Slovenija

Župan Macedoni želi nadaljevati razvojno zgodbo Novega mesta

Novo mesto, 20. 10. 2022 16.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Župan Gregor Macedoni je napovedal, da želi nadaljevati razvojno zgodbo Mestne občine Novo mesto, ki se po njegovih besedah zadnja leta uvršča med razvojno najbolj prodorne občine. To je tudi glavni razlog, zakaj se je po osmih letih županovanja odločil, da se bo potegoval za vnovični oz. tretji županski mandat, je pojasnil ob današnji vložitvi kandidature. Za enega najbolj perečih problemov domačega mesta je označil prometno infrastrukturo. Kandira s podpisi volivcev.

Omenjeno razvojno zgodbo zadnjih osmih let lahko občani vidijo in občutijo na vsakem koraku, je izpostavil Gregor Macedoni. Po njegovi oceni so občine z daljšo kontinuiteto vodenja tudi uspešnejše.

Za tretji županski mandat se bo potegoval z Listo Gregorja Macedonija oz. z ekipo uspešnih posameznikov, ki v politiki ne iščejo lastne koristi, temveč so zgolj na razpolago Mestni občini Novo mesto. Gre tudi za posameznike, ki bodo skušali z omenjeno županovo listo na lokalnih volitvah osvojiti vsaj zdajšnjih deset svetniških mest, je dodal.

Gregor Macedoni
Gregor Macedoni FOTO: Facebook

Njegova kandidatura temelji predvsem na dosedanjem opravljenem delu. Namreč, veliko projektov še poteka, za enega najbolj perečih problemov Novega mesta pa je označil prometno infrastrukturo. Pri tej je navedel projekt novomeške vzhodne obvoznice, ki jo bo kot prvi odsek južnega kraka ceste tretje razvojne osi gradil Dars, in zahodno mestno obvoznico z mostom v Srebrničah, ki jo bo gradila Direkcija RS za infrastrukturo.

Več vložkov v šport, kulturo in javno infrastrukturo

Med drugimi poudarki njegovega morebitnega tretjega županskega mandata bodo še projekti za dvig kakovosti bivanja na področjih športa, kulture in javne infrastrukture. Navedel je še prenovo novomeškega Narodnega doma in povečanje dvorane novomeškega Kulturnega centra Janeza Trdine.

Te dni končujejo gradnjo bazena v olimpijskem centru v Češči vasi, občina ima tudi pripravljene projekte gradnje kolesarskih povezav s sosednjimi občinami in v Novem mestu. Gre za trajnostno infrastrukturo in infrastrukturo za kakovost življenja. Hkrati se nameravajo lotiti stanovanjskega programa. Letos so namreč ustanovili občinski stanovanjski sklad, ki končuje razpis za gradnjo 80 občinskih in dodatnih 120 najemniškim neprofitnih stanovanj republiškega javnega sklada. Občina načrtuje tudi druge projekte za zagotovitev stanovanj, teh pa naj bi v prihodnjih štirih do petih letih dobili še približno 300 in nato še 300 do 400 zasebnih stanovanj.

O morebitni strankarski podpori njegovi županski kandidaturi je Macedoni pojasnil, da se o tej s strankami in listami še dogovarjajo. Sicer pa je odločitev za vnovično kandidaturo tudi posledica odzivov na njegovo delo, je še povedal.

Kandidaturo za novomeškega župana je do zdaj uradno napovedal le še novomeški občinski svetnik in kandidat SD Srečko Vovko.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Marcus Aureliuss
25. 10. 2022 09.10
Novo mesto je kot država. Lahko bi se razvilo pa se ni. Odgovorni so vsi tisti, ki so sedeli v občinski upravi in UE.
RavnateljSole
22. 10. 2022 11.26
Ma res sreco da ni slabsega.
RavnateljSole
22. 10. 2022 11.26
Ma sreco da ni slabsega.
osancta simplicitas
20. 10. 2022 18.11
+2
kmau bo šel Revoz v stečaj, pa bo lahko reševal delavce preko Karitasa!