Tujina

100-letna otroška zdravnica po 70 letih še vedno opravlja zdravniško prakso

Alpharetta, 08. 02. 1998 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po sedmih desetletjih opravljanja zdravniške prakse 100-letna ameriška pediatrinja Leila Denmark materam še vedno daje enak nasvet, kot ga je dajala doslej: Ne jemljite otrok v naročje vsakič, ko jočejo, ne hranite jih, ko to zahtevajo, in ne povzdigujte svojega glasu.Po besedah izkušene zdravnice so ženskam vcepljali, naj varstvo otroka prepustijo nekomu drugemu, same pa naj postanejo pravnice, učiteljice itd. Zato še nikoli nismo imeli toliko bolnih otrok, kot jih imamo danes. Gospa Denmark, ki je pred kratkim napolnila 100 let, je po podatkih Ameriške medicinske zveze najstarejša otroška zdravnica v ZDA, ki še opravlja zdravniško prakso. Denmarkova je pričela z delom leta 1928 in se še vedno srečuje s svojimi pacienti v svoji 125 let stari kmečki hiši v gozdovih na severu ameriške zvezne države Atlante. Nekateri zdravniki menijo, da so njena prepričanja starodmodna, vendar ne prav vsa. Ima eno lastnost, ki si jo vsak od nas želi imeti - iskreno je predana svojim bolnikom, je povedal nek zdravnik.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.