Tujina

28-letnica kot prva ženska na svetu preveslala Tihi ocean od Japonske do Aljaske

London, 24. 09. 2013 07.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sarah Outen je veslala 150 dni in preveslala razdaljo od Japonske do Aljaske. Na poti prek Tihega oceana se je soočila s številnimi nevarnostmi in izzivi. Po opravljeni nalogi pa si bo privoščila prho, spanec in dobro hrano.

Sarah Outen je kot prva ženska na svetu preveslala Tihi ocean od Japonske do Aljaske.
Sarah Outen je kot prva ženska na svetu preveslala Tihi ocean od Japonske do Aljaske. FOTO: Reuters

Britanska avanturistka Sarah Outen je prva ženska, ki je preveslala Tihi ocean od Japonske do Aljaske. Obalo je v majhnem čolnu dosegla v 150 dneh. Na cilju je z oboževalci, ki so bili prvi ljudje, ki jih je videla po skoraj petih mesecih, nazdravila s šampanjcem.

Gre za širši projekt London2London, v katerem namerava Britanka prepotovati svet s prevoznimi sredstvi, ki jih poganja človek: čoln, kajak in kolo.

28-letnica se je v severnem Tihem oceanu spopadala z nevarnimi valovi in morskim tokom, zanjo bi bilo skoraj usodno srečanje s tovornimi ladjami, na poti je prebolela tudi bolezen, soočala pa se je še z osamljenostjo.

Ker ji je v zadnjih dneh odpovedal radar, je skoraj prišlo do trčenja z ogromno tovorno ladjo, ki jo je ''kot ogromen črn zid, ki se ji je približeval'', presenetila v meglici. Outenova je na blogu potarnala tudi o gosti megli, ki bi jo lahko rezal, in o tako hudi utrujenosti, da je zaradi nje halucinirala.

Sarah Outen
Sarah Outen FOTO: Reuters

Zdaj ko je znova na trdnih tleh, si bo mlada Britanka privoščila toplo prho, krepčilen spanec in dobro hrano.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mops_
24. 09. 2013 09.28
+2
Dobr podvig,vsa čast