Slovenija

ZLSD napoveduje zmago svojega kandidata

Koper, 10. 12. 1999 17.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Koprski občinski odbor ZLSD je pred drugim krogom županskih volitev v mestni občini Koper, ki bodo prihodnjo nedeljo, 19. decembra, na današnji novinarski konferenci predstavil svojega kandidata za župana Dina Pucerja, ki je po prepričanju stranke bodoči koprski župan, saj menijo, da se bo prednost pred njegovim protikandidatom iz vrst LDS Vojkom Petričem ohranila tudi v drugem krogu volitev.

Za kandidata ZLSD je v prvem krogu lokalnih volitev po neuradnih podatkih glasovalo 6.322 oziroma 36,01 odstotka volilcev, njegovega protikandidata iz vrst LDS, ki se je tudi uvrstil v drugi krog volitev, Vojka Petriča pa je podprlo 4.756 oziroma 27,09 odstotka volivcev.

V ZLSD menijo, da so dosegli pomemben rezultat, ki dokazuje utrjen položaj stranke in njeno prepoznavnost v občini. Nizka oz. zgolj 49,4 odstotna volilna udeležba jih ni presenetila, ob tem pa dodajajo, da bo udeležba na drugem krogu volitev še nižja. Menijo namreč, da se volivci, ki podpirajo pomladne stranke, drugega kroga županskih volitev najverjetneje ne bodo udeležili.

Program za župana ostaja nespremenjen, saj Pucer kot strankin kandidat zagovarja enotno občino oziroma občino po volji ljudi, varstvo okolja, razvoj komunalne infrastrukture, ohranjanje kulturne dediščine, ureditev prostorov za druženje in rekreacijo, zagotavljanje delovnih mest in oživljanje mestnega jedra z razvojem Univerze na Primorskem.

Občinski odbor ZLSD doslej, kot trdijo njeni predstavniki, še ni opravil uradnih pogovorov z dosedanjim koalicijskim partnerjem, LDS. Tudi sodelovanje s predstavniki italijanske narodnosti v dosedanjem občinskem svetu ocenjujejo kot dobro.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3