Tujina

Ali bo Italija uvedla evro januarja prihodnje leto?

Bruselj, 28. 01. 1998 18.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pogovori italijanskega premiera Romana Prodija s predsednikom Evropske komisije Jacquesom Santerjem v Bruslju so bili v prvi vrsti posveceni italijanskim prizadevanjem za vkljucitev v krog drzav, ki bodo 1. januarja prihodnje leto uvedle evro. Prodi je izrazil trdno zaupanje v italijanske dosezke na podrocju doseganja konvergencnih kriterijev. Predsednik komisije Jacques Santer, ki je izrazil priznanje italijanskim dosezkom, pa se ni zelel izreci o moznostih te drzave, da evro uvede januarja prihodnje leto. Evropska komisija bo 25. marca izdala priporocila na podlagi objektivne ocene posameznih clanic petnajsterice, je spomnil Santer.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.