Tujina

Ahmadinedžad pred skupščino ZN o teorijah zarote

New York, 24. 09. 2010 08.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kontroverzni iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad je pred Generalno skupščino ZN govoril o teorijah, po katerih naj bi ZDA same organizirale teroristične napade na dvojčka 11. septembra 2001.

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinedžad je v četrtek v nastopu prvega dne splošne razprave 65. Generalne skupščine (GS) ZN poskrbel za demonstrativni odhod ameriških diplomatov iz dvorane z ugibanji, da je ameriška vlada organizirala teroristične napade 11. septembra 2001 za rešitev Izraela.

Ahmadinedžad: Spoštujemo tako Koran kot Biblijo.
Ahmadinedžad: Spoštujemo tako Koran kot Biblijo. FOTO: Reuters

Ahmadinedžad, ki je nastopil po ameriškem predsedniku Baracku Obami, je še bolj izpraznil dvorano, ki se je že tradicionalno začela prazniti po nastopu Obame. Iranski predsednik, proti kateremu so zunaj palače narodov potekale demonstracije, je namreč kritiziral Varnostni svet ZN zaradi zadnjih sankcij proti Iranu in pozval k ukinitvi pravice veta. Večino časa je namenil terorističnim napadom v ZDA, ki so dosegli vrhunec, ko je začel naštevati tri teorije o napadih 11. septembra 2001.

Prva je bila ta, da so napade izvedli teroristi, druga pa, da so jih organizirali deli ameriške vlade za pomoč gospodarstvu in rešitvi "sionistični režim", kar je Ahmadinedžadov priljubljeni izraz za Izrael.

Ameriška zasedba je nato odšla iz dvorane, tiskovni predstavnik misije ZDA pri ZN Mark Kornblau je izjavil, da Ahmadinedžad spet bruha obsojanja vredne in predvidljive zlobne teorije zarote ter antisemitske žaljivke. Po tretji teoriji so napad sicer izvedli teroristi, vendar ob odobravanju ZDA, ki so napade izkoristile za napad na Afganistan in Irak.

KOMENTARJI (205)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vzhod
23. 09. 2011 01.41
je rekel da ahmed nesme met jederskega orozja hehe zakaj ne?? in zdaj bo temi cel svet sledil in vsi vi tukaj boste imeli ahmeda za skrajneza ker pac tako pravijo americani :) to ni ahmedova teroija da so americani sami organizirali to to je vsesplosno dokazano dejstvo samo si vsi zatiskajo oci.Ko pride do sranja bom proti ameriki ! :)
glich
27. 09. 2010 13.01
resnica ni drek pa vendar marsikateremu smrdi
road_kill
25. 09. 2010 17.08
Kcm Hybrids - ka ti se sploh zavedaš kaj govoriš ? DOVOLJENO ŠTEVILO PREBIVALSTVA ? veš kaj to pomeni ? GENOCID ! podobne misli je mel Hitler pa Stalin in podobni... preveč nas je ? na nekaterih področjih je preveč ljudi, se strinjam. Toda pomisli na sibirijo, puščave, ki so še vedno nenaeljene... Stavit grem, da z današnjo tehnologijo lahko naselimo tudi ta področja, plus tega, da ne omenjam lune in ostalega osončja... tisti ki vodijo ZDA, so se raje odločili, da nas nafojtrajo z lažmi, da uničujemo planet z svojim bivanjem na njem (da nebo pomote, nekoč v prihodnosti se bo morda ta stvar zgodila, toda ne čez 3 leta), in kaj je nastalo ? ljudje, ki mislijo slabo o njih samih in o soljudeh = Kcm Hybrids pa še za vse, ki ste napisali, da laže.... pokažite dokaze !
white power
25. 09. 2010 16.33
justime
25. 09. 2010 15.08
jst bi mu zihr ploskal.škoda le ko vsi drugi verjamejo prepotentnim in neumnim američanom.oni imajo kao probleme pa jih sigurno 90 % sploh ne ve kje je iran.
MERDE-AVE-MERDE
25. 09. 2010 13.37
Večina ki tukaj pljuva po tem govoru a ga sploh ni slišala celega. Prvo ga poslušajte potem ga kritizirajte/hvalite.
Kcm Hybrids
25. 09. 2010 13.35
@jules_verne Če si tako `pošten` in se ti gre za sinergijo in harmonijo sveta, zakaj ne daruješ DVD-jev namesto da jih prodajaš z količinskim popustom? Glede na to da podarjaš polovico plače v P.M., ne razumem zakaj DVD-je prodajaš. Dober človek! Glede poštenosti in Irana nasploh, pa ti priporočam, da k svoji zbirki dokumentarcev dodaš še tiste, v katerih ljudje iz irana pripovedujejo o ZLOČINIH PROTI ČLOVEŠTVU, GENOCIDU in še čim, s čemer je povezan ta tvoj preljubi psihopat. Mislim, da ti sploh ne poznaš dejanskih razmer v državi in njeno zgodovino. Sem pa uspel razčlenit tebe: 1. Nevednež, ki se ne znajde v svojem svetu, in za vse lastne napake obtožuje druge. 2. Glede na to, da nenehno omenjaš denar in praviš, da si brez njega srečnejši, sklepam, da si finančni polom. 3. Ker si finančni polom, se skušaš okoriščati na način, ki si ga prikazal tukaj. Bi rad ustanovil sekto? 4. Vse kar očitaš očitanim, delaš tudi sam. Upiraš se na naivnost ljudi, jim praviš ovce, vsiljuješ svoje lastno prepričanje na osnovi SPONZORIRANIH dokumentarnih filmov, nam PRODAJAŠ STVARI po diskontnih cenah in nas vabiš, da nakažemo polovico plače v S. Korejo ali Iran. 4. Nor si. Moje odkrito mnenje. Js pravim takole. Svet je prenaseljen. Preveč nas je. Narava nas ne more podpirati več. Od tu izvirajo vsi svetovni problemi! Surovine in drugi viri v zadnjih letih pospešeno izginjajo. Ekonomijo bo v prihodnosti zamenjal sistem natančnega kontroliranja narave (populacije, živali, rastlinje). Tvoje življenje bo vredno toliko, kolikor boš prispeval k naravi! Zemlja bo dejansko imela zastavljeno DOVOLJENO ŠTEVILO prebivalcev. Vsak se zaveda, da je človek hyper agresivno-progresivna vrsta življenja na zemlji. Že daleč je tega, ko smo si iz narave vzeli samo tisto, kar smo nujno potrebovali za golo preživetje. In ob takšni populaciji kot je danes, bi že tedaj dosegli vrh. Zdaj pa prištejmo še 85% porabe naravnih virov za luksuz.... Lp.
Tehnokrat
25. 09. 2010 11.40
Jules_Verne
25. 09. 2010 11.08
Vidim, da je tukaj veliko ljudi že spregledalo resnico, čas je da tudi sami kaj ukrenete za boljši svet brez llažnivih američanov. Ni dovolj samo kupiti kakšen DVD na temo ameriških laži, treba je iti naprej. ZDa nam vlada preko njihove denarne valute dolarja in posledično evra. Zelo bi pripomogli k resnici, če bi Evre in dolarje zamenjai za Iranske Riale, to je edina poštena valuta, s tem bi oslabili dolar in ZDA. Predlagam, da tudi v Evropi trgujemo z RIALI in pokažemo ZDA kaj si mislimo o njih. Pri tem sem vam lahko v pomoč, kajti odkupim vam dolarje in Evre, ki si itak brezvezen papir jih zamenjam za edino pravo pošteno, trdno, resnicoljubno in napredujočo Iransko valuto ljudje zbudite se. Za en evro dam 10 rialov, to je kar desetkrat več skoraj neprecenljivi, neprecenljiv pa je občutek da s tem aktivno pomagate sebi, sočloveku in celotnemu svetu na poti resnice in pravice in napredka. Ne pa da ste samo pasivni opazovalec izza domačega naslonjača, to je slabo, ne bodite ovce ki čakajo na zakol. Bodite aktivni pojdite v akcijo, kupujte resnico, darujte za resnico, pojdite po poti resnice.
Jules_Verne
25. 09. 2010 10.50
Tako je samo glupi Američani še verjamejo uradni zgodbi. Oatali že vemo resnico, ki jo najbolje izkazuje najbolj resnicoljubna, napredna in poštena država Iran na čelu z svojim voditeljem. Tam so pravice na višku, bolj ali manj v skladu s Koranom, kar je tudi prav. Poleg tega je na netu ogromno dokumentarcev, ki razkrivajo ameriške laži, sam jih imam celo zbirka. So poceni stanejo 15 do 20 dolarjev, če koga zanima jih lahko prodam, nudim količinski popust. Poleg tega je priporočljivo donirati del svoje plače (vsaj 50%) tem neodvisnim raziskovalcem pri iskanju resnice. S tem boste pomagali pri širjenju resnice, kajti vsem se gre za resnico, ti pošteni in resnicoljubni ljudje nimajo nobenega ekonomskega interesa, razen svojega.
selena_
25. 09. 2010 06.53
sam glupi americani verjamejo....amerika je dala sama sebe zrusit da bi imela dolgoletne izgovore za napade po svetu kot je povedal na afganistan in irak pa tudi mogoce iran.....zkaj ni letala ko je v pentagon pocil, zkaj ni letala ko je v pensilvaniji strmoglavilo????? bogi narod ko verjame v amerisko politiko..bo prisel cas ko bo lasten narod obsodil svojega predsednika in vsee odgovorne
chicago.bears
25. 09. 2010 04.18
dokler se ne bo cela evropa sestala z rusijo vred in napadla zda ne bo mira!! vsak dojencek ze ve da so amerikanci sami dvojcka zrusli to ni nic novega!!
boy36
25. 09. 2010 03.37
Povedal je resnico in to najbolj boli Američane ,ker so bili pripravljeni moriti lasten narod,za interes kapitala oz nafte.
POMAGAM_TI
25. 09. 2010 03.13
PRAVI LEPOTEC!!!
Swashta
25. 09. 2010 02.55
Slovenci vemo resnico o padcu dvojčkov - kriva je udbomafija! Ne verjamem, da Ahmadinejad še ni slišal za resnico. Pred celim svetom pridiga o nekih iz trte zvitih teorijah in zbuja sum, da je kupljen akviziter založnikov, saj drugače ni za razumeti, da je reklamiral tri knjige, medtem ko je svetu zamolčal resnico o slovenski udbomafiji. NEZASLIŠNO! Prav nesramno je tudi to, da se neki talibani kitijo s tujim perjem. Zato je udbomafija morala poslati slovenske vojake v Afganistan, da bi iz talibanov iztisnili priznanje, da niso z vso zadevo imeli nobenega opravka. Skrajni čas je, da svet spozna resnico o vsemogočni in neustrašni udbomafiji. Smola samo, da se tista reva od Bin Ladna tako ustrašila udbomafije, da se že leta skriva po tistih gorah in noče priznati, komu se morajo američani zahvaliti za arhitekturne posege v New Yorku, za zmanjšanje pregostega letalskega prometa, s tem tudi zmanjšanje emisij CO2.
HLAPCI.HLAPCI
25. 09. 2010 00.22
Dober pol urni govor. Dobro je povedal. Po tem manj kot minuto dolgem posnetku objavljenem tukaj ne moreš dobit cele in prave slike. Dober govor.
Mil?007
25. 09. 2010 00.17
Od kdaj pa rudeči sploh vedo kaj to je kompas, njim smer kaže svetla Leninova zvezda.
zahod.west
25. 09. 2010 00.11
naši rudeči so popolnoma zgubili kompas......navijajo in hvalijo muslimanskega ultra-konservativca samo zato ker je proti zahodu, ameriki in vatikanu.......ubogi reveži...kaj prinaša sovraštvo , do lastnih ljudi.
Mil?007
25. 09. 2010 00.08
Ma kje živiš, od kdaj pa je v Ameriki kapitalizem, gre za zelo prefinjeno obliko naprednega komunizma, kar pa zaenkrat še nočejo razkriti svetovni javnosti. Amerikanci vseh dežel združite se.
Jules_Verne
24. 09. 2010 23.59
To kar govori Ahmedinedžad niso nobene teorije zarot ampak dejstva. Kajti to so besede edinega pogumnega,poštenega in naprednega voditelja ki ni podrejen ZDA. On je pot resnice in pravice. Dejstvo je da so napade Američani sami zrežirali pa naj govorijo kar hočejo, me ne morejo prepričati. Podpiram vsakega ki je proti ZDA in kapitaizmu pa čeprav je to sam satan. Kapitalizem nam prepoveduje solidarnost , ljubezen in pristne medčloveške odnose, tega enostavno ne smemo početi za to ni kriv človek ampak kapitalizem. Verjamem neodvisnim medijem in raziskovalcem, ogledal sem si mnogo dokumentarcev na to temo, na koncu takšnih dokumentarcev je ponavadi napisano ime fundacije kamor lahko nakažete denar in s tem pomagate pri odkrivanju resnice. Sam mesečno dam okoli polovico plače za podporo resnici. Nekateri zlobneži sicer trdijo da avtorji tovrstnih dokumentarcev služijo na račun ljudi, to verjamejo samo ovce. Ne nasedajte takšnim govoricam in raje še sami donirajte po svojih močeh, s tem boste veliko doprinesli k resnici, ki vemo kakšna je - naj jo odkrijejo še drugi. Avtorji teh člankov in filmov nimajo prav nobenega ekonomskega interesa razen odkrivanja resnice, živijo ob kruhu in vodi. Vsa sredstva namenjajo razkrinkanju laži ZDA in Izraela. Sicer mi pa teh dokumentarcev sploh ni treba gledati oz. gledam in poslušam samo tisto v kar verjamem in si želim slišati, dejstva me ne zanimajo, važna je resnica, za katero pa že vnaprej vemo kakšna je. Skratka podprimo Iran v njegovih prizadevanjih, gre za pošteno in napredno državo, kjer ženske dobijo tisti kar jim pripada. Skratka ne nasedajte Ameriški propagandi, poslušajte samo Iranske, Severno korejske medije ter alternativne medije in razlagalce resnice, in jit tudi predvsem finančno podpirajte, denar ni merilo vsega ampak tukaj je. S tem boste pomagali predvsem sebi, ko doste donirali vsa sredstva nasprotnikom ZDA (dejanskim ali pa samo namišljenim - ni važno), boste brez denarja, ampak srečni. Srečni ker ste storili nekaj dobrega za cel svet, sami boste pa rešeni denarja in kapitalizma in ker denar ne bo več merilo vsega - ker ga ne boste imeli boste srečni ker vas kapitaisti ne bodo več izkoriščali.