Slovenija

Žrtve družinskega nasilja tudi moški, mnogi deležni posmeha

Ljubljana, 10. 03. 2023 19.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Janez Usenik
Komentarji
6

40 mučenikov je dan, ki naj bi bil namenjen moškim. Večina ta praznik jemlje kot nekakšno šalo, ko ženske moškim priznajo, da v njihovi družbi prav zares trpijo. Toda so moški, ki jim to ne zveni prav nič smešno. Organizacije, ki preprečujejo nasilje v družini, opozarjajo, da so mnogi moški prav zares žrtve družinskega nasilja. In da so tudi ženske lahko storilke. A to je eden od redkih primerov, ko spolni stereotipi škodujejo moškim. Žrtvam ljudje ne verjamejo, ali pa se jim celo posmehujejo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Apostol1
11. 03. 2023 14.15
+1
Včasih se je takemu moškemu reklo copata
dannyer
11. 03. 2023 12.12
+2
naj bol me moti o za lažne obdožbe ni kaznovana. se moreš boriti da dobi kazen. za obtožbe brez dokaza si uničen. kje je enakost. kljub dokazom si uničen. tako kot oseba iz avstralije. zamenjal gumo ona ga prijavila. toliko o prijaznosti in kamera je snemala policija ni niti preverila so ga kar obtožili izgubil službo ženo otroke. sreča je imel odvetnico ki ima poln kufer takih FN primerov je pritisnila na policijo da so šli po posnetke in šele po mesecu izpustili sedj toži njo za lganje in škodo. PRAV je tako. ali ABC poroča kako je lagala o zlorabi ga pravial v zapor za 4 leta. a mediji naredijo čustven članek za njo ki pa je dobila 5 let. zaradi laganja. ali ko punce spijo z fanti da bi naredili bivšega ljubosumnega pol pa ga obtožijo. samo 10% primerov v zda se da dokazati. ali primer ko ga je otipavala skakala po njem. ga zvlekla v sobo pol pa obtožila posnetki so bili jasni kdo je kam peljal. sodnik je ovrgel primer fant kljub zmagi letel iz faksa. celo ŽENSKE nemaraj otiste ki to zlorablajo te so prave bojevnice.
dannyer
11. 03. 2023 12.07
+3
ona naj ne položi roko na moškega moški pa ne nažensko ker drugače ni enakosti. ali pa upoštevati pravilo 3 krat 4 pa ne draga-
flojdi
10. 03. 2023 21.16
+3
..zal se mi zdi da se v vecini zvez eden podredi.kar ni dobro.in ja..poznam tudi tepene moske.ni prav.tega bi ne smelo bit.najbolj pa so me presenetile izjave..obeh strani : nocem biti sam/a.grozno.ker biti sam je veliko bolje kot biti v nezdravem razmerju.
dannyer
10. 03. 2023 20.41
+2
na you tube je voditelj besen kako smo zanemarli moške ko je imel gost k ije bil žrtev so se občinstvo smejale. o npa je bil jezen predstavli se da bi bila ženska i nbi se občinstvo smejalo. bi bil vik in krik.
trgft
10. 03. 2023 20.38
+2
Imam soseda, ki ne upa pozdraviti, ko je zraven žena! eh, jajčko!!