Tujina

FOTO: Trumpa zaradi mlačnega odziva po rasističnem incidentu zapuščajo direktorji, podpora mu je drastično padla

Washington/New York/Oklahoma City, 15. 08. 2017 10.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Ameriškega predsednika Donalda Trumpa zapuščajo direktorji velikih korporacij, podpora pa mu je padla na 34 odstotkov, kar je najmanj doslej. Predstavniki manjšin ga pozivajo, naj odpusti Bannona, Millerja in Gorko. Kot pravijo, njihova navzočnost v Beli hiši le še krepi rasistična in nacistična gibanja v ZDA. Američani se medtem pospešeno odločajo za odstranjevanje spomenikov konfederaciji.

Od Trumpa so se poslovili še trije ugledni direktorji.
Od Trumpa so se poslovili še trije ugledni direktorji. FOTO: AP

Ameriški predsednik Donald Trump je po sobotni smrti protestnice na zborovanju rasistov v Charlottesvillu v Virginiji razdelil odgovornost za nasilje na obe strani in šele v ponedeljek izrecno obsodil rasizem, ko je postalo jasno, da nima druge izbire, ker so bile vse druge teme v ozadju.

Zaradi oklevanja je njegov Svet za predelovalno industrijo Bele hiše zapustil direktor Mercka Kenneth Fraiser, ki ga je Trump nemudoma napadel na Twitterju. Trumpovim kritikom je prav tako nemudoma padla v oči razlika med oklevanjem z obsodbo rasizma in hitrim napadom na temnopoltega direktorja. Za Fraiserjem sta pomahala v slovo še šefa Intela Brian Krzanich in proizvajalca športnih oblačil Under Armour Kevin Plank, ki ju Trump ni napadel.

Napadel je medije. "Dal dodatne izjave o Charlottesvillu in spet ugotovil, da lažni mediji ne bodo nikoli zadovoljni (...) res slabi ljudje," je tvitnil Trump, ki je doživel nove proteste doma v New Yorku, kamor se je vrnil z dopusta v New Jerseyju. Danes je skušal na Twitterju opozoriti na to, da je bilo konec tedna v Chicagu v nasilju uličnih tolp pobitih devet ljudi, pa se nihče ne razburja.

Ta tvit in še eden, ki je opozoril na zgodbo, da Trump razmišlja o pomilostitvi šerifa iz Arizone Joa Arpaia, je pri Trumpovih kritikih utrdil prepričanje, da predsedniku ni pomoči. Tvit o Chicagu namreč namiguje, da se pobijajo črnci, šerif Arpaio pa je junak nasprotnikov nezakonitega priseljevanja, ker je na svojem terenu preverjal dokumente vseh, ki so dajali videz Latinoameričana.

Pozivi Trumpu: Odpusti Bannona, Millerja in Gorko!

Predstavniki štirih parlamentarnih manjšinskih klubov pa so Donaldu Trumpu poslali pismo, v katerem ga pozivajo, naj odpusti tri uslužbence Bele hiše – Steva Bannona, Stephena Millerja in Sebastiana Gorko. Kot so poudarili, bo njihova navzočnost v Beli hiši le še okrepila rasistična in nacistična gibanja v Ameriki.

"Američani morajo vedeti, da beli nacionalisti, podporniki nadvlade belcev in neonacisti nimajo vpliva na politiko ZDA," so zapisali. Dodali so, da si Američani v teh turbulentnih časih zaslužijo voditelja, ki jih bo združeval in se oddaljil od tistih, ki si želijo razkola. 

'Obsodbe nihče ne jemlje resno, niti sam predsednik ne'

Trump je rasizem obsodil šele v ponedeljek, potem ko so nanj od sobote pritiskali tudi številni, če ne vsi, republikanski senatorji in kongresniki. Uvodoma je le obsodil obe strani in še to potem, ko je prva dama Melania Trump sporočila, da nasilje ni dobro.

"Samo tepec lahko vzame predsednikovo obsodbo našega gibanja resno. Tega nihče ne jemlje resno, niti sam predsednik," je dejal desničarski ideolog in rasist Richard Spencer, potem ko se je najprej pohvalil, da bi njegovi z golimi rokami pobili protestnike, če ne bi bilo policije.

Vodja rasističnega Ku Klux Klana David Duke je sicer Trumpa kritiziral. "Predsednik Trump, prosim te, da se za božjo voljo ne počutiš poklicanega, da nekaj poveš okrog tega, ker ti to ne bo nič pomagalo," je sporočil Duke.

Nekdanji tajni sodelavec FBI pri rasističnih skupinah Michael German je za MSNBC dejal, da so rasisti in nacisti lani množično volili Trumpa, saj so razumeli njegove signale. Zato njegove obsodbe ne jemljejo resno, še posebej ob dejstvu, da jo je izrekel s tako težavo. Po besedah analitikov omenjene televizije, ki v ZDA velja za levo, so beli rasisti, nacionalisti, nacisti, klanovci in podobni Trumpova volilna baza.

Donald Trump je nasilje rasistov obsodil šele po dveh dneh. A ti mu niso zamerili, saj pravijo, da obsodba ni bila resna.
Donald Trump je nasilje rasistov obsodil šele po dveh dneh. A ti mu niso zamerili, saj pravijo, da obsodba ni bila resna. FOTO: AP

Rasistična gibanja obljubljajo nove podvige

Ameriška bela rasistična gibanja in skupine po tragičnem razpletu spopadov z nasprotniki konec tedna v Charlottesvillu v Virginiji obljubljajo številne nove podobne podvige po vseh ZDA, pri čemer jim daje pogum oklevanje predsednika, ki jih je obsodil šele po dveh dneh.

Ameriški rasisti so se konec tedna zbrali v mestu, ki se je odločilo odstraniti kip generalu konfederacije Robertu Leeju, protestirali ter izražali skrb za usodo bele rase, ki se bori za preživetje proti črncem, muslimanom, judom, liberalcem in vsemu ostalemu, kar predstavlja današnjo podobo Amerike.

Vodja ameriškega nacističnega gibanja Jeff Schoep je sporočil, da je bil Charlottesville imeniten za bele nacionaliste, čeprav ga je zasenčila smrt, za katero pa krivi policiste in protestnike. Schoep je napovedal nadaljevanje protestnih akcij. Njegovi rjavosrajčniki so sicer v Virginiji mahali s kljukastimi križi.

V pretežno temnopolti Atlanti so neznanci spomenik vojaku konfederacije v mestnem parku premazali z rdečo barvo in organizacija Stara garda garde mesta Gate, ki skrbi za spomenik, je napovedala akcijo zbiranja denarja za čiščenje. Mesto ni pokazalo navdušenja za sodelovanje. Spomenik konfederaciji v Durhamu v Severni Karolini pa so protestniki kar javno uničili.

V Durhamu so protestniki proti rasistom spomenik konfederaciji uničili.
V Durhamu so protestniki proti rasistom spomenik konfederaciji uničili. FOTO: AP

Rasisti napovedujejo septembra pohod na Richmond v Virginiji prav tako v obrambo spomenika generalu Leeju, napoveduje se govor provokatorja na univerzi Floride, prav tako za september napovedano razgrajanje rasistov na teksaški univerzi A&M pa je bilo v ponedeljek odpovedano zaradi možnosti nasilja in zaradi zavračanja sovražnega govora. Zanesljivo bo sledila tožba, saj ameriška ustava zagotavlja pravico do izražanja tudi takšnim.

Newyorčani Trumpa ob prihodu domov pričakali z množičnimi protesti

Newyorčani so svojega someščana predsednika ZDA Donalda Trumpa ob prihodu domov na 5. avenijo pričakali s protesti. Več tisoč protestnikov je policija blokirala ulico stran od Trumpove stolpnice, druga večja skupina pa je protestirala pri njegovi drugi stolpnici na Columbus Circlu.

Trump se je včeraj za nekaj dni vrnil v New York, kjer pa so ga pričakali protesti.
Trump se je včeraj za nekaj dni vrnil v New York, kjer pa so ga pričakali protesti. FOTO: AP

Trump je v ponedeljek prekinil dopust v New Jerseyju in v New York pripotoval zvečer iz Washingtona. Policija je kolono uspešno pripeljala do stolpa, kjer so protestniki kričali nanjo z vzkliki "sramota", "ni moj predsednik", "rasist" in podobnimi, pri čemer so ga pozdravili tudi z iztegnjenimi sredinci.

Več tisoč ljudi je po Manhattnu protestiralo že v nedeljo, in sicer v spomin na 32-letno Heather Heyer, ki jo je v soboto v Charlottesvillu do smrti povozil beli rasist. Trump je bil zelo počasen z obsodbo rasizma in nacizma, kar newyorških protestnikov ni presenetilo, saj menijo, da sodi med njih.

Bližje Trumpovi stolpnici je bilo nekaj protestnikov, ki so izražali podporo Trumpu, newyorška policija pa je poskrbela, da si obe strani nista prišli preblizu. Le dovolj, da so se slišali, ko so se podili domov in izražali svoja mnenja. Blizu stolpnice pri hotelu Plaza pa so šaljivci napihnili balon v obliki ogromne podgane v Trumpovi podobi.

Trump bo v New Yorku ostal do srede, kar pomeni, da se bodo protesti najverjetneje nadaljevali do takrat.

Fields mamo dvakrat pretepel

Ta Amerika se je rasistom postavila po robu, zgodili so se spopadi in 20-letni rasist James Alex Fields je z avtomobilom zapeljal v množico in ubil 32-letno Heather Heyer. Za zdaj je obtožen le uboja, kmalu pa ga morda doleti še obtožnica zaradi terorizma. Sodišče mu je zavrnilo varščino, in ker je reven, bo dobil odvetnika po službeni dolžnosti.

Mama mu ne bo pomagala, ker je morala zaradi sinovega nasilništva dvakrat poklicati policijo. Leta 2010 jo je mlatil po glavi in zaklenil v kopalnico, ker mu je povedala, naj neha igrati videoigre. Mladenič, ki je že v srednji šoli oboževal nacizem, je na invalidski voziček priklenjeno mater pretepel tudi leto pozneje.

Nasilje v Charlottesvillu je povzročilo odzive in nasprotne reakcije po vseh ZDA. Nacistična spletna stran Dnevni jurišnik se je norčevala iz pokojnice, da je bila grda, brez otrok in predebela, da bi lahko pobegnila avtomobilu. Spletno stran so napadli in za nekaj časa blokirali hekerji Anonymusa, zatem jo je strežnik za domenska imena GoDaddy odstranil, nato pa ji je registracijo odvzel tudi Google.

V Massachusettsu se je beli policist na novico o smrti 32-letnice odzval z zapisom na Facebooku: "Hahahaha, všeč mi je. Ljudje ne bi smeli blokirati ceste." Zaradi tega se je znašel v težavah in se je v strahu za službo nemudoma opravičil ter dejal, da je storil neumnost, in zanikal, da je rasist.

Jerry Drake Varnell je skušal nastaviti avtomobilsko bombo v Oklahoma Cityju.
Jerry Drake Varnell je skušal nastaviti avtomobilsko bombo v Oklahoma Cityju. FOTO: AP

23-letnik načrtoval napad z avtomobilsko bombo

V senci Charlottesvilla so v Oklahoma Cityju v soboto prijeli 23-letnega Jerryja Draka Varnella, ki je skušal nastaviti avtomobilsko bombo blizu kraja, kjer je domači terorist Timothy McVeigh leta 1995 s podobno bombo uničil zvezno zgradbo in ubil 168 ljudi.

Republikanska senatorja iz Oklahome Jim Inhoffe in Jim Lankford sta pohvalila FBI, da mu je uspelo preprečiti novo tragično dejanje domačega terorizma. Lankford je Američane pozval, naj bodo pozorni na takšne, kot je Varnell, v svojih skupnostih.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (505)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Zuckerberg
16. 08. 2017 09.19
+2
V ameriki se mora spucat nacizem, fasizem potem pa naprej globalno...
pizzamargerita
15. 08. 2017 23.18
+4
miren belski shod so napadle antife. policija je mirno pustila, da so antifw vdrls na napovedan shod.
iGURT
15. 08. 2017 22.57
+2
2017 in naziji maširajo z baklami po ZDA enako kot so adolfovi maširali desetletja nazaj. Pa z avtom te povozijo.
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 22.58
+18
Antifa miroljubci pred tem zborujejo s kiji on zeleznimi palicami v rokah in rutami in maskami prek go bca...
alien8potnik
15. 08. 2017 22.45
-12
no, pa se je dokončno potrdilo to, kar itak že vemo - trump je rasist in neonacist. in to je dejansko katastrofa.
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 22.47
+3
CtrlDelete
15. 08. 2017 22.29
+9
Zakaj desničarji povdarjate besedo demokracija? Smešni ste, ker ste pravzaprav nacionalisti in sovražniki vsega kar diši po demokraciji in sožitju! Ste plačanci in uničevalci, podn človeštva.
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 22.31
-3
Levičafjo so pa znani po demokraciji in sožitju, a ne? Mao, Stalin, Lenjin, Broz in podobni demokrati? Aja, in Kućan.
CtrlDelete
15. 08. 2017 22.37
+2
unikin
15. 08. 2017 22.13
+14
Pa kaj Američanom ni jasno, itak da je tip rasist?! Njegova familija načrtno ni sprejemala črnih in latino družin v svoje bloke. Celo kaznovani so bili zaradi izvajanja rasne segregacije. Ne mi rečt, da niso vedli, ko so ga volili. Američani so eni težki hinavci.
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 22.15
+8
iGURT
15. 08. 2017 22.18
+9
iGURT
15. 08. 2017 22.22
-3
iGURT
15. 08. 2017 22.29
-2
Ne, ker ČE bi, bi vedel, da rasizem in domoljubje ni isto, pa tega očitno ne dojemaš.
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 22.33
+3
ČE ti moj zadnji komentar ni dokazal, da bolje razumem od tebe, me lahko le še kušneš na levo ritnico. Kot si najbolj navajen :)
iGURT
15. 08. 2017 22.36
+1
tvoj komentar nakazuje da si rasist, nič drugega. Ne da si domoljub, daleč od tega. Janšist pač..
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 22.37
+1
Za jajota mi binglja ravno na isto stran kot za Kučkota. Desnica ni samo Jajo. Zdaj pa kušni, čakam.
iGURT
15. 08. 2017 22.41
-3
Ni kuševanja z rasisti, to mi je kot inkvizicija, predal 'kamena doba'.
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 22.44
+2
iGURT
15. 08. 2017 22.48
+0
Predlagal si, mogoče si gej?, samo odpade,. ...rasisti so pri meni v predalčku 'omejeni, primitivni, kamena doba'. Pa buhnedaj da grejo preko plank, se jim lahko zmeša
iGURT
15. 08. 2017 22.53
-1
tu se ti gnusi post nižje ga zagovarjaš? ...hehehe
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 22.55
+2
iGURT
15. 08. 2017 22.58
-3
Malek
15. 08. 2017 22.06
+1
Ne vem, zakaj me Kramp tako spominja na Jansho, verjetno zaradi civkanja in ponizevanja.
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 22.08
-3
Razlika je le v tem, da bo Jajo na naslednjih volitvah zmagal, Trampec pa bo ze sredi tega mandata imel doma drzavljansko vojno.
CyberWorm90
15. 08. 2017 22.09
+5
nemorš janšota pa trumpa primerjat : ))) janšot je wečni jawni parazit prsesan na držawni proračun : )))
iGURT
15. 08. 2017 22.20
-3
26+ let prisesan na državne jasli, nesposoben, neizobražen, 2x vodil vlado in nič od njega, razen slabih in neustavnih zadev, da ne omenjamo trgovino z orožjem in podobnih...
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 22.30
+1
Ja, zaljubljen v rdecega firerja kućkota, po tvoje.
CtrlDelete
15. 08. 2017 22.34
-2
Ma kakšen Kučko lepo te prosim. To so samo domneve najbolj pokvarjenega kvarklja med bivšimi komunisti.
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 22.36
-1
Ker je sto let nazaj imel knjizico, tako kot vsi, ki so hoteli pravo sluzbo in kariero? Da ne omenjam, da smo boli v šoli vsi obvexno vlrekrutirani v komoonajzarski brozjugend (ciciban, pionir, mladinec...) ? Aja, si premlad, pišček
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 22.43
+1
Nekako sem dobil obcutek, da to to povzroca globoke travme. Psihiatru si se ze zaupal? Zdi se mi pametno in nujno. Ker to te pocasi a zanesljivo pozira od znotraj. Pazi nase :)
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 22.49
+1
Če te samo ta misel pripelje do orgazma, kdo sva jaz in tvoj psihiater, da bi te prikrajsala za uzitek? Lepo se imejta z Jajotom se naprej :)
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 22.54
+0
Saj me ni treba ravno zdaj začet vikat, res ne :) Pa lahko nehaš z mantro, da sem janšovik. Razen če te pomirja, meni je vseeno :)
iGURT
15. 08. 2017 22.59
-1
nikoli te ne bom, a očitno si desnosučni janševik glede na to kako ga braniš, in takim je bilo namenjeno..
Skunk Works
15. 08. 2017 21.56
+4
Lep večer je zunaj, eni pa tak bluzijo
BildiTheEmperor
15. 08. 2017 21.59
+0
ja. Samo odsev luči nad gladino ...... pa ražnjiči z ananasom in sirom .....
JanzeLjj
15. 08. 2017 21.59
-2
sre?a3
15. 08. 2017 22.00
realwork...so me danes tako kot tebe označili za "noriško"...kaj moreš...taki so hi,hi...
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 22.02
-2
Galćek, tebi se kar velikokrat kake lučke bliskajo pa prikazujejo, a ne?
Skunk Works
15. 08. 2017 22.52
+1
Brakedirt
15. 08. 2017 21.47
+2
ko mu bo podpora padla na 12%, potem se bo izenacil z uspehom sveckarske vlade.
CyberWorm90
15. 08. 2017 21.49
+2
JanzeLjj
15. 08. 2017 21.54
+1
CestniKolesar370Wattov
15. 08. 2017 21.40
+15
Glede odstranjevanja kipov.... Liberalci v ZDA trenutno lobirajo, da bi se odstranil kip nekega rudarja. Ta rudar ni imel sužnjev in ta rudar je izmišljena oseba. Predstavlja zgolj ponos rudarjev, ki so praktično zgradili mesto v katerem je postavljen. Ampak liberalci pravijo, da rudar predstavlja onesnaževanje mati narave... Kdo je zdaj tu nor?
trumpet2018
15. 08. 2017 21.42
+3
esq1
15. 08. 2017 21.43
+0
trumpet2018
15. 08. 2017 21.48
+3
kdo se trudi, samo opisal je kaj počnejo liberalni biseri inteligence :)
1airbus
15. 08. 2017 21.34
-7
počasi adijo trump
26277
15. 08. 2017 21.40
-2
CestniKolesar370Wattov
15. 08. 2017 21.29
+26
Torej. V ZDA imaš temnopolte, katerim je Obama pihal na dušo vseh 8 let in jim govoril, da so posebni in da so sistematsko zatirani. Temnopolti predstavljajo zgolj 13% ZDA, zakrivijo pa 50% težkih zločinov. Če bi bil NYC v celoti bel, bi šlo število umorov navzdol za 90%, ampak psssst, ne to okrog govort, ker to ni zelo popularno dejstvo. Proti belcem se pa lahko reče karkoli. Belci so krivi za vsa gorja tega sveta, belci so priviligirani, belci bi morali povsod dajat prednost drugim, da tako dokažejo, da se odrekajo svojim namišljenim privilegijem, bla bla bla. Univerza sprejema 100 novih učencev, prijavi se pa 300 belcev, 19 temnopoltih in 1 indijanec. Ker se grejo Američani "affirmative action", bojo od 300 prijavljenih belcev sprejeli 80 najboljših ter vseh 19 temnopoltih in 1 indijanca. Če bi pa sprejeli zgolj tiste z najboljšimi ocenami, bi sprejeli pa 98 belcev in 2 temnopolta. A to ni privilegij? Ne ne, to pa ne. In ker belce vedno predalčka in se jim na vsakem koraku govori "ti si bel, ti imaš privilegije, ti nisi naš, ti nas ne razumeš" iz strani pripadnikov LGBTŽBLJ in temnopoltih, potem ni čudno, da si je nekje na poti nek belec rekel "veš kaj? Prav imajo, mi belci se moramo družiti med sabo". Ampak potem to spet ni blo prav in spet so belci zato rasisti. Bog pomagaj.
JanzeLjj
15. 08. 2017 21.35
-1
Drugega vam danes ne dajo za limat??? :)))
Ate_ist
15. 08. 2017 21.36
+5
dejstvo je, da so temnopolti odlični atleti, vendar koliko med njimi je vsaj znanih filozofov? kriterij za vpis na univerzo naj bo znanje ne pa rasna pripadnost
Špartanec
15. 08. 2017 21.15
+1
Lolek zabil dolar v podn zaradi svojih interesov.
Uporabnik426369
15. 08. 2017 21.19
+1
BildiTheEmperor
15. 08. 2017 21.20
+0
No ja. Dolar je trenutno strahovito drag. Evro je proti njemu smešno poceni. Nebi se ti raje ukvarjal s pašo ovac? Dejansko bo Trump moral dolarju znižat vrednost sicer bodo težave. To pa ni težko naredit. Še en ruker dolarja navzgor pa je euro dolar 1 :1 kot v času srednjega veka.
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 21.22
-1
Me zanima tečaj čez eno leto, ko bodo amerigosi bankrotirani in sredi državljanske vojne.
BildiTheEmperor
15. 08. 2017 21.26
+0
Tako si zadel napoved da Trump na volitvah nima šans? Državljanska vojna bi vrednost dolarja strahovito povečala saj bi to pomenili mnoge nove investicije
JanzeLjj
15. 08. 2017 21.27
+1
bilDe a si že spraznil bankomate za danes??? :)))
Skunk Works
15. 08. 2017 21.28
+2
vprašaj mencingerja kdaj bo bankrot Amerike.....on je nekaj napovedoval že pred kar nekaj leti, potem pa obupal.....
BildiTheEmperor
15. 08. 2017 21.29
+2
Z vzponom Syrize so napovedovali zaton kapitalizma :) Sedaj pa tista mizerija v Grčiji.
BildiTheEmperor
15. 08. 2017 21.29
+1
@Zoran Pjevać: Zame jih praznijo drugi. Nimam jaz časa okoli bankomatov se voziti. Ti časi so mimo.
Skunk Works
15. 08. 2017 21.30
+2
ja, sedaj pa siriza pleše, kot kapitalisti igrajo....
JanzeLjj
15. 08. 2017 21.37
+1
FranzJosephHabsburg 22.01.2017 13:12 Ne DOK ampak na kode čakam da prispejo preko SMSja. Iz davčnih oaz včasih traja kako uro. Da potem prenakažem na mastecarde ki se v sistemu vodijo samo kot koda .... in so neizsledljivi. ..... Potem pa s kapuco na bankomate, da me kamera ne prepozna ..... pa jih spraznim ..... Zakaj pa misliš da so bankomati po SLO v nedeljo popoldne vedno prazni?! ;)
JanzeLjj
15. 08. 2017 21.37
+2
Kollerik
15. 08. 2017 21.47
-1
bb5a
15. 08. 2017 21.14
+8
Novinarstvo danes ni niti N od tega, ampak čist navaden marketing... če rabiš napišejo karkol sam da plačaš...
Skunk Works
15. 08. 2017 21.19
+3
kater več plača, oz, kdor ima medije v rokah, po negoven nareku napišejo.....zato vse tole ni vredno pol p...mrzle vode.....
26277
15. 08. 2017 21.25
+2
real.... ti rad delaš potrebo - malo, proti vetru?
JanzeLjj
15. 08. 2017 21.28
+2
26277
15. 08. 2017 21.13
+1
malo naj iztegne prste na sliki, ni potrebe, da te je sram Trump - ti piše na čelu, kaj si.
26277
15. 08. 2017 21.15
-2
arafat9
15. 08. 2017 21.09
+0
Donald je car....
Maxx365
15. 08. 2017 21.11
+2
kolbek460
15. 08. 2017 21.12
+2
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 21.12
+0
A tista rumena starikava pokveka, ki se boji korejskega debelinkota?
trumpet2018
15. 08. 2017 21.22
+3
hahaha, levaki spet doživljajo živčne zlome kot po tekočem traku, ko jih človek postavi pred dejstvo. hahaha, kar 10 klicajev, živčki so na robu. Trump pa lepo naprej dela po svoje, poglejte si na yotubu kako je spet sesul fake novinarčke iz CNN-a, vredno ogleda. seveda 24 ur o tem nikoli ne poroča, le zakaj ne?
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 21.26
+0
Po svoje je preventivno napadel korejskega debelinkota, z drisko od strahu pred korejo :D
JanzeLjj
15. 08. 2017 21.29
+1
A je spet počepnil pred kitajčkom??? :)))
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 21.38
+1
BildiTheEmperor
15. 08. 2017 21.39
-1
Kakšni levaki neki?! To je vse samo pjevać Zoran
JanzeLjj
15. 08. 2017 21.43
+1
Kollerik
15. 08. 2017 21.48
+1
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 21.08
+0
Priznajte, da je Kim mojstrsko izpeljal tole. V zameno za obljubo, da se bo odpovedal jedrskemu programu, je dobil milijarde od amerike. S tem denarjem je na skrivaj izdelal balistične rakete in jedrske konice. S tem si je zgotovil vojaško moč in varnost, saj ga zdaj ne more napasti nihče več. Vsak napad bi bil avtomatsko tudi konec sveta. Da ne omenjamo, kako je ob tem tudi Ukrajina nategnila ameriko in evropsko unijo. Dobila je milijarde, da se upre rusiji, hkrati pa je na skrivaj prek rusije v s. Korejo izvažala najsodobnejše in najmočnejše raketne motorje. Vi b3dački pa se smejete Kimu? Zdaj ko se vojaško ne rabi bat nikogar več, lahko mirno vse moči in resurse preusmeri v gospodarstvo se spomnite kitajske? V 20ih letih iz nule v vesolje. Tu zna biti ista zgodba. Kupi naravnih bogastev, poceni delovna sila, kitajsko-ruski trg... V 30 letih bo Kim iz nič naredil vojaško in gospodarsko velesilo. Vi b3dački se mu pa smejete... Oh, b3dački. In slavite ameriko, ki bo v par letih razpadla v krvavi državljanski vojni. Oh, b3dački... . . . . . . . . . . . . The New York Times: "North Korea’s Missile Success Is Linked to Ukrainian Plant, Investigators Say. North Korea’s success in testing an intercontinental ballistic missile that appears able to reach the United States was made possible by black-market purchases of powerful rocket engines probably from a Ukrainian factory with historical ties to Russia’s missile program, according to an expert analysis being published Monday and classified assessments by American intelligence agencies."
Skunk Works
15. 08. 2017 21.10
+0
res mojstrsko je izpeljal, kot recimo Saddam ali Gadafi.....
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 21.13
+0
Kim bo še dolgo igral košarko, ko bo Trumpeti med rebri odcvetela 12-ta generacija mačeh.
Fafonizemjefashizem
15. 08. 2017 21.31
-1
Kitler
15. 08. 2017 21.06
+8
Pa saj je voznik povozil antifajevce. Kje je tukaj škoda?!
Sporo
15. 08. 2017 21.05
+5
Zgleda, da Slovenija res premore tri štiri oboževalce Trumpa...ne bi verjel, če ne bi danes prebral komentarje pod člankom..hahahaha Ajde, Lahko noč, morda se jutri zbudite prisebni, kdo ve? Hahahaha
Skunk Works
15. 08. 2017 21.06
-2
nič ni treba pisati, si povedal že z nickom....
BildiTheEmperor
15. 08. 2017 21.08
-1
Človek živi v getu pa ne ve kaj se dogaja v civilizaciji
Maxx365
15. 08. 2017 21.18
+1
trumpet pa fridman še manjkata, pa bodo vsi štirje tu
Kollerik
15. 08. 2017 21.48
Skunk Works
15. 08. 2017 21.05
-4
Kakšen lep dan je bil danes, ...smo obhajali praznik Gospejinega vnebovzetja, po maši pa smo šli z sosedom na lokalno kmečko prireditev, kjer je župnik požegnal njegov novi ogromni zeleni Ameriški Made in USA John Deere, eden največjih traktorjev na vasi (in v svetu)......Potem pa zabava ob slovenski narodni hrani in glasbi, do poznih popoldanskih ur....pravi slovenski praznik, in lep krasen poletni dan.....nekateri tukaj pa se jezite in živcirate nad voditeljem svobodnega sveta...kot da bi se mušice zaganjale v slona...lahko bi lepše preživeli dan,...kot pravi Slovenci...
Kollerik
15. 08. 2017 21.07
-3
BildiTheEmperor
15. 08. 2017 21.07
-1
realwork: ++++++++++++++++ Aziati tega ne morejo razumet seveda
Skunk Works
15. 08. 2017 21.08
-2
esq1
15. 08. 2017 21.08
+4
samo, da si dovolj pustil v puščici, ker z toliko grehami proti lastnemu narodu....
Skunk Works
15. 08. 2017 21.14
+0
JanzeLjj
15. 08. 2017 21.19
+1
BildiTheEmperor
15. 08. 2017 21.21
-2
esq1
15. 08. 2017 21.23
+1
esq1
15. 08. 2017 21.24
+1
se strinjam še vedno pa ne razumem zakaj ne maraš lastnega naroda
Skunk Works
15. 08. 2017 21.25
+2
esq1
15. 08. 2017 21.28
+0
tvoj opis predstavlja 10% slo. državljanov hočeš reči, da so samo ti pravi slovenci?
JanzeLjj
15. 08. 2017 21.30
+1
Skunk Works
15. 08. 2017 21.33
+1
kateri pa so? Tisti, ki žurajo s ceco in danijelo?....
esq1
15. 08. 2017 21.34
+2
glede na to, da je bil v USA med najbolj gorečimi hrvat se sprašujem kakšne so korenine naših trolarjev
esq1
15. 08. 2017 21.35
+2
bi rekel, da si želijo nestabilno slovenijo
JanzeLjj
15. 08. 2017 21.45
+1
Ve se kdo cuza denarček od izrednih sej za razne tompsone pa prodajalce sladoledov... :)))
Kollerik
15. 08. 2017 21.49
+1
...kninski pasuljaši, pa slovenska narodna..aaahahaha