Slovenija

Ziherl odhaja zaradi Rupla

Ljubljana, 04. 12. 2008 13.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Špela Zupan/STA
Komentarji
46

Še preden bi nastopil službo kot sekretar na zdravstvenem ministrstvu, Slavko Ziherl (LDS) razmišlja o odstopu. Za nepričakovano potezo se je odločil zaradi imenovanja Dimitrija Rupla.

Katarina Kresal, Zoran Janković, Jožef Školč in Slavko Ziherl
Katarina Kresal, Zoran Janković, Jožef Školč in Slavko Ziherl FOTO: LDS

Slavko Ziherl, ki ga je vlada potrdila za generalnega sekretarja na ministrstvu za zdravje, razmišlja o odstopu, ker je premier Borut Pahor za posebnega zunanjega odposlanca imenoval Dimitrija Rupla. "V takšni vladni ekipi ni želel sodelovati," so sporočili iz LDS. V stranki Ziherlovo odločitev obžalujejo in dodajajo, da so bili tudi sami začudeni nad imenovanjem Dimitrija Rupla na mesto odposlanca predsednika vlade Boruta Pahorja, vendar poudarjajo, da gre za "osebno odločitev predsednika vlade".

Ziherl končne odločitve še ni sprejel, o svoji nameri pa je že obvestil predsednika vlade. "Pred njegovo dokončno odločitvijo sem mu predlagal pogovor," je dejal Pahor.

Rupel pooseblja vse slabe stvari Janševe vlade. Slavko Ziherl

Ziherla, sicer ljubljanskega mestnega svetnika z liste LDS, je vlada potrdila novembra, 15. decembra pa bi moral postati desna roka novega zdravstvenega ministra Boruta Miklavčiča, ki je sicer nad odhodom Ziherla razočaran. Zdaj pa bo treba najti novega najbližjega sodelavca zdravstvenega ministra.

Ruplovo imenovanje je sicer v javnosti sprožilo veliko kritik. Vse politične stranke, razen SDS, so bile proti. Do trenj naj bi prišlo celo v Pahorjevi SD, kar so kasneje zanikali. Pahor pa je danes spet poudaril, da za svojo odločitvijo stoji. "Posledice bo nosil sam," je poudaril.

KOMENTARJI (46)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

459261
10. 02. 2009 13.21
4 govedne,pa kaj ni nekoga da bi tegale jankoviča malo obdelu,magar kaki gey.
Adolph
10. 02. 2009 12.14
Pahor in Rupel bosta kmalu odsla,samo da bo Rupe lspet prislinjeval v naslednji vladi . . ..
manjakranjc@hotmail.com
06. 01. 2009 12.06
Tako bevskanje tipa Ziherl je na ravni osnovnosolca, zato ni presenetljivo, da v zivljenju ni dosegel nic omembe vrednega. Njegove analiticne sposobnosti so namrec izjemno sibke in to je slabo za karierni razvoj, če mogoče še ne ve. Prav zanimivo, kako se veseljaki njegovega kova zgražajo nad pravilno držo JJ, niso pa sposobni v njej najti niti ene napake, navesti niti enega argumenta. Kaj češ, intelektualni pritlikavci, pac, sposobni samo za vegetiranje v zakotnih mlakužah..
arksikris
06. 01. 2009 11.57
Ziherl ne odhaja zaradi Rupla, pač pa zaradi svoje nesposobnosti. Eno je , deliti psihiatrične nasvete (saj nihče od tega ne umre), drugo pa je, spopasti se z resnim delom, kjer je potrebno dokazati kaj konkretnega.
R57
06. 12. 2008 12.57
Sicer pa Pahor s svojo potezo jasno kaže, da se ne bo pustil voditi suflerjem z leve, kakor tudi ne predsedniku države. S tem je dokazal, da hoče mandat speljati do konca suvereno in se ne bo pustil voditi z stani mešalcev megle, ki jih je pač poteboval za svojo izvolitviev. Zato en mešalec megle manj ni nič hudega. Upam, da se bo utrgalo še Cviklu. One je katstrofa, ne pa Rupel.
R57
06. 12. 2008 12.46
G. Ziherel je ugotovil, da kot psiho zasluži veliko več, pa je našel fini izgovor, da se nazaj potegne.
Darko32
05. 12. 2008 21.21
Je že zraven Jankovič. Če bo ta plasiral svojo mafijsko politiko bo v Ljubljani še več kriminala.
resslovenka
05. 12. 2008 10.04
manjakrajnc Ni kaj, imaš kar prav.
tapravslovenc
05. 12. 2008 10.02
najbolje bi bilo, da odstopi celotna vlada
MARK AUREL
05. 12. 2008 09.14
Zelo spoštujem odločitev g. Slavka Ziherla. Je načelen in pokončen mož, kar za našega \"Pahorčka\" ne moremo trditi. Je samovšečen primorček, ki je ves srečen,da se razkazuje Evropi.
jagoda_fp
05. 12. 2008 08.31
sem že mislil da bo nova vlada palomo potopila, ampak je ne bo. Prodaja robčkov se bo verjetno strahovito povečala, ker kar naprej negdo joče. Najprej Pahor, zdaj Zihrl, pa tako naprej. No mogoče je pa jokajoča vlada le rešitev za Palomo!
Tonček Balonček
05. 12. 2008 08.25
Ni nujno, da če ne kdo odhaja, za njim pride boljši! Tako je bilo npr. pri menjavi ministrov. Na kemtijstvo je res prišel boljši, pa na delo tudi, prei zdravstvu in znanosti je pa izgledalo, kot da ministra sploh ni oziroma s eukvarja le z marginalijami in nastopi in o resorju praktično nima pojma. Podobno je bilko z menjavo v Banki Slovenije in še marsikje, da en govorim o prometu, edina dobra stvar so vinjete, pa še te le za voznike!
manjakranjc@hotmail.com
05. 12. 2008 07.46
Jutro, Sama tega ne bi problematizirala; nekdo prihaja in še boljši prihaja. Tako enostavno je to.Bolj bode v oči to, da v državi, ki na !papirju! vse stavi na razvoj in sodobne tehnologije, je simpatije volivcev še vedno najceneje kupiti z nekaj metri »asfalta«; to je še posebej vidno na lokalni ravni- in tako očitno menijo tovariši poslanci-se streže stvari. Trudim se, a drugače kot tovariši- poslancev s tako davno preseženim načinom razmišljanja žal niti ne morem imenovati. Ob ihtavem tlačenju javnega denarja v ustrezno »tempirane infrastrukturne«-recimo raje zasebni interes- se razkrije edino poslanstvo poslancev, ki nam vladajo; ne glede na ceno, s tujim denarjem kupiti še štirileten brezplačni dostop do javnega korita. Med psevdolevim in psevdodesnim pač ni razlike; le popravite me, če menite drugače.
resslovenka
05. 12. 2008 07.31
mario Takšnih komentarjev se raje izogibaj, ker kažejo tvojo temno plat. Osebne tragedije so stvar posameznikov in ljudje tvojega kova se nimajo pravico vtikati v človeške tragedije. srednjeslojnik Kdo, če ne mediji pa sploh kaj obelodani. Preveč je bilo krink in pometanja pod preprogo, pa so nas vodili žejne čez vodo. Zato smo tam kjer smo. Ker se je začelo na glas opozarjati na nepravilnosti imam upanje, da se bo morda nekoč zudi v Sloveniji kaj spremenilo. In JJ in BP sta v vsej stvari popolnoma nepomembna. Torej tako kot drugi odgovorna za svoje odločitve in dejanja.
lahec
05. 12. 2008 06.26
se je že začelo .pa tako so po volitvah skupaj stiskali roke in si sončili zobe
srednjeslojnik
05. 12. 2008 00.05
Zanimiva prispodoba...... Dr. Ziherl je pokončen in zato noče biti državni sekretar, ker je bivši minister dr. Rupel sedaj v kabinetu predsednika vlade Pahorja. Sicer pa je to eden od tistih, ki so za prularnost, sodelovanje solidarnsot in vsakršne fraze \"naših\" svobodnjakarjev. Če bii tako gesto napravili \"janševi \" možje, pa bi bil popolen dokaz, da so nepsravljivi, nezmožni sodelovanja, zakrknjeni klerikalci....ah in sploh popolnoma odtujeni ljudje sedanjega časa. Pa kdo za vraga je sploh v tej deželi normalen. Ali pa je likvidatorska levica popolnoma zbegana, ker bi moral biti cunami izveden v dveh dneh. Koliko se jih že lahko pobije pri transportu ene kompozicije na en mah? Predlagam, da se trdorokci tako z leve kot desne umirijo, eni naj gredo v Evropo na ustrezna mesta, drugi pa v tako ali drugače v državne službe, pa četudi v psihiatrične klinike (tam so prav primerni za travmatična stanja brezupne pokončnosti!!!!). Ostalim pa nam tako akli drugače ne preostane drugega da hodimo na \"šiht\" in gledamo že skoraj perverzne zgodbe faliranih študentov, ki delajo preko napotnic izjemne TV prispevke.
FrancMihaKlanc
04. 12. 2008 23.56
dez pada. kriv je dr. rupel .... prof. ziherl pa v jok in do kolen v vodo .... hud psihiater. se to, da se mu je sin fental, je \"spregledal\", kot je sam izjavil na TV. najbolj ga je profesionalno zrlo, ker kot \"vrhunski strokovnjak\" ni videl simptomov .... ?!?
hladni_tus
04. 12. 2008 23.44
Rupel je postal kot \'črni peter\' ... vsi se ga želijo znebiti
hladni_tus
04. 12. 2008 23.42
vsak minister, ki da nekaj nase, bi ob nedavnem Pahorjevem imenovanju Rupla za posebnega odposlanca ponudil odstop
Buena Vita
04. 12. 2008 21.26
uh,scenska slika kaj je kresnička vrgla učke na jugiča-alla jankovič