. Kako se bo z eno najlepših, a hkrati najbolj nepredvidljivih izkušenj spoprijela brez partnerjeve podpore in tudi to, da bi se v porodnišnici z novorojenčkom okužila. Zmedo in neodločnost bodočih mamic pa s pridom izkoriščajo razne porodne svetovalke, ki ženske odvračajo od varnega poroda v porodnišnici in jih poskušajo prepričati v porod na domu. Toda ta je bolj nevaren, kot si mislimo, opozarjajo zdravniki.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

hecate
03. 04. 2020 17.26
+34
tale prispevek je sramota. poročanje popolnoma enostransko. nobenega novinarstva ni tu not. Avstrija: porodnišnice za spremljevalce sprva za nekaj dni zaprli, a nato je na podlagi dolgoletnih raziskav vendarle prevladalo mnenje, da je takšna prepoved spremljevalca med porodom pravzaprav kršenje človekovih pravic tako za žensko, očeta in konec koncev tudi kršenje pravice otroka, da se rodi v mirno in čustveno stabilno okolje. Porodi doma priporočeni in seveda dovoljeni. Velika Britanija: Omejili prisotnost spremljevalcev, a na podlagi intenzivnih analiz takšno omejevanje nosečnic ovrgli. Še več, njihovo nacionalno združenje babic in ginekologov je podprlo ženske v želji po vsaj enem spremljevalcu in se uprlo bolnišnicam. Porod na domu dovoljen. Amerika: Ameriški kolidž ginekologov in porodničarjev (ACOG) ter Ameriško združenje medicinskih sester za nego žensk, babic in neonatalnih sester (AWHONN) (strokovnjaki svetujeta, da žensko ob porodu spremlja vsaj en zdrav spremljevalec. V ACOG in AWHONN se zavedajo, da partnerji in dule niso obiskovalci, pač pa ključni partnerji v ekipi, ki žensko podpira ob porodu, zato nasprotujejo, da bi se v času epidemije njihova prisotnost ob porodu kakorkoli omejevala. Porod na domu dovoljen. Slovenija: prepoved partnerja ali kogarkoli drugega ob porodu in prepoved poroda doma ob enem pa #ostani doma. Ti draga Špela Bezjak pa te je lahko SRAM da si naredila tako skropucalo od prispevka. Koliko so ti plačale porodnišnice za ta zmazek? Se sploh zavedate kakšno nepopravljivo škodo delate ženskam v sloveniji? koliko jih bo apriori raje same doma rodilo, namesto z izobraženo in usposobljeno babico - ker ne grejo v porodnišnico za nič na svetu? in koliko očetom je dovzeta ČLOVEKOVA PRAVICA biti pri porodu lastnega otroka. laično lahko napovem porast poporodne depresije.