Tujina

17 vrst ptic ogroženih v Veliki Britaniji

London, 30. 01. 1998 08.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Poljski vrabec, poljski kobiličar in jerebica so na vrhu seznama 17 ptičjih vrst, ki jim v Veliki Britaniji grozi izumrtje. Iz poročila britanskega društva za ornitologijo izhaja, da so se populacije ogroženih vrst v zadnjih 25 letih zmanjšale za več kot polovico. Prva stopnja preplaha velja tudi za drozga, pribo, velikega strnada, kalina, gozdno sloko, poljskega škrjanca, divjo grlico in ovčarico. Krivdo za ogroženost ptičjih vrst pripisujejo izgubi njihovega življenskega okolja in prehrambenih virov zaradi novih metod v kmetijstvu. "Te ptice so pravi poraženci sodobnega časa," je pojasnil avtor poročila Humphrey Crick. Opozoril je, da izginjajo v velikem številu in da mnogo vrst ne bo več dolgo preživelo.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.