Slovenija

Ženski del alpske ekipe optimistično v Nagano

Ljubljana, 03. 02. 1998 14.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Štiri dni pred začetkom 18. zimskih olimpijskih iger v Naganu se je kot zadnji del slovenske olimpijske reprezentance javnosti predstavila še ženska ekipa v alpskem smučanju. Dekleta so dobro pripravljena, rezultati v letošnji sezoni pa jim vlivajo zadostno mero optimizma in obete za vrhunske dosežke.

"V letošnji sezoni sta Urška Hrovat in Špela Pretnar že stali na stopničkah za zmagovalke. Vesel bi bil, če bi tekmovalke na OI dosegle najboljše letošnje rezultate, zlasti v nepredvidljivem slalomu pa je to težko z gotovostjo napovedati. Večina reprezentantk že ima olimpijske izkušnje, so dobro pripravljene in motivirane," je ocenil vodja ženske ekipe Jaro Kalan.

"Na te olimpijske igre bom odpotovala zelo sproščeno. Olimpijsko medaljo že imam in nič ne bi imela proti, če bi osvojila še eno. Upam, da bom dobro odpeljala štiri vožnje slaloma in veleslaloma," je dejala Dovžanova, ki je na OI v Lillehammerju pred štirimi leti osvojila bron v kombinaciji.

"Pred mano so že tretje olimpijske igre. Upam, da bodo te uspešnejše in bom imela tudi več športne sreče. Po dobrih rezultatih na začetku sezone je v zadnjem času sledilo nekaj izpadov, vendar sem kljub temu prepričana, da lahko posežem med prve tri v slalomu," je bila odločna Urška Hrovat.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.