Slovenija

Živčec Kalanovo bo zamenjal Komljanec

Izola, 20. 01. 2011 12.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zdravstveni dom Izola bo v prihodnje vodil Evgenij Komljanec. Njegovo imenovanje morajo potrditi še občinski svetniki, kar bodo predvidoma storili na seji 28. februarja, izteči se mora tudi še 15-dnevni pritožbeni rok.

Zdravstveni dom Izola
Zdravstveni dom Izola FOTO: POP TV

Predsednik sveta Zdravstvenega doma Izola Radivoj Nardin je povedal, da sta se na razpis prijavila dva kandidata, s katerima so opravili razgovor. "Tokrat smo imeli srečo, saj sta se na razpis prijavila dva kakovostna kandidata, med katerima smo lahko izbirali," je dejal.

Po njegovem mnenju je pri soglasni odločitvi za Evgenija Komljanca prevladalo, da je imel med preteklim vodenjem Zdravstvenega doma Izola dobre poslovne rezultate. "Z njegovim delom so bili zelo zadovoljni tudi zaposleni," je poudaril. Pri odločitvi za izbor Komljanca je bilo po njegovem pomembno predvsem mnenje protikorupcijske komisije, da v sedmih letih njegovega vodenja ni prišlo do konflikta interesov, je pojasnil.

Komljanec je zelo zadovoljen, ker je dobil soglasno podporo "in tako dobil potrditev, da sem se pravilno odločil, da se kljub vsem neprijetnim dogodkom, ki se v zadnjem času odvijajo okrog Javnega zavoda Zdravstveni dom Izola prijavim na razpis za direktorja oziroma sprejmem funkcijo v. d. direktorja. V danih okoliščinah in upoštevajoč, da v zadnjih dveh letih po mojem odstopu, prejšnja občinska oblast ni zmogla oziroma ni želela najti primernega direktorja, gledam na kandidaturo kot družbeno odgovorno dejanje do Izolank in Izolanov."

Njegove prioritete vodenja bodo finančna konsolidacija in priprava sanacijskega načrta, prevetritev vzrokov novih zaposlitev v zadnjega pol leta, revidiranje poteka postopkov, ker je prejšnja direktorica ovadena zaradi prekoračitev pooblastil, pri nastanku Centralne urgentne službe in revizija spornih naročil reševalnih vozil, nabav zdravil in tako dalje.

Komljanca je svet zavoda na seji prejšnji teden sicer že imenoval za vršilca dolžnosti direktorja in bo posle od Gordane Živčec Kalan prevzel v soboto. Vodenje Zdravstvenega doma Izola za štiri leta pa bo lahko prevzel po potrditvi na seji občinskega sveta Izola, ko bodo imeli svetniki na dnevnem redu tudi predlog novega odloka o ustanovitvi javnega zavoda Zdravstvenega doma Izola.

Gordana Živčec Kalan
Gordana Živčec Kalan FOTO: POP TV

Danes se sicer izteče tudi rok, v katerem mora upravno sodišče odločiti o pobudi odvetnika Zdravstvenega doma Izola Janeza Tekavca, naj sodišče presodi, ali ministrstvo za zdravje lahko zahteva vpogled v dokumente Zdravstvenega doma Izola, povezane s poslom s podjetjem Mabra inženiring. Na ministrstvu še niso prejeli nobene pošte s sodišča.

Minister za zdravje Dorjan Marušič je v začetku januarja odredil upravni nadzor v izolskem zdravstvenem domu, potem ko so mediji razkrili, da je vršilka dolžnosti direktorice zavoda Gordana Živčec Kalan zastavila 150.000 evrov sredstev zavoda kot poroštvo za posojilo podjetju Mabra inženiring. V ZD Izola so mnenja, da ministrstvo nima zakonske podlage za vpogled v poslovno dokumentacijo, zato so se tudi obrnili na upravno sodišče.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Franca Špacapan
20. 01. 2011 17.40
@buderus Kaj jo čaka? Verjetno kakšna odpravnina...
vivaro
20. 01. 2011 14.15
Dajmo kakšnemu Vegradovemu ali Zidarjevemu delavcu,ki nima kaj izgubiti 500-1000€,pa bo to pras..o Živcec-Kalanovo že končno poslal na oni svet,ker so čisto vse institucije nesposobne!!
majlo5
20. 01. 2011 14.10
Z Bavčarjem, nazadnje mu je skrival nakradeno premoženje
Maček2
20. 01. 2011 14.08
major1
20. 01. 2011 13.49
S kom je v žlahti.
buderus
20. 01. 2011 13.44
Kaj pa čaka gospo Kalan, pa nobenega pojasnila.
HIPOKRATKA
20. 01. 2011 13.21
Zdaj se mora posloviti še od zdravniške zbornice.