Slovenija

Ponoči sneg po večjem delu države, razlivata se Krka in Ljubljanica

Ljubljana, 18. 03. 2018 09.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
An.V./A.I.
Komentarji
12

Dež, ki je zajel vso državo, bo po večini države prehajal v sneg, zato je zimska oprema na vozilih še vedno obvezna. Zaradi obilice padavin se razlivata Krka in Ljubljanica s pritoki. Nekaj težav s poplavami imajo že v okolici Moravskih Toplic in v Slovenskih Konjicah.

Zima se še ni poslovila, vremenoslovci napovedujejo nizke temperature in nekaj snežink tudi v začetku tedna. 

Danes zvečer in ponoči se bodo padavine od juga spet nekoliko okrepile. V notranjosti Slovenije bo snežilo, po nižinah Primorske pa rahlo deževalo, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso). Burja se bo prehodno nekoliko okrepila.

Najnižje jutranje temperature so bile danes sicer od -1 do -5, na Goriškem in ob morju okoli 3 stopinje Celzija.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V ponedeljek bo oblačno. Ponekod v notranjosti bo občasno še rahlo snežilo. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 0, na Primorskem do 7 stopinj Celzija.

V torek in sredo bo pretežno oblačno in večinoma suho vreme. Burja na Primorskem bo v torek prehodno oslabela in se v sredo ponovno okrepila. Še bo razmeroma hladno, je še zapisano na Agenciji za okolje.

Podrobnejšo vremensko napoved si lahko preberete tukaj.  

Temperature se bodo znova spustile pod ledišče.
Temperature se bodo znova spustile pod ledišče. FOTO: Aljoša Kravanja

Krka in Ljubljanica s pritoki se razlivata, nekaj težav s poplavami na severovzhodu države

Zaradi padavin se na območju vsakoletnih poplav razlivata Krka in Ljubljanica s pritoki. Krka v zgornjem in srednjem toku poplavlja na nekoliko širšem poplavnem območju, opozarja oddelek za hidrološke napovedi Arso. 

Zvečer se bo pretok Krke v Podbočju sicer ustalil pri okoli 285 m3 /s. Poplavljene površine se bodo ponoči pričele postopno zmanjševati, Krka pa se bo na območjih vsakoletnih poplav razlivala še predvidoma do torka popoldan.

Počasi se zmanjšuje tudi obseg razlivanja Ljubljanice na Ljubljanskem barju. Hitrost upadanja vodostaja Ljubljanice se bo v ponedeljek nekoliko povečala.

Danes bo gladina morja ob slovenski obali povišana v večernih urah med 21. in 23. uro. Pri tem lahko morje najnižje odseke obale poplavi v višini do 10 centimetrov, opozarjajo na URSZR.

Nekaj težav s poplavami so imeli danes v okolici Moravskih Toplic, kjer je meteorna voda zalila klet stanovanjske hiše v Filovcih, podtalnica pa je zalila tudi kletne prostore stanovanjske hiše v Slovenskih Konjicah, piše Uprava RS za zaščito in reševanje. 

V naselju Dobrepolje pa so zaradi dviga podtalnice gasilci PGD Videm-Dobrepolje črpali vodo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prometno-informacijski center pa voznike opozarja, da je zaradi napovedi snega zimska oprema še vedno obvezna. Zato naj danes in v ponedeljek zaradi možnih snežnih padavin vožnjo prilagodijo razmeram na cesti. 

Poleg tega je bila popoldne po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje (URSZR) na odseku hitre ceste H4 med priključkom Ajdovščina in izvozom Selo v občini Ajdovščina zaradi sunkov vetra, ki so dosegali hitrosti do 100 kilometrov na uro, uvedena zapora prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do skupne mase osem ton.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

staridida
18. 03. 2018 20.38
+4
Vreme je nepredvidljivo-kotCerar
bandit1
18. 03. 2018 18.32
+6
Dobro, da ma Ljubljanica Cerkniško jezero in Planinsko polje, če ne ne bi bilo več Ljubljane - bi bla pod vodo. Narava vse porihta. če pa preveč siliš v njo ti pa pokaže kaj zmore.
Justiceiscoming81
18. 03. 2018 17.50
+11
tuki na dolenjskem še vedno čakamo sneg od sobote, ki naj bi 3 dni skp naletaval, lopate prpraulene, sam snega od nikodar... vrjetn se je slovenije raj izognu, zdej k nam je precednik vlade odstopu, pa to...
Vivid Money
18. 03. 2018 12.11
+2
kaksne pa poka clan @krispy123 na ZEVS vremenskem forumu....da dol pades....ni cudno, da so se vsi, ki so vsaj nekaj vedeli o vremenu potuhnili ali odsli na druge forume...ker tele glasbeno-vremenske zelje clanov tam je pa tezko brati....
Neža001
18. 03. 2018 11.11
+2
ARSO izdaja opozorilo, ker bo padla ena snežinka - mogoče ima ta snežinka 5 ton...
brabusednet
18. 03. 2018 11.01
+11
Pri nas na 800 m je že maja padal sneg pa smo preživeli.Dones pa taka panika,če marca malo pobeli.
oježeš
18. 03. 2018 13.28
+5
Tukaj so samo napovedi vremena za kak dan naprej. Paniko pa delajo ljudje, ki jim nič ni prav in so pametni, da jim škoduje. Če prebereš vremensko, greš naprej. Eni morajo dodajati svoje neumnosti na navadno vremensko napoved in kriviti druge, da je vreme kot pač je. Nihče pa noče, če je že boljši, opraviti tega dela boljše kot tisti, ki ga opravljajo zdaj. Res čudno!
walter2
18. 03. 2018 10.41
+14
Osrednja Slovenija 0,0000000000000001 mm!Ni kaj veliko ga je zapadlo po vaših animacijah in prognozah!
SLO-SURVIVAL
18. 03. 2018 10.38
+20
haha prejšnji teden ste čivkali, da se je zima poslovila, odločite se že
oježeš
18. 03. 2018 13.32
+2
K sreči je vreme neodvisno od ljudi. Še bolj pa od našega sodstva in ostalih nebodijihtreba. In tako se je težko odločiti za pravilno napoved, ker ta ni možna biti 100% predvidljiva. Ko bo vreme uravnaval človek, pa spet ne bo vsem pogodu. In kljub možnosti zanesljive napovedi, bodo eni robantili ker ne bo sonca in 35 stopinj v senci, drugi pa ker bo kak dan padal dež. Težko je ugoditi človeški neumnosti in prepotentnosti.
vectra c
18. 03. 2018 10.36
+10
Sneg dež dež sneg. Kaksna panika kot da smo avgusta
tedoVV2HCmedo
18. 03. 2018 10.35
+22
Kdaj bo sneg? Obljubljate ga že en teden, najprej za soboto, potem za nedeljo - nič od tega. Naslov je "sneg bo zajel nižine", v članku pa piše, da ga ne bo skoraj nič ("občasno bo naletaval sneg"). Res kvaliteta na visoki stopnji.