Slovenija
Oglas

Žgoč občutek, suha koža in akne po čiščenju obraza. Kako se temu izogniti?

Ljubljana, 20. 09. 2021 00.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ob nepravilni uporabi čistilcev za obraz, se lahko srečamo z mnogimi neprijetnimi pojavi na koži. Ene izmed najpogostejših so: žgoč občutek, rdečica, suha koža in akne. Nelipotov nov naravni masleni odstranjevalec Rosen vas bo tega ubranil.

pexels photo 8142194
Tri podjetnice so stopile skupaj in predstavljajo nepogrešljiv komplet.
Tri podjetnice so stopile skupaj in predstavljajo nepogrešljiv komplet. FOTO: Arhiv ponudnika

Koža je naš največji organ, zato je zanjo potrebno še posebaj skrbeti tako na zunaj kot navznoter. Noben še tako kakovosten čistilni kozmetični izdelek ne bo pomagal, če najprej ne popravimo težav znotraj nas. Čez dan se na obrazu zaradi zunanjih vplivov nalaga veliko nečistoč - sebum, prah, znoj, ličila in odvečni sebum, ki našo kožo obremenjujejo. Zato je temelj vsake kakovostne nege, čiščenje. Priporočeno je čiščenje vsak dan, zjutraj in zvečer.

Pri izboru čistilca, je potrebno vedeti kakšen tip in potrebe kože ima posameznik. Velik problem so agresivne aktivne učinkovine, ki kožo dražijo in povzročijo žgoč občutek in rdečico. Te so največkrat prisotne v slabo opevani sintetični kozmetiki. Nekatere so tako agresivne, da kožo izsušijo in dobimo občutek zategnjene kože. Čistilno sredstvo ne sme podreti barierne funkcije in pH-ja kože. Mora pa biti učinkovit, da bo povrhnjico dobro očistil, saj tudi to lahko privede do problematik. Glavni problem so zamašene pore, ki se vidijo kot majhni in zaprti brezbarvni mozolji, katerih ne moreš nikakor iztisniti. Ko pa se ta vname, pa privede do bolečih rdečih aken. 

Nelipot masleni odstranjevalec Rosen
Nelipot masleni odstranjevalec Rosen FOTO: Arhiv ponudnika

Da se izogneš vsem naštetim kožnim težavam, je Nelipot, linija naravne kozmetike, poznana tudi po uspešnem sodelovanju v oddaji Štartaj Slovenija, izdala naraven maslen odstranjevalec nečistoč na obrazu. Je naraven, ekološki in ročno izdelan kozmetični izdelek, ustvarjen z mislijo na okolje. Ima učinke zaviranja staranja, saj poveča elastičnost kože in s tem prepreči nastanek ne željenih gub. Prav tako kožo dobro navlaži in regenerira po celotnem dnevu izpostavljanja zunanjih vplivov. Masleno konsistenco se enostavno vmasira v obraz in tako raztopi ličila, sončno kremo in druge nečistoče. Da bi se pri čiščenju obraza izognili ne željenim odpadkom, kakor so to vatne blazinice za enkratno uporabo, so se združili Nelipot in Lavivavera ter skupaj lansirali povezani produkt. V prid okoljevarstva nudijo poleg maslenega odstranjevalca še pralne bombažne blazinice.

Nelipot masleni odstranjevalec Rosen s pralnimi blazinicami
Nelipot masleni odstranjevalec Rosen s pralnimi blazinicami FOTO: Arhiv ponudnika

 


Naročnik oglasa je ISTOST d.o.o.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3