Slovenija

Združevanje ''aluminijastega dvojčka''

Zürich, 14. 04. 2000 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Švicarsko podjetje Algroup in kanadsko podjetje Alcan Aluminum bosta nadaljevala združevanje v skupno podjetje brez francoskega podjetja za proizvodnjo aluminija Pechiney.

Združitev aluminijastega dvojčka je vredna 4,1 milijarde dolarjev, podjetji pa ga bosta izpeljali z zamenjavo lastniških deležev. Trije proizvajalci aluminija so avgusta lani napovedali, da se bodo združili v aluminijasti trojček, največje svetovno podjetje za proizvodnjo aluminija. Ker pa podjetja niso uspela najti ustrezne rešitve, ki bi zadovoljila pravila o konkurenci EU, je francosko podjetje Pechiney od združitve odstopilo.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.