Tujina

11-letno deklico od januarja posiljevalo 17 moških

Chennai / New Delhi, 19. 07. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

17 Indijcev je obtoženih, da je od januarja do julija posiljevalo 11-letno deklico. Posiljevali naj bi jo v kleti zgradbe, v kateri je živela. Moški, stari od 20 do skoraj 70 let, so v stavbi, kjer je 11-letnica živela, delali – tudi kot varnostniki. Dekletu, ki ima težave s sluhom, so domnevno tudi grozili, nato pa se je le opogumila in za dogajanje povedala družini.

11-letnico iz indijskega mesta Chennau je od januarja posililo 17 moških, ki so delali v stavbi, kjer je živela, so sporočili lokalni policisti.

Posiljevali so jo vse od sredine januarja pa do nedelje, 15. julija, ko se je deklica opogumila in za dogajanje povedala družini, ta pa je o tem obvestila policiste, je pojasnil namestnik policijskega komisarja v okrožju Kilpauk S. Rajendran. 17 moških, ki so v stavbi med drugim delali kot varnostniki, električarji in vodovodarji, so že aretirali.

Deklico, ki ima težave s sluhom, so pred posilstvi omamili – in sicer tako, da so ji dali injekcijo s pomirjevalom. Posiljevali so jo v kletnem prostoru stavbe, kjer je živela.

Obtoženi, ki so stari od 20 do skoraj 70 let, so žrtvi – da ne bi razkrila dogajanja – tudi grozili, pa je pojasnil policijski komisar A. K. Viswanathan. Prvi je 11-letnico posilil 66-letni upravljavec dvigala, ki je bil po poročanju BBC tudi glavni 'pobudnik' napadov. Prav on naj bi deklico omamljal, nato pa v klet vabil druge moške. Po napovedih policistov bi lahko sledilo še več aretacij.

11-letno deklico je 66-letnik pred napadi omamljal.
11-letno deklico je 66-letnik pred napadi omamljal. FOTO: Thinkstock

Po torkovem zaslišanju obtoženih pred preiskovalnim sodnikom pa se je pred sodno dvorano zgodil tudi incident. In sicer sta dve skupini odvetnikov – poleg te, ki zastopa dekle, še ena, ki ni povezana s primerom – fizično napadli obtožence, medtem ko so zapuščali dvorano, poročata Hindustan Times in CNN. V posnetku, ki je zaokrožil po spletu, se vidi, kako jih ljudje odvlečejo od stopnišča in pretepajo, policisti pa le s težavo nato vzpostavijo red.

17 moških je obtoženih spolnega napada na mladoletno osebo in bodo v priporu do 31. julija. Vendar jih po besedah predsednice tamkajšnjega odvetniškega združenja Mohane Krishnan sploh nihče od odvetnikov ne želi zastopati. Deklica je že identificirala vse obtožene, najmanj štirje pa so dejanja tudi priznali. 11-letnica je trenutno v bolnišnici.

Leta krutih posilstev

Razkritje krutega posiljevanja 11-letnice je tako še eno v nizu grozovitih posilstev, ki zadnja leta pretresajo Indijo. Maja je bilo v zvezni državi Jharkhand na severovzhodu Indije skupinsko posiljeno 16-letno dekle, ki so jo nato zažgali. 16-letnica je umrla. Junija je bilo šest moških obtoženih, da so posilili pet aktivistov, ki so se borili proti trgovini z ljudmi. Pred dnevi naj bi trije odrasli – ravnatelj in dva učitelja – skupaj s 16 učenci večkrat posilili 15-letnico. Prejšnji teden so na dan pricurljale obtožbe, da naj bi član indijske vladajoče stranke Bharatiya Janata posilil najstnico. Njenega očeta, ki je o dogodkih javno spregovoril, naj bi nato do smrti pretepli.

Indijci so se aprila, zgroženi nad ponavljajočimi se spolnimi napadi, podali tudi na ulice.
Indijci so se aprila, zgroženi nad ponavljajočimi se spolnimi napadi, podali tudi na ulice. FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja