Slovenija

Janković: Dokler bom jaz župan, v Ljubljani ne bo domobranskih spomenikov

Ljubljana, 01. 05. 2018 13.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, / K.H. / Ti.Š.
Komentarji
190

V prešernem vzdušju in ob zvokih pihalnega orkestra je na ljubljanskem Rožniku zbrane nagovoril ljubljanski župan Zoran Janković. Med drugim je izpostavil, da bo - dokler bo on na čelu občine kot župan - na tovrstnih praznovanjih zmeraj partizanski pevski zbor in himna 'Hej, brigade'.

Ljubljanski župan Zoran Janković se je v svojem govoru pred zbrano množico pohvalil z vrsto projektov, ki mu jih je z ekipo uspelo izpeljati v prestolnici v času njegovega županovanja, napovedal pa še nove. Še posebno je ponosen, da Ljubljana 11 odstotkov občinskega proračuna nameni razvoju kulture. "Ljubljana je zmagovalka v Evropi, je dober servis vsakemu občanu in obiskovalcu," je prepričan.

"Ne smemo pa dovoliti, da bi kdo sprl zasebni in javni sektor. Potrebujemo javno šolstvo in zdravstvo," je dejal ljubljanski župan in ocenil, da lahko naš šolski in zdravstveni sistem tekmujeta z najboljšimi v Evropi. Brez dobro delujočega javnega sektorja država po njegovem mnenju nima priložnosti za uspeh.

Janković je tudi letos zbrane nagovoril na ljubljanskem Rožniku.
Janković je tudi letos zbrane nagovoril na ljubljanskem Rožniku. FOTO: POP TV

Po Jankovićevem mnenju tudi ne smemo dovoliti, da bi se fašizem kjerkoli v Evropi ponovno razrasel. "Dokler bom jaz na čalu občine kot župan, bo vedno z nami partizanski pevski zbor in naša neuradna himna 'Hej, brigade'. Himna, ki govori o naših svetlih časih, o tem, kako je Ljubljana ponosna, da je mesto heroj, ki skrbi, da se zgodovina ne potvarja. In dokler sem jaz župan, v Ljubljani ne bo domobranskih spomenikov," je zbrani množici dejal Janaković in dodal: "Ta država ima dobre ljudi, ne potrebuje nobenih ograj."

Ozrl se je tudi v prihodnost, saj je prepričan, da moramo Slovenijo narediti bolj perspektivno za izobražene mlade, ki delo vse preradi poiščejo v tujini.

Med zbranimi na Rožniku, kjer so prevladovali predvsem starejši, je bilo mogoče opaziti tudi ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, ki opravlja tekoče posle, Anjo Kopač Mrak, koordinatorja stranke Levica Luko Mesca in evropskega poslanca Igorja Šoltesa.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3