Tujina

130 nominacij za Nobelovo nagrado za mir 1998

Oslo, 10. 02. 1998 19.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nobelov inštitut v Oslu je prejel 130 nominacij za Nobelovo nagrado za mir. Kot je povedal vodja inštituta Geir Lundestad, je to največje število kandidatov od prve podelitve Nobelove nagrade za mir leta 1901.

Med stotimi posameznimi nominiranci je po navedbah norveške agencije NTB tudi ameriški pop pevec Michael Jackson, ki pa so ga opazovalci soglasno ocenili kot "kurioznega outsiderja".

Po Lundestadovih podatkih je za Nobelovo nagrado za mir predlaganih 100 posameznikov in 30 organizacij.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.