Tujina

Ameriški energijski koncern Texaco povečal dobiček

New York, 24. 01. 1998 10.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ameriški energijski koncern Texaco je v preteklem letu in zadnjem četrletju minulega leta povišal svoj dobiček, sporočajo iz podjetja. V zadnjem četrtletju leta 1997 so v koncernu ustvarili 12,05 milijard dolarjev prometa, čisti dobiček pa je v istem obdobju znašal 623 milijonov dolarjev. Skupna vrednost ustvarjenih prihodkov je v letu 1997 znašala 46,67 milijard dolarjev, ugotovljeni čisti dobiček pa se je zvišal za dobrih 30 odstotkov, na 2,66 milijarde dolarjev. Uspešno poslovanje bodo občutili tudi delničarji koncerna, ki bodo prejeli dividende v višini 4,87 dolarja za delnico.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.