Slovenija

Znana imena 11 kandidatov za koncesiji GSM

Ljubljana, 21. 01. 1998 13.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Med 11 podjetji, ki so do izteka roka (20. januarja) dvignila razpisno dokumentacijo za javni razpis za podelitev koncesije za uporabo radiofrekvenčnega spektra za storitve mobilne telefonije GSM na ozemlju RS v frekvenčnih pasovih 890-915 in 935-960 MHz, so poleg Mobitela, edinega podjetja, ki v Sloveniji trenutno nudi storitve mobilne telefonije GSM, še domače družbe oz. družbe z mešanim kapitalom Digitel, Simobil, Telekom Slovenije, BA Investments in Elektro Slovenije.

Od tujih podjetij pa se za pridobitev koncesije za opravljanje storitev mobilne telefonije GSM očitno zanimajo družbe France Telekom, Teilaoverseas AB s Švedske, Teledanmark z Danske, Matav z Madžarske in Turkcell iz Turčije, ki so prav tako dvignile razpisno dokumentacijo, so povedali na ministrstvu za promet in zveze.

Ponudbe bo ocenila strokovna komisija, ki bo o tem sestavila poročilo in ga predala vladi, ta pa bo opravila dokončen izbor. Strokovna komisija bo pri izbiri najboljših ponudnikov upoštevala hitrost in obseg pokrivanja, cene storitev, enkraten znesek koncesije (najmanj 17 milijonov mark), tehnološko in kadrovsko opremljenost, delež domačega kapitala oz. upravljalskih pravic, kakovost in obseg storitev ter zadovoljevanja uporabnikov, pa tudi vključevanje domačih kadrov in domačih ponudnikov opreme in storitev.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.