Tujina

Aktivisti vdrli v stavbo urada premierja in zahtevali njegov odstop

Valletta, 09. 12. 2019 19.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
L.Š. / STA
Komentarji
1

Protestniki so vdrli v urad malteškega premierja Josepha Muscata, kjer so skoraj šest ur blokirali vhod v njegovo pisarno in zahtevali, da nemudoma odstopi. Več protestnikov pa se je zbralo tudi pred stavbo.

Okoli 30 aktivistom levičarske skupine Graffitti je zjutraj uspelo vdreti v stavbo urada malteškega premierja Josepha Muscata in se usesti pred njegovo pisarno, kjer so tolkli po bobnih, žvižgali in zahtevali odstop premierja.

Protestnike so kasneje obkolili vojaki, novinarji pa so morali zapustiti prizorišče. Po približno šestih urah se je blokada končala, protestniki pa so se pridružili ostalim pred stavbo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Malteški premier je sicer zaradi očitkov glede ravnanja v primeru umorjene novinarke Daphne Caruana Galizia, ki je preiskovala korupcijo v njegovem ožjem krogu, napovedal, da bo januarja odstopil. Muscat po navedbah kritikov, tudi družine umorjene novinarke, ščiti odgovorne za umor, vendar mu vodstvo laburistične stranke za zdaj odločno stoji ob strani. Muscat je napovedal, da bo odstopil po 12. januarju, takoj ko bo njegova stranka izbrala novega vodjo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pravisprehajalec
09. 12. 2019 20.44
+0
#Okoli 30 aktivistom levičarske skupine Graffitti je zjutraj uspelo vdreti v stavbo urada# Postopek do njih povsem enak, kot je bilo v navadi pod levičarskimi oblasti zadnjih 70 let. Razlik ne sme biti!