Slovenija

Žerjav ne bo odstopil

Gornja Radgona, 09. 06. 2008 15.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Prometni minister Žerjav in Pomurci so dosegli kompromis glede gradnje avtoceste med Madžarsko in Lenartom, ki naj bi bila končana oktobra.

Odbor za spremljanje gradnje pomurske avtoceste je sprejel argumente prometnega ministra Radovana Žerjava, da zaradi posedanja materiala celotne avtoceste med Madžarsko in Lenartom ni mogoče končati avgusta, pač pa šele oktobra. Odbor je tako preklical napovedano opozorilno zaporo ceste, če njihova zahteva ne bi bila uresničena. Spomnimo, da je minister Žerjav pred tedni celo napovedal odstop, če bi odbor vztrajal pri zahtevi, ki je po njegovem mnenju nikakor ni mogoče izpolniti.

Radovan Žerjav ostaja prometni minister.
Radovan Žerjav ostaja prometni minister. FOTO: POP TV

Minister za promet Žerjav je Odboru za sprotno spremljanje gradnje avtoceste v Pomurju pojasnil, da nobena od zahtev odbora, da bi celotno avtocesto v Pomurju končali do konca avgusta, ni uresničljiva. Gre za tehniko, je dejal minister in navedel, da se je teren pred predorom Cenkova, gledano iz prekmurske strani, že posedel za 40 centimetrov in se še vedno poseda. Kot odgovorni pa ne more pristati, da bi imeli na račun meseca ali dveh drugo leto težave s kakovostjo. Potrebno je najti optimalno rešitev tudi glede kakovosti, je poudaril Žerjav.

Minister je odbor še seznanil, da je v četrtek podpisal sporazum z izvajalci, ki jamčijo, da bo odsek Lenart–Vučja vas kot zadnji na pomurski avtocesti končan oktobra, poleg tega pa zaradi hitrejšega dokončanja, rok v pogodbi je bil januar 2009, gradnja ne bo dražja.

Člani odbora so brez razprave sprejeli sklep, da sprejemajo strokovne argumente, dodali pa so nekaj pripomb. Prekmurski del oziroma odsek Pince–Vučja vas mora biti končan avgusta, zahtevajo izvedbo vseh dogovorjenih kratkoročnih ukrepov za ublažitev škode na sedanji cesti G1/3, do konca tega leta projekte za sanacijo te ceste, ki se mora začeti leta 2009 in mora biti končana v treh letih. Poleg tega pa odbor, ki bo ostal dejaven tudi po zgraditvi "pomurke", zahteva pripravo dokumentacije za dograditev odstavnih pasov.

Odbor je sicer 12. maja 2008 sprejel sklep, da je treba celotno avtocesto v Pomurju končati do konca avgusta 2008, in sicer v eni od treh različic. Prva je, da se konča celotna avtocesta, druga da se konča celotna avtocesta, s tem da se do konca avgusta preda v promet le ena predorska cev predora Cenkova, po kateri bi promet potekal dvosmerno, tretja pa, da se konča le polovica prečnega profila avtoceste, po kateri bi promet tekel dvosmerno.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

baltbaltazar@email.si
10. 06. 2008 11.27
exim, napadi se bodo še vršili. Toliko bolje jih je potem gledati živčnein z dolgimi nosovi.
exim@t-2.net
10. 06. 2008 08.33
mene pa zanima, oz. bolje skrbi, kakšen arzenal podtikanj ima še bonsai s svojimi uničujočimi napadi na mlado demokracijo Slovenije. To me res skrbi. Saj vemo vsi, da je resnico težje dokazati, kot lansirati laži, še posebej, če imaš Šrota tajkunskega nagca za nasprotnika!
Buena Vita
10. 06. 2008 06.14
ja,spet je levakom spodletel poskus diskreditacije, hej ,levakci,mal boste moral pobrskat po knigcah in si priskrbet argumentke--he,he,he argumentke,argumentke kar tako v tri dni klepetamo brez posledic samo stare nonice,in kmečke ženice
pijanec22
10. 06. 2008 02.24
No, pa so v Odboru le prišli k pameti. Škoda, ki bi jo povzročil tovorni promet na neposedene nasipe, bi zagotovo bila visoka.
strelka23
09. 06. 2008 21.25
Ne vem od koga bi lahko pričakovali več za pomurje kot od prekmurca in prleka.Če ravno ne bi bili v volilnem letu bi tudi Kampuš bil bol tiho.