Tujina

Osumljenec živel v belem kombiju, ki je prelepljen s Trumpovimi podobami

Miami/Washington, 26. 10. 2018 10.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min
Avtor
V.Š./K.H.
Komentarji
85

Ameriške zvezne oblasti so v povezavi z bombnimi pošiljkami aretirale enega moškega. Gre za 56-letnega starega znanca policije, sicer registriranega republikanca. Preiskovalci FBI so med tem odkrili nove sumljive pošiljke. Trump je dejal, da bodo storilce preganjali z vsemi sredstvi.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Policija skupno prestregla 13 bombnih pošiljk
    01:49
    Iz 24UR: Policija skupno prestregla 13 bombnih pošiljk
  • Iz 24UR ZVEČER: Nataša Pirc Musar o bombnih pošiljkah
    04:13
    Iz 24UR ZVEČER: Nataša Pirc Musar o bombnih pošiljkah
Osumljenec Cesar Sayoc, ki so ga aretirali v povezavi z bombnimi pošiljkami.
Osumljenec Cesar Sayoc, ki so ga aretirali v povezavi z bombnimi pošiljkami. FOTO: AP

FBI je v povezavi z bombnimi pošiljkami, ki so v zadnjih dneh romale na naslove Trumpovih kritikov, na Floridi prijel osumljenca. Gre za 56-letnega Cesarja Sayoca Jr., ki živi v Aventuri na Floridi. Osumljenca naj bi izsledili s pomočjo DNK sledi in prstnih odtisov na eni od pošiljk.

Aretiranega moškega naj bi policisti v preteklosti že večkrat obravnavali. Sayoc je registriran republikanec, ki ima zajetno policijsko kartoteko.

Zaslišali so ga agenti FBI in člani delovne skupine za terorizem. 

56-letnika so aretirali pred trgovino z avtodeli na Floridi, kjer je bil parkiran njegov bel kombi. Okna vozila so prelepljena s Trumpovimi in desničarskimi nalepkami.

Ameriški mediji poročajo, da naj bi v zadnjem času Sayoc živel v belem kombiju. Starša naj bi ga namreč pred časom vrgla iz hiše. Kombi so odpeljali na temeljito preiskavo v prostore FBI v Miramaru na Floridi. 

Sayoc naj bi v zadnjem času prebival v belem kombiju.
Sayoc naj bi v zadnjem času prebival v belem kombiju. FOTO: AP
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Osumljenec se po poročanju medijev aretaciji ni upiral. Preiskovalcem naj bi povedal, da cevne bombe ne bi nikogar poškodovale in da to ni bila njegova namera.  

Glede na javno dostopne podatke je Sayoc lastnik več podjetij, med drugim ima v lasti čistilni servis in catering, poroča ameriški NBC News. Zanimivo je, da ima v imenu nekaterih podjetij izpostavljeno besedno zvezo "native American" ("avtohtono ameriško").

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

FBI naj bi sicer preverjal še morebitne druge osumljence. 

Grozi mu do 58 let zapora

Sayoc je osumljen je petih kaznivih dejanj: meddržavnega prevoza eksploziva, nezakonitega pošiljanja eksploziva, groženj nekdanjim predsednikom in drugim osebam, ogrožanja meddržavnih komunikacij in napada na trenutne in nekdanje policiste. Seznam bi se lahko še razširil, je poudaril minister ameriški pravosodni minister Jeff Sessions. Za omenjena kazniva dejanja pa mu grozi do 58 let zapora. 

Njegov prstni odtis so našli na ovojnici paketa, ki je bil namenjen kongresnici Watersovi. "Potrjeno je, da prstni odtis pripada Cesarju Sayocu," je pojasnil direktor FBI Christopher Wray. Prav tako forenziki primerjajo DNK vzorce, ki so jih našli na dveh različnih eksplozivnih napravah, z DNK vzorci Sayoca, ki so jih pridobili med eno od prejšnjih aretacij. 

Trump obljublja pregon storilcev

Ameriški predsednik Donald Trump se je na bombne pošiljke odzval v svojem nagovoru na dogodku "temnopoltih konservativcev". "Ta teroristična dejanja so nezaslišana in ne sodijo v našo državo," je dejal. Potrdil je, da je osumljenec v pridržanju. "Preganjali jih bomo, njega, njo, kdorkoli že je, z vsemi pravnimi sredstvi," je bil odločen Trump. 

Pošiljanje bombnih paketov izpostavljenim osebam je obsodil, vendar pa tarč ni omenjal z imeni. "Nikoli ne smemo dovoliti, da se v Ameriki ukorenini politično nasilje, tega ne moremo dovoliti. Odločen sem, da bom kot predsednik storil vse, kar je v moji moči, da to ustavim in da to ustavim zdaj," je poudaril. 

Pohvalil je FBI, tajno službo, newyorško policijo in druge službe, ki so uspele hitro odkriti osumljenca. "To je kot šivanka v kupu sena. Kako to storite tako hitro? Opravili so neverjetno delo," je še dejal Trump. 

Donald Trump je obljubil pregon storilcev.
Donald Trump je obljubil pregon storilcev. FOTO: AP

FBI: To niso lažne bombe

Oblasti medtem preiskujejo še en sumljiv paket v Sacramentu, v Kaliforniji, ki je naslovljen na demokratsko senatorko Kamalo Harris. Pozneje so sporočili, da so odkrili še eno pošiljko v Kaliforniji, ki je bila naslovljena na milijarderja in demokratskega donatorja Toma Steyerja. Pošiljko so prestregli na pošti v Burlingamu. 

Direktor FBI Wray je dejal, da bi lahko bilo v obtoku še več sumljivih pošiljk z eksplozivnimi napravami. "Današnja aretacija ne pomeni, da je najhujše mimo. Lahko, da so na poti še kakšne pošiljke," je opozoril. Vse, ki bi opazili kaj sumljivega, ali imeli kakšne informacije, je pozval, naj jim to sporočijo. 

Še enkrat je poudaril, da ne gre za lažni preplah in da so naprave nevarne. Izdelane so iz "približno 15-centimetrskih PVC cevi, majhne ure, baterije, nekaj žic in eksplozivne zmesi". 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V ZDA so tako prestregli že 14 sumljivih pošiljk, ki so bile naslovljene na 12 ljudi. 

Zvezni preiskovalci so v četrtek preiskali objekt poštnega urada v kraju Opa-locka v bližini Miamija, iz katerega domnevajo, da so bili paketi poslani. Pridružili so se jim bombni tehniki, na pomoč pa so jim priskočili tudi policijski psi. Še vedno namreč iščejo potencialnega storilca, ki je na naslove 'glasnih' Trumpovih kritikov poslal pakete, v katerih so bile doma izdelane cevne bombe, poroča Guardian.

Ministrica za domovinsko varnost Kirstjen Nielsen je za ameriške medije dejala: "Nekateri paketi so bili poslani po pošti. Vsaj nekateri izmed njih so bili poslani s Floride." Dodala je, da je prepričana, da bodo odgovorni pripeljani pred roko pravice.

Kdo vse je prejel pošiljke?

Milijarder George Soros je na svoj dom v New Yorku prejel eno pošiljko.
Bill in Hillary Clinton sta na svoj dom v New Yorku prejela podoben paket, ki pa ga je prestregla tajna služba.
Barack Obama je sumljivo pošiljko prejel na naslov v Washingtonu, vendar jo je prav tako prestregla tajna služba.
Ena pošiljka je bila naslovljena na nekdanjega generalnega državnega tožilca Erica Holderja, vendar pa je prispela v floridsko pisarno demokratke Debbie Wasserman Schultz.
Demokratki Maxine Waters sta bila namenjena dva paketa – enega so prestregli kongresni varnostniki v Marylandu, drugega pa so odkrili v pošti v Los Angelesu.
Eksploziven paket, naslovljen na nekdanjega direktorja Cie Johna Brennana, je kurir prinesel v stavbo televizije CNN v New Yorku. 
Dva paketa sta bila naslovljena na nekdanjega podpredsednika Joe Bidena, našli so ju v pošti v kraju Delaware.  
Tudi igralec Robert De Niro je bil tarča. Paket, naslovljen na njegovo ime so našli v stavbi na Manhattnu, kjer je sedež njegovega produkcijskega podjetja. 
Na newyorški pošti so odkrili še enk paket, ki je bil namenjen nekdanjemu direktorju nacionalne obveščevalne službe Jamesu Clapperju. Paket je bil naslovljen tudi na CNN. 
Na Floridi pa so našli paket naslovljen na senatorja Coryja Bookerja.

Prvo napravo so našli v torek, prispela je na naslov Sorosa, nato so podobni paketi prišli še v sredo in četrtek, preiskovalci pa so potrdili, da imajo pošiljke skupni imenovalec. Vse pošiljke so bile prestrežene, naprave pa onesposobljene, zato poškodovanih ni bilo.

Policijski načelnik New Yorka, kjer je bilo dostavljenih največ nevarnih pošiljk, Jim O'Neill je na tiskovni konferenci dejal, da še vedno spremljajo informacije javnosti. "Iz ure v uro odkrivamo nove stvari," je povedal.

V četrtek zvečer so zaradi informacij o novem sumljivem paketu ponovno evakuirali stavbo Time Warner Center, kjer domuje newyorško uredništvo CNN.
V četrtek zvečer so zaradi informacij o novem sumljivem paketu ponovno evakuirali stavbo Time Warner Center, kjer domuje newyorško uredništvo CNN. FOTO: AP

Ponovno evakuirali prostore CNN v New Yorku

V četrtek zvečer so zaradi informacij o novem sumljivem paketu ponovno evakuirali stavbo Time Warner Center, kjer domuje newyorško uredništvo CNN, kateremu je bila poslana ena izmed cevnih bomb v preteklih dneh. Kasneje se je izkazalo, da je v drugem primeru šlo za lažni alarm.

FBI je sicer že pred tem potrdil, da bel prašek, ki so ga našli v paketu, naslovljenem na CNN v torek, ni bilo nevarnih snovi.

Preiskovalci FBI so v okviru afere v zvezi z bombnimi pošiljkami preiskali poštni objekt v Opa-locki.
Preiskovalci FBI so v okviru afere v zvezi z bombnimi pošiljkami preiskali poštni objekt v Opa-locki. FOTO: AP

Po prvem enotnem nastopu, politika nadaljuje z obtožbami

Trump je v prvem odzivu na bombne preplahe medije in politične nasprotnike opomnil, da je odgovornost tudi njihova.
Trump je v prvem odzivu na bombne preplahe medije in politične nasprotnike opomnil, da je odgovornost tudi njihova. FOTO: AP

Potem ko so ameriški politiki v prvem odzivu enotno obsodili vsakršni poskus političnega nasilja, so se kmalu začeli obtoževati v iskanju odgovornosti. Številni, predvsem iz vrst demokratov in kritikov ameriškega predsednika Donalda Trumpa so ga obsodili, da prav on s svojo retoriko spodbuja tovrstna dejanja. Trump je v prvih odzivih po bombnih preplahih pozval k enotnosti, v isti sapi pa medije in politične nasprotnike opomnil, da je zaradi "destruktivne rutine" odgovornost tudi njihova.

Medtem ko demokrati nadaljujejo z obtožbami na račun republikancev, pa so nekateri desničarski komentatorji šli še dlje in kljub temu, da so bile poslane bombe funkcionalne in so potrjeno predstavljale resno nevarnost, kmalu začeli namigovati, da gre za "demokratski trik" pred prihajajočimi vmesnimi kongresnimi volitvami, na katerih jim naj ne bi kazalo najbolje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (85)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Al83
27. 10. 2018 11.36
+5
To je tako, kot ko se Assad, spravi vedno opraviti kemični napad nad lastnim prebivalstvom v trenutku, ko pridejo na obisk inšpektorji za kemično orožje, ali pa ko pade še zadnja večja ISIS utrdba in je že praktično zmagal vojno. Tako se vedno radikalni desničarji odpravijo delat teroristične napade en teden pred kritičnimi volitvami, če prav jim kaže, da bodo zmagali. Fejk, fejk, fejk...fejk.
Al83
27. 10. 2018 11.27
-1
Dejte no, vsi največji levaki globalisti so dobili na dom fejk bombe. Tik pred tem ko kaže, da bodo demokrati izgubili volitve. Dejte no, nismo neumni, to je še zadnji moment, da hočejo hinavci levaški proti sebi obrnit čim več neopredeljenih volilcev. Kakor se je en teden pred Breksidom zgodil umor Joe Cox, s strani desničarja in breksiderja. Večina teh ljudi, ki jih naštevate so tako bogati, da imajo zastražena posestva velikosti manjših državic. Tukaj ni ena od tisoč šanse, da bi do koga od njih prišla kakšna bomba. In cnn, bi poslal bombo samim sebi, če bi to pomenilo, da lahko igrajo žrtve. To je klasičen način potikanja politčnim sovražnikom globalizma in levaštva, da bodo lahko uvedli še več cenzure in še bol preganjali Trumpove privržence. Hvala Bogu večina ljudi sovraži te globalistične bogataše, ki poskušajo uničiti svet in ne bo to nikomur spremenilo mnenja pred volitvam. In seveda krivec je bel moški, ker levaki v ameriki sovražijo bele moške, tako, da tu je še dodaten kos propagande proti Trumpu.
trumpet2018
27. 10. 2018 09.25
+7
hahaha, večina naslovov, na katere so bile poslane "bombe", je tajnih, se pravi niso dostopni javnosti, niti niso v telefonskem imeniku npr. za Soroša nihče ne ve, kje pravzaprav živi, ker stalno menja prebivališča, enako velja za Hillary. Že tukaj se ta " zgodbica" podere , kot hiška iz kart, sem pa pravilno napovedal pred nekaj dnevi, da bodo demokrati našli vsaj enega enega Trumpovega privrženca in mu podtaknili vso zadevo, to kaže na skrajni obup demokratov, ker so se spustili tako nizko, tudi na volitvah se jim obeta poraz ravno zaradi takšnega zločinskega podtikanja in demoniziranja Trumpa, s tem bodo dosegli samo nasprotni učinek in pokadili kot vedno."24 ur je tudi zamolčal resnico da ne gre za prava eksplozivna sredstva, možakar je delal v striptiz klubu, se pravi tehnično poplnoma neusposobljen, poleg tega nimajo nobenih dokazov, da bi to res poslal on, sum ne pomeni ničesar, potrebni so dokazi in priče, vendar FBI bo v skrajnem primeru tudi ponaredil dokaze, ne bi bilo prvič........Hillary in Obama se že zdaj nista sprijaznila s porazom, zato umazano rovarita proti Trumpu , prekršila bosta vse zakone, samo da ga bosta uničila, v skrajnem primeru lahko pričakujemo tudi atentat, demokrati so navadni zločinci brez vesti, navadne globalistične smeti
felixkp
27. 10. 2018 10.36
+4
dej se sprijazni no, da je res...tajni naslovi? Še za trumpa se ve točni naslov...pravzaprav za več njegovih naslovov. Tvoja teorija o tajnih naslovih je hiška iz kart.
trumpet2018
27. 10. 2018 10.54
+0
Zadnje novice : profil osumljenca na Linkedinu kaže da gre za registriranega demokrata !!!!! pa pogledali so še na njegov twitter profil : sledi v glavnem levičarjem, kot so Hillary, Obama (oba demokrata)Lenna Dunham (demokratinja), Jimmy KImmel (demokrat) itd, hahahaha, spet so demokrati pokadili kot vedno, poleg tega gre za potegavščino, bombe niso bile prave,tako trdi policija, niso bile nevarne za ljudi !!!! nekaj podobnega kot filmski rekviziti, pa na kombiju naj bi imel Trumpove nalepke, hahaha, to se pa res sklada :))) demokrati so bombe poslali samim sebi, vse zrežirano, vendar zelo amatersko zrežirano, demokrati so navadni kriminalci
trumpet2018
27. 10. 2018 10.56
+0
CNN danes še vedno trobi, da gre za prave bombe, kar je debela laž, kot vse drugo na CNN - communist news network, kot vedno sabotirajo resnico in lažejo 1oo na uro
A si ti mal bogi
27. 10. 2018 08.10
+12
Ne verjamem nobenemu mediju več, in sem mnenja da je tole s trumpom samo spodkopavanje predsednika.
trumpet2018
27. 10. 2018 09.35
+11
se strinjam, vsakdo ki ima vsaj malo soli v glavi in povprečen IQ, bo to hitro ugotovil, žal to ne velja za Apostola, čarovnika in podobne liberalne "veleume", me pa včasih nasmejijo, ko npr. napišejo da je CNN resnicoljuben, hahaha
TEHNOVED
27. 10. 2018 07.50
+2
In na TvSlo #SHITNIK že v transu!
kajpavzdevek
27. 10. 2018 07.46
+9
Nebo rabil več živet v razpadlem kombiju. Pa tud kuhali mu bodo drugi. Tako da gre iz osla na konja
Ata_Smrk
27. 10. 2018 07.38
+4
ćlanek poln napak. groza. a ne premorete vsaj l od kakega lektorja...?
AnšajJong
27. 10. 2018 07.17
-6
Če v Sloveniji ne bomo stopili na prste sovražnemu govoru in temu nacionalističnemu populizmu, ki razsaja, bo tudi pri nas kmalu podobno. Čudim se, da še noben janšev fanatik ni naredil podobne neumnosti
Castrum
27. 10. 2018 08.37
+8
Ni od Janše, imaš pa na drugi strani fanatične in agresivne napade s strani Kordiša.
MKII
26. 10. 2018 22.48
-1
Čakam, da ker bebko reče, da je to naredil migrant iz Bihaća.
PanterTheBlack
26. 10. 2018 22.28
+15
Obongo, Hillary, Soros in CO sploh nimajo vesti. Matilda jih že pričakuje in oni še kar naprej drekajo. Pa dajte že enkrat mir, bedaki
speedfightpg@hotmail.com
26. 10. 2018 22.22
+0
in kje je cistilec dobil postne naslove teh ljudi??
FIGEC
26. 10. 2018 21.57
+0
Donky se lahko hrosti, ker njemu osebno ni treba s kur cem mrdniti...
Cogo
26. 10. 2018 21.55
+3
Delal je točno to, kar Trump govori, zdaj ga bo pa preganjal. Pa razumi kdor more.
M_teorija
26. 10. 2018 21.03
+1
Ni panike. Bo Tramp svoje prepričal, da je tale Cesar komunist!?
M_teorija
26. 10. 2018 21.01
+7
Ja nič, očitno glede na stanje v državi so Američani premalo oboroženi. Še bolj se morajo ni druge!?
M_teorija
26. 10. 2018 20.53
+2
Tusk je dejal Trumpu, da naj spoštuje zaveznike, ker jih nima veliko. Torej Trump ne se odpovedati zavezniku!?
Relin Quish
26. 10. 2018 20.48
+1
Polis123
26. 10. 2018 20.43
+1
Novinarji po cele dneve visite na liniji, popolnoma nesposobni realnega pogleda. :D super, kar nadaljujte!
Polis123
26. 10. 2018 21.43
-3
CestniKolesar370Wattov
26. 10. 2018 20.42
+1
Dnevni redpill. Prosim beri pozorno, tudi 3x če je treba. Apostol1 in kollerik, vidva ne rabita brat, ker je tole za vaju višja šola katere ne dojemata. Za vse tiste, ki pravite, da je za tole kriv Trump... Poglejmo KDO je dobil bombo. 1. Maxine Waters, ki na svojih rallyjih REDNO govori, da je treba nadlegovat republikance in Trumpove podpornike kjerkoli že so, naj bo to restavracija, piknik z družino, itd. 2. Hillary Clinton, ki je teden nazaj javno rekla, da demokrati ne bojo civilizirani dokler ne prevzamejo oblasti in šele potem se lahko začnejo pogovori o civiliziranosti. 3, Eric Holder, ki je v svojem govoru pred demokrati rekel, da je treba republikance in Trumpove podpornike zbrcati. 4: Nancy Pelosi, ki pravi, da ko bojo prevzeli oblast, bo nasilje nad republikanci kolateralna škoda. 5: Robert DeNiro, ki Trumpu javno grozi s fizičnem obračunavanjem. 6: George Soros, človek, ki se ne ozira na voljo ljudstva suverene države, pač pa financira svoja načela, čeprav to pomeni, da financira teroriste in nasilneže? Nagradna igra: Kdaj je kak republikanski politik (vključno s Trumpom) nazadnje storil karkoli podobnega? Samo en primer, lepo prosim. Če je za pošiljanje bomb kriv Trump, kdo je potem kriv za pošiljanje strupa generalu Mattisu kak mesec nazaj? Kdo je kriv, da je Trump Jr. po pošti dobil strup in je bila njegova žena zaradi tega hospitalizirana? Kdo je kriv, da imaš vojsko delomrznežev, ki se imenujejo Antifa in fizično obračunavajo z vsemi, ki ne podpirajo Clintonove ali Sandersa? Kdo je bil kriv, da so kako leto nazaj trije podporniki Obame ugrabili, mučili in rezali skalp iz glave Trumpovemu podporniku, ki je povrh vsega mentalno zaostal? Kdo je kriv, da je da je demokratski aktivist 14. junija 2017 STRELJAL na republikanca s puško? Kdo je kriv, da je demokrat pretepel republikanca Randa Paula? Kdo je kriv, da je podpornik Obame s snajpo streljal na policiste predlani? Če imaš oblečeno majico s Trumpom, v ZDA nisi povsod varen. Če imaš pa majico Clintonove, Obame, Sandersa, kateregakoli demokrata, si varen čisto povsod. To so dejstva in ne neka natolcevanja, ki imajo edino podlago na nekih čustvih. DEJSTVA. Kdo zažiga ulice in ropa izložbe? Kdo se na ulicah dere, da je treba ubiti vse policiste, ki skrbijo za red in mir? Kdo protestira na ulicah na tak način, da si mora z masko zakrivati svoj obraz? Nisem omenil medijev. Poglejmo CNNov pristop. Isti CNN, ki mu Apostol1 pravi "resnicoljubni medij". Obama nekoč kot Ameriški predsednik pove napačno število zveznih držav v ZDA. CNN to komentira: "kjut". Trump twittne "covfefe", že CNN v oddajo povabi ljudi, ki se zaradi tega twitta namigujejo na Trumpovo morebitno demenco. Obama je javno povedal, da je v srednji šoli eksperimentiral z drogami in veliko pil. Prišel je celo do kokaina katerega je redno užival. Kaj so na to rekli resnicoljubni mediji? "Drogiranje v srednji šoli bo Obamo naredilo še boljšega predsednika, ker ve kako svet stoji". Kaj pa ko je Kavanaugh povedal, da občasno spije kako pivo? "Alkoholik, kronični pijanec, blablabla". Veš kaj je pa najbolj zanimivo? Republikanci sploh ne omenjajo pojma "temnopolt" in podobnih pojmov s katerimi se identificirajo manjšine. "Američan" in "tujec" sta dva pojma in pod "Američan" spada čisto vsak registriran državljan ZDA, ne glede na barvo kože in spol. Kaj pa demokrati? Temnopolti, latinoti, bigender, gender fluid, feminizem, ženske, blablabla. To je identitarna politika, ki narod deli in ustvarja napetosti. Zdaj pa preberi ta moj blog članek še 2x, pa pridi nazaj s konkretnim argumentom, če ga lahko sploh imaš.
Arabo Hest
26. 10. 2018 21.30
+0
Minuse talajo tisti, ki niso sposobni prebrati vsega...
trumpet2018
27. 10. 2018 09.39
+5
@Friedman +++++++++++++ super komentar, žal ga večina ni dojela, haha, štepajo minuse, pa sploh ne vedo zakaj, pomanjkanje inteligence in podobni problemi......zato pa smo tam kjer smo, IQ a la kamniški šarac oz. ultavioletni IQ
AnšajJong
26. 10. 2018 20.06
-15
Če v Sloveniji ne bomo stopili na prste sovražnemu govoru in temu nacionalističnemu populizmu, ki razsaja, bo tudi pri nas kmalu podobno. Čudim se, da še noben janšev fanatik ni naredil podobne neumnosti
Chon
26. 10. 2018 20.19
+11
Brakedirt
26. 10. 2018 20.50
+4
a je ta tudi komunist,tako kot vsi ostali?
masni
26. 10. 2018 21.02
-5
Počasi bo treba mislim ,da se bodo prvo pri tebi oglasili,levak zblojeni.