Slovenija

Jazbinšek: Janković pritiska na ministrstva

Ljubljana, 07. 05. 2009 12.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mestni svetnik Jazbinšek meni, da v predvidenem času ni mogoče zgraditi Štajerske ceste, ki naj bi se imenovala po Josipu Brozu Titu. Janković odgovarja: Jazbinšek dela škodo Ljubljani.

Namesto poimenovanja nove štajerske vpadnice po Titu predlaga, da se po njem preimenuje del Tivolske ceste od križišča z Aškerčevo in Tržaško cesto do križišča z Gosposvetsko cesto.
Namesto poimenovanja nove štajerske vpadnice po Titu predlaga, da se po njem preimenuje del Tivolske ceste od križišča z Aškerčevo in Tržaško cesto do križišča z Gosposvetsko cesto. FOTO: POP TV

Mestni svetnik Miha Jazbinšek (Zeleni Slovenije) je prepričan, da se zlorablja ime Titova cesta zato, da bi se prehitelo nekaj, kar se ne da. Mestni svet naj bi namreč 25. maja dokončno odločil o poimenovanju nove ceste mimo stadiona v Stožicah po Titu. Kot je pojasnil Jazbinšek, stadion v Stožicah ne more biti končan 30. junija 2010.

Na današnji novinarski konferenci je navedel tudi vrsto razlogov. Prepričan je, da do takrat ni mogoče zgraditi celotne Štajerske ceste, ki naj bi se imenovala po Josipu Brozu Titu. Prav tako ne verjame, da je mogoče do 30. junija 2010 razširiti Vojkovo cesto in zgraditi P+R garažo ob tej cesti.

Jazbinšek je ob tem izpostavil še, da do tega datuma ni mogoče do konca financirati vseh treh objektov v Športnem parku Stožice, in sicer stadiona, športne dvorane in trgovskega centra. Prepričan je, da do takrat ni mogoče dveh daljnovodov speljati pod zemljo, kar predvideva gradbeno dovoljenje, in ni mogoče narediti priključka na Tomačevski rondo.

Svetnik je ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću očital, da v okviru dogovora na podlagi zakona o glavnem mestu pritiska na ministrstva, da bi lahko izpeljal svoje projekte. Zato je Jazbinšek napovedal, da bo na svoje mesto postavil vse akterje v tem procesu. Po njegovem mnenju gre za zlorabo upravnega postopka in to celo v imenu zakona o glavnem mestu.

Jazbinšek očita županu MOL Jankoviću, da za izvedbo projektov pritiska na ministre.
Jazbinšek očita županu MOL Jankoviću, da za izvedbo projektov pritiska na ministre. FOTO: Dare Čekeliš

Janković: Jazbinšek dela škodo Ljubljani

"Žalostno je, da govori nesmisle in neumnosti človek, ki naj bi vedel kaj več o upravnih postopkih in je bil minister. To je človek, ki dela škodo Ljubljani,“ je po odprtju novega mostu na Špici glede svetnikovih navedb dejal Janković. Po njegovih besedah Jazbinšek ni še niti ene zadeve pohvalil, ampak zdaj že ministrstvu očita pravico do izdajanje odločb.

"Res sem vesel in ponosen, da sem župan tega mesta, in vem, da ima glavno mesto svojo veljavo. Zato si tudi ne drznem pomisliti, da bi nekdo izdajal gradbeno dovoljenje brez osnove," je pojasnil župan.

V mestnem svetu sta po Jankovićevem mnenju dve negativni struji, poleg Jazbinška še svetniki SDS, ki svoje pamflete usmerjajo na prebivalce v smislu, da ni nič narejeno. Ob tem je še dejal, da bi se spodobilo, da bi se svetnik opravičil za vse, kar je napovedoval, da se bi zgodilo, pa se ni. Župan je Jazbinška povabil na odprtje Športnega parka Stožice 30. junija 2010.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Srboljub
07. 05. 2009 16.50
Jazbinšek samo drek meša. Sicer pa podeželci, ki so večinoma desno usmerjeni, lahko samo sanjajo da bo imela Ljubljana janševiškega župana. Razmislite malo. V Ljubljani imamo približno 15% južnih bratov, od katerih 2% volita desne stranke. Ostalo so liberalni mestni ljudje. In zgodovina samostojne Slovenije kaže, da Ljubljana še ni imela desnega župana. Torej ne verjamem, da bomo imeli nacionalno usmerjenega župana v multietničnem mestu. Toda sanjati je dovoljeno, kajne kmetiči? Zoki le tako naprej. Potem, ko ti bo uspelo, bodo pa haterji lahko samo tiho.
islampizde
07. 05. 2009 16.13
vsi neki blebetate cez Jankovica, pa sami veste, da je edini, ki je naredil nekaj dobrega za Ljubljano. Ocitno ste slepi, bolj vam gre v nos priimek kot pa dejanja. Pa ne bit prevec pametni glede Tita, ker ce ga ne bi bilo bi bilo pol slovenije se v najemu, tako pa smo imeli vsi odplacane krede. Zlocinec je bil pa za izdajalce, katrerih pa vas ne manjka na forumu, imate samo kle jajca...
Tonček Balonček
07. 05. 2009 14.19
Najbolj smešno je, da se z imenom ceste ukvarjajo, še perdno so zasadili lopato zanjo, na trasi stoji še hiša. Kolikor poznam poštene Slovence, bi najraje, če bi šla cesta kar čez Gramozno jamo, ta simbol komunističnega nasilja.
Braveheart
07. 05. 2009 14.02
kaj ko bi imela ljubljana eno samo ulico? jankuvićevo? tako bi se ga še bolj zapomnili, lopova!
est
07. 05. 2009 13.25
Še 1 leto 1/2 naj zadržijo izgradnjo in je nikoli ne bo pod tem imenom.Štajerska cesta bo bolj primerno. Zoki je pa tako in tako zapufal mestni proračun do maximuma. Dragi someščani plačali bomo pa mi.
SLOVENIASTAN
07. 05. 2009 13.19
rado62 noben ni bil nedolzen
RADO62
07. 05. 2009 13.07
A hitlerju bo Janovič tudi posvetil cesto, glede na to, da ima približno enake zasluge kot tito za genocid nad nedolžnim prebivalstvom ??? heh
TRDA_ROKA
07. 05. 2009 13.05
kaj ti ni jasno? če bi bili tvoji predniki pobiti in zakopani, pa ko bi vedel kdo je odgovoren za to, se nebi tako butasto spraševal? z diktaturo je držal republike skupaj! sicer pa mislim, da bi nam bilo pod italijo ali avstrijo bolje, kot pa 5o let v jugoslaviji
b77
07. 05. 2009 13.03
nosonja blesava ki se šlepa že celo življenje. Povejte mi eno dobro stvar ki jo je naredil, razen da je napol pošenkal stanovanja vemo pa kOMU.
ajrolaf
07. 05. 2009 12.59
Meni ni jasno zakaj so vsi toliko proti Titotu, če je on največja osebnost v naši zgodovini...če ne bi on združil ljudi pod eno zastavo, bog ve kaj bi bilo danes, mogoče bi bili le ena italijanskih ali avstrijskih pokrajin, zato ššššššššššššššššš
akolar2
07. 05. 2009 12.58
No končno bodo počasi le prišla na dan vsa balkanska posla velikega zagovornika bratstva in jedinstva. In tako je to sedaj moraa trojček vračati podporo na volitvah - in to tako, da izkoriščajo državne funkcije za protizakonita dejanja. Kako se že takšna rabota imenuje v Italiji. A ja - MAFIJA.
tron3
07. 05. 2009 12.54
Večni nergač Jazbinšek, lahko je srečen, da se je izobraževal v Titovih časih in je celo doštudiral, sedaj bi že na stopnji osnovne šole pogrnil.
CKKPJ_Milko
07. 05. 2009 12.52
Prav pošteno povedano....Kako se lahko zlorablja ime neke ulice...za dosego kakšnega cilja? Najboljše da se vsi levičarji in simpatizerji preimenujejo v TITA..potem pa bodo iznad zakona,morale in pravice ter nad vsemi ljudmi...kar je njihova večna želja.
12312312546
07. 05. 2009 12.48
titova ulica kater se je spomnu to titovo ulico je mal butast. ka pa je naredu ta komunajzar tito sam ludi pobiju nč pametenga.