Slovenija

Zemeljski plaz na Cerkljanskem

Idrija/Cerkno, 27. 04. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na cesti Bukovo - Šentviška planota na Cerkljanskem se je sprožil večji zemeljski plaz, ki ogroža cesto proti Šentviški Gori in v Baško Grapo ter visoko-napetnostni daljnovod. Po prvih ocenah bo sanacija plazu dolgotrajna, zato bo treba do prizadetih krajev urediti obvoz.

Plaz ogroža cestno povezavo med občinama Cerkno in Tolmin
Plaz ogroža cestno povezavo med občinama Cerkno in Tolmin FOTO: POP TV

Plaz se je sprožil na območju Spodnjega Bukovja, grozi pa predvsem dvema cestama, pa tudi železniški progi v dolini Baške Grape. Plaz ogroža cesti, ki peljeta z Bukovega proti Bukovskemu Vrhu in naprej na Šentviško planoto in prav tako z Bukovega proti Grahovemu v Baški Grapi. To sta najkrajši cestni povezavi med občinama Cerkno in Tolmin. Po njih se dnevno na delo vozi 15 prebivalcev v Cerkno, še nekaj več pa v Tolmin.

Cerkljanski župan Jurij Kavčič meni, da nista ogroženi samo cesti. "V kolikor bi se plaz seveda še razširil, bi zaprl obe poti, obenem pa lahko zdrsne v grapo, v dolino, praktično do železnice, ki vozi po dolini Baške Grape," je povedal Kavčič.

Po prvih ocenah bo sanacija plazu dolgotrajna in draga, zato bo treba do prizadetih krajev urediti obvoz oziroma obvoznico do Bukovega Vrha, do takrat pa za silo usposobiti star, strm kolovoz.

Kot je Kavčič še povedal, je bila prav na tej relaciji predlagana popotresna sanacija prav v delu ceste, kjer se je sedaj utrgalo, tako da bo prej ali slej potrebno vložiti večja sredstva, da se ta cesta obnovi, utrdi in seveda usposobi za nadaljnji promet. Cerkljanski župan Kavčič bo z razmerami seznanil ministrstvo za okolje, prostor in energijo. Za takojšnje ukrepanje bodo Cerkljani potrebovali več deset milijonov tolarjev.

Idrijsko podjetje za geološke raziskave se je že lotilo meritev na plazu, po katerih bo mogoče ugotoviti njegov dejanski obseg in na osnovi ugotovitev zavarovati prizadeto območje ter določiti ustrezne ukrepe.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3