Tujina

15-letnik posilil osnovnošolke

London, 24. 03. 2006 09.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nek 15-letni Britanec je priznal, da je posilil štiri deklice. Sodišče ga je obsodilo na štiri leta bivanja v popravnem domu.

Deklice sedaj redno obiskujejo psihologa
Deklice sedaj redno obiskujejo psihologa FOTO: POP TV

Najstnik je priznal, da je julija leta 2005 v parku v mestu Salford posilil sedemletno, dve osemletni in desetletno deklico. V času zločina je bil star štirinajst let. Kot je povedal 15-letnik, se je z osnovnošolkami igral v parku. Zabava se je nato spremenila v nasilje. Eni od žrtev je posiljevalec celo zagrozil s smrtjo, če ne bo sodelovala. Še bolj neverjetno pa je bilo pričanje žrtve, ki je povedala, da se nek mimoidoči ni zmenil za njene krike.

Sodišče za mladoletnike je fanta obsodilo na štiri leta bivanja v popravnem domu in na petletno pogojno kazen.

Starši deklic so bili s sodbo zadovoljni. Kot so sporočili, upajo, da bo najstnik kmalu pričel z ustreznim zdravljenjem. »Naši otroci ne bodo nikoli več normalno zaživeli. Na zelo krut način jim je bila odvzeta nedolžnost,« je povedal eden od staršev in dodal, da žrtve sedaj redno obiskujejo psihologa.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.