Tujina

Ameriški vojaki iz rok piratov rešili Irance

Washington, 07. 01. 2012 07.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriški vojaki so iz rok piratov rešili 13 iranskih mornarjev, ki so jih zajeli skupaj z njihovo ribiško ladjo. Hkrati so zajeli tudi 15 somalijskih piratov. Iranci so se zahvalili za pomoč in odpluli domov.

Enote, ki so rešile iranske mornarje, spremljajo letalonosilko John Stennis.
Enote, ki so rešile iranske mornarje, spremljajo letalonosilko John Stennis. FOTO: Reuters

Posadka ameriškega rušilca, ki spada k bojni skupini letalonosilke John Stennis, je v četrtek na severu Arabskega morja rešila 13 iranskih mornarjev z ribiške ladje Al Molai, ki so jo zajeli pirati. Gre za isto letalonosilko, za katero je poveljnik iranske vojske v začetku tedna zahteval, naj se ne vrača v Perzijski zaliv.

Ameriška mornarica je v petek sporočila, da je prejela klic v sili z iranske ladje in je poslala tja raketni rušilec Kidd, s katerega se je izkrcala enota ameriške mornarice in hitro zajela 15 somalijskih piratov. Iranski mornarji so se Američanom nato zahvalili za pomoč in odpluli domov.

Ameriški obrambni minister Leon Panetta je zaradi akcije poslal čestitke admiralu Craigu Fullerju, ki poveljuje bojni skupini letalonosilke John Stennis. Panetta je poudaril, da bodo Američani pomagali vsem, ki se znajdejo v stiski.

Tudi iranska vlada je četrtkovo rešitev danes pozdravila kot "humanitarno in pozitivno dejanje". Kot je za iransko televizijo Al Alam še dejal tiskovni predstavnik zunanjega ministrstva Ramin Mehmanparast, bi morale vse države ravnati na tak način.

Poveljnik iranske vojske Ataola Salehi je v začetku tedna javno posvaril Američane, naj ne vračajo letalonosilke v Perzijski zaliv, odkoder so jo umaknili, ko so Iranci začeli pomorske manevre blizu Hormuške ožine. Pentagon je to svarilo gladko zavrnil.

  • 20 - Liv Amiti E+ 3 (žensko)
  • 19 - Liv Vall E+ 2 (žensko)
  • 18 - Gravel kolo Giant Revolt 0
  • 17 - Giant Reign E+ 1
  • 16 - Giant Propel Adv Pro 0
  • 15 - Giant DailyTour E+ 1 RT
  • 14 - Giant Stance E+ 2 29
  • 13 - Liv Avail Adv 1 (žensko)
  • 12 - Giant Propel Advanced Pro
  • 11 - Giant Trance X E+ 1 Pro 29
  • 10 - Giant Talon 1 29 GE
  • 9 - Giant Defy Advanced 2
  • 8 - Giant TCR Advanced 1 Disc
  • 7 - Giant Explore E+ 2
  • 6 - Giant Trance X 1 29er
  • 5 - EnviLiv Advanced (žensko)
  • 4 - Liv Embolden E+ 1 (žensko)
  • 3 -Giant Propel Advanced 1ct
  • 2 - Giant Fathom E+ 2 Pro
  • 1 - Giant TCR Advanced SL 0

KOMENTARJI (104)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janez6bb
08. 01. 2012 13.49
+1
Ameriški predsednik George Bush in člani njegove administracije so v dveh letih po 11. septembru 2001 podali točno 935 lažnih izjav o Iraku. To je pokazala študija dveh neprofitnih novinarskih organizacij, ki je ugotovila, da so bile izjave "del orkestrirane kampanje, ki je učinkovito vplivala na javno mnenje in posledično vodila ameriško ljudstvo v vojno pod izrazito lažnimi pretvezami". Laži o orožju za množično uničevanje in o Al Kaidi Bush in druščina so v omenjenem obdobju po terorističnih napadih v New Yorku ob najmanj 532 priložnostih zatrdili, da ima Irak orožje za množično uničevanje ali da pa si ga je poskušal priskrbeti in da je povezan s teroristično mrežo Al Kaido ali pa kar oboje skupaj. "Zdaj ni več nobenega dvoma, da Irak ni imel orožja za množično uničevanje ali pomembnejših vezi z Al Kaido," sta v študiji zapisala Charles Lewis in Mark Reading-Smith s Sklada za neodvisnost v novinarstvu. "Na kratko, Busheva administracija je vodila ljudstvo v vojno na podlagi lažnih informacij, ki jih je metodično propagirala in ki so vrhunec doživele z vojaškim posredovanjem v Iraku 19. marca 2003." Hmmmmm od kje nam je že to znano, LAž ponavljaj toliko časa da postane resnica, še vemo kdo se je posluževal teh trikov:)
partizan71
08. 01. 2012 14.07
+2
Kućanov propagandni stroj pri diskreditiranju Janše
Martian
08. 01. 2012 12.09
-1
A še niso napadli Irana?Pa sej so bilderbergi že pred petimi leti dali ukaz za takojšen napad.....pa kva je zdej to...a res noben ne pošmirgla ukazov bilderbergov...
tekavcminka56
08. 01. 2012 12.22
+1
misliš da ni resnice na tem, kaj pa so potem rock glasbeniki, tudi raperji, tupac če poznaš, je dal svoje življenje za to, kar se tebi zdi teorija zarote, tako da mladenič pamet v roke, pa kako knjigo prebrat, pa nehat trosit neumnosti po forumu.
tekavcminka56
08. 01. 2012 12.24
+1
in točno kar sem ti rekel, vse kar znaš je oblatit teoretike, ki so napovedovali napad na iran (sam sem rekel, da ni izključen, ampak da do tega še dolgo ne bo prišlo, ker je iran izredno močan, podporo ima pa tudi pri kitajski), drugo kar znaš reči pa je to da so vsi tisti dokumentarci narejeni brez kakršnih koli dokazov, pa bi ti priporočal, da si kakšnega pogledaš sam, da vidiš dokaze iz prve roke, pa kot sem že rekel, vem da vse ni res, tudi alex jones se mi zdi nastavljen od elite, tudi assange iz wikileaksa nastavljen od rothschildov, veš resnica je pa še vedno ta da prej omenjeni in vatikan obvladujejo večino sveta.
Martian
08. 01. 2012 12.39
-1
Tupac je dal življenje za to???HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHA...dej nehi no....zdej ga pa že preveč pokaš.....Tupac...hahahhaha
Martian
08. 01. 2012 12.40
+0
tekavcminka56
08. 01. 2012 13.41
+1
matej je moje ime, rok je pa moj brat, njegov račun sem uporabljal prej, sedaj sem si naredil novega, poslušam sicer rock glasbo, rap ni ravno moja zvrst glasbe, ampak saj ja veš zakaj so tupaca ubili, aja ne veš, ker so zate vse zarote, govorim ti resnico, ti pa se takole posmehuješ otročje in primitivno, ni kaj, malo pobrskaj po youtubu, potem se smeši po forumu, Priporočam za nadaljne smetenje brezpredmetnih komentarjev. Pozdrav
rissp
08. 01. 2012 10.10
+0
Saj so dolžni pomagati v takšnih primerih... Če so skregano z vlado neke države, še ne pomeni da moraj pustiti civiliste te države na cedilu če so v smrtni nevarnosti... Prav tako kot je npr. ruska ledolomilka pravkar dostavila na tone nafte v odročno vas na Aljaski in s tem pomagala američanom, ki so odrezani od sveta... (aja, o tem seveda ne boste pisali na 24ur)...
Esprit
07. 01. 2012 20.37
+3
kajkoda Osebno ne razumem, zakaj nekateri ljudje še zmeraj tolčejo po \'\' teoretikih zarot,\'\' gledano na to, da je ravno družbena miselnost, način razmišljanja,....tisti, ki danes sestavlja večino. In tista sestavlja svet v katerem živimo, ki je žalost od sebe in se usmerja v popolno bedo. Na koncu, skoraj vse kar poznate izven novinarja ob 19h in Facebook/a, prihaja od takšnih in drugačnih teoretikov zarot. Teoretikom zarot, sanjačem,idiotom...se imamo zahvalit, da imamo demokracijo, da vemo da je Zemlja okrogla,....ne ljudem, ki niti ne vedo, da jih je človek izpred 2400 let, po imenu Socrates opisal kot ovce. Če bi se malo več zamislili nad sabo, in tole neverjetno ignoranco, aroganco, straha, postavljena sebe v krono inteligence in razvoja vsega kar je obstajalo in obstaja, bi bil ta svet bistveno, bistveno lepši. Nasploh, če bi dojeli, da ljudje niso, levi, desni, sredinski, teoretiki zarot,...ampak eno.
tekavcminka56
08. 01. 2012 11.10
+1
za kajkodo in martiana, je to nedopustno, okarala te bosta, kaj pa ti govoris, kaj si pa ti misliš.....že 100x slišano, drugače si pa prav napisal.
Metro2033
07. 01. 2012 19.52
+4
iščem svoj komentar pa ga ne najdm...to je zihr ameriška propaganda! [Comment censored by US Government + 24ur]
bamsy
07. 01. 2012 18.55
+1
Komentarji pod tem člankom so pa leo dokaz,kateri komentatorji so najbolj naivni na tem portalu. Le poglejte si,kako so z lahkoto se širokoustili v stilu,to je zarota cia,poceni ameriška propaganda,to je vse fake,ker so objavili mainstream mediji ipd. Potem pa je prišla zahvala iranskega zunanjega ministrstva.Kaj pa sedaj?So oni tudi del zarote?Ali pa ste le vi eni nerazgledani naivneži ki slepo verjamete raznim poceni dokumentarcem na youtubbu in RT-ju. Zamislite se.Saj vem da se imate za najbolj pametne in najbolj razgledane,ampak mogoče je pa resnica ravno obratna!
tekavcminka56
07. 01. 2012 19.40
+2
ti boš pa hitro vse vrgel v isti koš kajne, to je bila lepa gesta, tu cia nima nič zraven, zakaj bi? To je lepa novica, ampak kaj takega se s strani amerike zgodi zelo redko, torej spodaj mi prosim objasni, pod kajkodinim postom, ko se vas 10x vprašal ZAKAJ, dajte mi vi, ker ste tako zelo pametni, da veste da so vse samo teorije, dajte mi potem razložit, oz mi odgovorit na vprašanje. Hvala
Martian
07. 01. 2012 22.06
+1
bamsy točno tko...hahahhaa...takoj so naivenži začeli napadati da je to holivudska produkcija,da je vse izmišljeno ker je na mainstream medijih...takoj so mene začeli napadati da nimam pojma itd. itd. pol se pa iranci oglasijo in amerom zahvalijo... in kot ponavadi...teoretiki zarot so spet usekali v prazno.....tako kot so lansko leto neštetokrat...pa tudi ta napad na iran,kot je že nekdo napisal....baje so Bilderbergi že pred petimi leti dali ukaz za takojšen napad....ej...pa še vedno NIČ!...hahhaha...prov bogi so...oni pa tisti njihovi kvzi dokumentarci...si jih par ogledajo pa mislijo da jim je vse jasno....v resnici so pa največji naivneži od vseh...Alex Jones ipd. se jim pa smejijo in služijo lepe denarce!
janez6bb
07. 01. 2012 17.09
+1
Ameriški predsednik George Bush in člani njegove administracije so v dveh letih po 11. septembru 2001 podali točno 935 lažnih izjav o Iraku. To je pokazala študija dveh neprofitnih novinarskih organizacij, ki je ugotovila, da so bile izjave "del orkestrirane kampanje, ki je učinkovito vplivala na javno mnenje in posledično vodila ameriško ljudstvo v vojno pod izrazito lažnimi pretvezami". Laži o orožju za množično uničevanje in o Al Kaidi Bush in druščina so v omenjenem obdobju po terorističnih napadih v New Yorku ob najmanj 532 priložnostih zatrdili, da ima Irak orožje za množično uničevanje ali da pa si ga je poskušal priskrbeti in da je povezan s teroristično mrežo Al Kaido ali pa kar oboje skupaj. "Zdaj ni več nobenega dvoma, da Irak ni imel orožja za množično uničevanje ali pomembnejših vezi z Al Kaido," sta v študiji zapisala Charles Lewis in Mark Reading-Smith s Sklada za neodvisnost v novinarstvu. "Na kratko, Busheva administracija je vodila ljudstvo v vojno na podlagi lažnih informacij, ki jih je metodično propagirala in ki so vrhunec doživele z vojaškim posredovanjem v Iraku 19. marca 2003." Hmmmmm od kje nam je že to znano, LAž ponavljaj toliko časa da postane resnica, še vemo kdo se je posluževal teh trikov:)
tekavcminka56
08. 01. 2012 11.06
kajkoda
07. 01. 2012 15.50
+1
Vas ljubitelje zarot lahko nekaj vprašam?V primeru da v naslednjih dvajsetih letih ne bo te vojne z Iranom,za katero govorite že okoli pet let in če bo potem čez dvajset let kar naenkrat nekaj počilo in sprožilo vojno med ZDA in Iranom,a bo vaš odziv takrat mogoče nekaj takega kot,no a sem vam rekel,že 25 let vam govorim da bo vojna?
janez6bb
07. 01. 2012 15.54
+1
kajkoda
07. 01. 2012 16.12
+0
Resno me zanima.Sedaj že pet let govorite,da bodo Američani kmalu napadli Iran.Do kdaj to velja?Če slučajno pride do vojne čez 20 let,bo za to kriva odločitev ki so jo sprejeli baje bilderbergi že kmalu po vojni v Iraku?
tekavcminka56
07. 01. 2012 16.14
+2
Kajkoda ne verjamem vsega vem, da je resnica nekje vmes, ampak se bolj nagiba k črnemu scenariju, mi ti znaš pojasniti, če so vse skupaj zgolj teorije zarote, od kje napad 11/9, zakaj irak, orožje za množično uničenje, ki ga še danes ni, morda nafta? Zakaj afganistan, morda zaradi osame, morda zato ker iz tam pridelajo 90% vsega heroina, zakaj bo kmalu sirija, morda zaradi razmer v državi, morda nafta in ogromna nahajališča zemeljskega plina, zakaj je gadafi čez noč postal sovražnik, ker je želel ustanoviti lastno afriško valuto, krito v zlatu, kar bi za dolar in euro, ki nimata nobene podlage, pomenilo še slabše stanje kot sedaj, morda zato, ker je rekel da 2012 poteče koncesija za črpanje nafte, eu in zda pa smo mu dolgovali 200mio ali morda še kaj več kot le miljonov in je rekel, da tistim, ki ne poravnajo dolgov, ne bo več dobavljal nafte, zakaj na 24ur, bbc, cnn, fox news vidiš samo to kar je prav da vidiš, nobenih slabosti ameriških obveščevalnih služb, vojske, kako so ravnali s protestniki, oz še vedno ravnajo, potem sem jaz naiven, ker gledam na svet malce drugače kot ti in razmišljam s svojo glavo, važno da so vse okrog tebe same teorije zarot, daj mi potem objasni vsaj pol vprašanj, ki sem ti jih zastavil, enako velja zate martian, ne samo obsojat, povejte kako vi to vidite in ZAKAJ naj bi to bile zgolj teorije zarote, pa vatikan, zakaj je ves v zlatu, zakaj ne razprodajo 10% pa bi nahranili celo afriko, pa rockefellerji, rothschildi, to so za vas teorije zarote, mind control dejansko deluje, vidva sta živa primera za to.
janez6bb
07. 01. 2012 16.46
+4
Naj vas le spomnim, kaj je Bush rekel 12. septembra 2002: "Irak prav zdaj razširja in izpopolnjuje kapacitete za proizvodnjo biološkega orožja." Ali pa naj vas spomnim, kaj je rekel 7. oktobra 2002: "Iraški režim poseduje in proizvaja kemično in biološko orožje. In priti skuša do jedrskega orožja... Vemo, da je ta režim proizvedel na tone kemičnih agentov... Naše obveščevalne službe so odkrile, da Irak razvija zračna plovila, s katerimi bi lahko kemično in biološko orožje razpršil daleč naokrog. Skrbi nas, da Irak preiskuje načine, kako bi s temi plovili zadel Ameriko.... Obstajajo dokazi, da Irak obnavlja svoje jedrske programe." Ali pa naj vas spomnim, kaj je rekel 17. marca 2003: "Zaupni podatki, ki jih je zbrala ta vlada, pa tudi druge vlade, ne puščajo nobenega dvoma, da Irak poseduje in skriva nekatera najbolj smrtonosna orožja vseh časov." In seveda, naj vas spomnim, kaj je rekel 24. aprila 2003: "In orožje za množično uničevanje bomo našli."
janez6bb
07. 01. 2012 16.46
+1
janez6bb
07. 01. 2012 16.51
+2
pa so šli modeli že 2. na led , k so jim prodal bajke o libiji, v resnici so pa želel strmoglavit človeka, ki jim je ustrezal dokler je delal za njihove interese, isto kot sadam, samo tisti, ki berejo samo mainstrem ne poznajo celotnih zgodb, o trgovanju nafta-zlato oz zlati dinarji, gadafi je organiziral celo dve konferenci na to temo, celo na wikipediji si lahko preberete o teh dveh konferencah:)
tekavcminka56
07. 01. 2012 17.51
+1
in spet smo tu, kajkoda in martian bi temu rekla teorija zarote, kar je seveda najlažje, če si želiš oči zatiskati pred resnico.
kajkoda
07. 01. 2012 18.43
+0
Me za trenutek ni,pa celi romani nalimani,odgovora na moje vprašanje pa od nikoder. Poskusimo še enkrat.Do kdaj bo aktualen ta vaš napad na Iran?A če se bo slučajno kaj pripetilo med ZDA in Iranom šele nekje čez 20 let,a boste vi rekli,da je bila to odločitev Bilderbergov iz leta 2008.Da vi to že ves čas veste in že vsa leta na to opozarjate? Samo vaš odgovor na moje vprašanje bi rad,ne pa vae domišljiske spise. Hvala že v naprej,dragi prijatelji. p.s. Še eno vprašanjce.Kdaj se bo tisti genocid zgodil,ki ga že en lep čas napovedujete.Letnico prosim.
tekavcminka56
07. 01. 2012 19.21
+0
kajkoda, kaj pa če bi ti meni odgovoril na EN ZAKAJ, izmed desetih napisanih? Zakaj je za vas vse to zgolj teorija, če so to dejstva, za iran se govori o možnosti, ampak ga najverjetneje ne bodo napadli, ker je iran velika in suverena država, z močno vojsko, ima pa tudi podporo kitajske.....tako da, to ti je pa očitno govoril teoretik, ki vse verjame, je razlika med njim in nami, ki ti polagamo dejstva, vendar je problem, da jih ne želiš oz nočeš slišati.
tekavcminka56
07. 01. 2012 19.22
+0
za genocid oz vpeljavo nwoja, čipiranje itd. pa mislim da nas je že dovolj ozaveščenih in da se skupaj povežemo v eno, rečemu temu procentu, ki obvladuje cel svet, dovolj je! Jih linčamo na javnem mestu, če pa ne to, pa vsaj obsodimo za zločine proti človeštvu. Lp
Allbr
07. 01. 2012 15.47
Aha:) Zvezdice pomenijo, da je del komentarja zbrisan.
Allbr
07. 01. 2012 15.35
+0
Puppet Obama in njegova *administracija bo vse naredila za napad na Iran. Natiskali bodo milijarde toalet papirja, ki mu rečejo dolar, če bo potrebno, za najbolj pokvarjeno igro v zgodovini človeštva. V igri sta seveda Severna Koreja in Kitajska. Na Kitajsko ne gre kr tako zlahka, zato jo bodo poizkušali vplesti v vojno z napadom na Iran. *
tekavcminka56
07. 01. 2012 16.16
tako je prav allbr, resnico je treba objavljati vsaj tu, če je že med novicami ni.
janez6bb
07. 01. 2012 15.14
+5
Teorija zarote je vrsta teorije, ki se močno ali popolnoma razlikuje od uradno priznane teorije. Ta vrsta teorije podaja alternativno razlago stvari ali dogodkov, uradno razlago pa obravnava kot manipulacijo in prikrivanje skrivnega delovanja ene ali več skrivnih oseb ali združb.[1] Take teorije so se v zgodovini pojavile v povezavi z marsikaterim dogodkom ali stvarjo. Pri tem je šlo po navadi za dogodke, ki so bili zaviti v skrivnost ali so bile uradne razlage zelo suhoparne oz. celo v nasprotju z logiko, zaradi česar so ljudje začeli razvijati svoje razlage, ki naj bi pojasnile pravo ozadje takih dogodkov. Pojem »teorija zarote« se včasih uporablja za poskus diskreditacije alternativnih razlag kot absurdnih oz. neresničnih. Zato so zagovorniki alternativnih teorij s strani okolice večinoma obravnavani negativno. Najbolj so na udaru tisti, ki za svoje trditve nimajo dovolj dobrih dokazov. Kljub temu nekatere take teorije z dovolj dokazi delujejo bolj logično od uradnih razlag. Zagovorniki so tudi mnenja, da jih odgovorni z negativnim odnosom do teh teorij poskušajo diskreditirati in na tak način poskušajo prikriti resnico. Med zagovorniki in raziskovalci alternativnih teorij se kljub negativnemu odnosu okolice najdejo tudi znanstveniki, čeprav imajo nekateri zaradi tega raziskovanja tudi težave. Nekatere teorije, ki so bile nekoč označene za teorije zarote, so se kasneje izkazale kot resnične. Med slednje sodijo npr: Požig Reichstaga (1933) Uprizorjen nemški napad na nemško radijsko postajo v Gleiwitzu na Poljskem (1939) Operacija Gladio Projekt MKULTRA (razvoj metod za nadzor misli) JFK- drugo poročilo iz leta 1979 ugotavlja da je bilo več strelcev, bila je zarota Area 51, do leta 1994 ameriške oblasti sploh tajijo obstoj kakršnekoli baze tudi ˝teorije˝ so se že izkazale za resnične, in še se bodo
janez6bb
07. 01. 2012 15.17
+2
afera BBCI, IRan-Kontraši- same teorije zarote za ubožce:)
tekavcminka56
07. 01. 2012 16.16
+2
bravo janez, daj mi vsaj ti pomagaj malo širit resnico med te uboge ljudi.
janez6bb
07. 01. 2012 16.47
+3
nekaterim ni pomoči, ne tega počet zarad izjem, to delaj da lahko ljudje sami preberejo, nima se smisla kregati se z posamezniki, ker nekateri pač ne bodo nikoli dojeli.
tekavcminka56
07. 01. 2012 17.48
tekavcminka56
07. 01. 2012 15.00
+2
kdor ŠE VEDNO, verjame v dobro ameriške politike: youtube: nevidni imperij (slo podnapisi), cia secrets, obama deception, rockefeller empire, inside job, blueprint for global enslavement.... ko boste to predelali, razmišljali zraven s svojo glavo, boste ugotovili, da je žal veliko resnice na tem. Me pa še enkrat več, morda se že kar malo ponavljam, se opravičujem za to, čudi od kje martianu, europeanu, crusaderju in še je takšnih primerkov, skratka od kje njim takšno verovanje in zaupanje v ameriško politiko, kaj res to naredi, če poslušaš samo tisto, kar ti elita dovoli. Verjetno bi tudi sam bil tak, če pogledamo, da ne bi imeli interneta in da pač v življenju ne bi srečal tistih 5 ljudi, ki so mi iz prve roke povedali, kako ta svet deluje.
Martian
07. 01. 2012 14.04
+1
teoretiki zarot pa spet v prazno....ko so nakladali da je vse to propaganda cie...hahahaha
tekavcminka56
07. 01. 2012 14.21
-3
smešno je bolj to, da ti v 21. stoletju, pri vseh možnostih, da sam raziščeš oziroma prideš do prave resnice, še vedno verjameš da so to TEORIJE in ne samo zarote. Srečno življenje naprej v iluziji prijatelj Marty.
tekavcminka56
07. 01. 2012 14.26
-3
in vsak tvoj odgovor je isti....."kolikokrat sem ti že rekel, da me ti tvoji izmišljeni dokumentarci ne zanimajo, izdelujejo jih mulci, ki imajo 5min cajta" itd itd....mulce s 5min časa enačiš z uspešnimi gospodarstveniki, inženirji, gradbinci, ki so pričali za resnico o 911, v dokumentarcih so dokazi, pravi dokazi, še pogledat si ne greš in že vnaprej obsojaš, da nimam prav, saj ti nočem nič slabga, človek.
MihaSlo
07. 01. 2012 14.46
+3
Meni se pa tisti ki verjamejo v "dokaze" z youtuba prav smilijo ker so tolk naivni. Poglejte si še "dokumentarec" o Moon space ship teory ali kaj podobnega, da vidim do kod sega vaša naivnost.
tekavcminka56
07. 01. 2012 15.21
-3
sem rekel miha da ne verjamem vsega, da je resnica nekje vmes, ampak se bolj nagiba k črnemu scenariju, mi ti znaš pojasniti, če so vse skupaj zgolj teorije zarote, od kje napad 11/9, zakaj irak, orožje za množično uničenje, ki ga še danes ni, morda nafta? Zakaj afganistan, morda zaradi osame, morda zato ker iz tam pridelajo 90% vsega heroina, zakaj bo kmalu sirija, morda zaradi razmer v državi, morda nafta in ogromna nahajališča zemeljskega plina, zakaj je gadafi čez noč postal sovražnik, ker je želel ustanoviti lastno afriško valuto, krito v zlatu, kar bi za dolar in euro, ki nimata nobene podlage, pomenilo še slabše stanje kot sedaj, morda zato, ker je rekel da 2012 poteče koncesija za črpanje nafte, eu in zda pa smo mu dolgovali 200mio ali morda še kaj več kot le miljonov in je rekel, da tistim, ki ne poravnajo dolgov, ne bo več dobavljal nafte, zakaj na 24ur, bbc, cnn, fox news vidiš samo to kar je prav da vidiš, nobenih slabosti ameriških obveščevalnih služb, vojske, kako so ravnali s protestniki, oz še vedno ravnajo, potem sem jaz naiven, ker gledam na svet malce drugače kot ti in razmišljam s svojo glavo, važno da so vse okrog tebe same teorije zarot, daj mi potem objasni vsaj pol vprašanj, ki sem ti jih zastavil, enako velja zate martian, ne samo obsojat, povejte kako vi to vidite in ZAKAJ naj bi to bile zgolj teorije zarote, pa vatikan, zakaj je ves v zlatu, zakaj ne razprodajo 10% pa bi nahranili celo afriko, pa rockefellerji, rothschildi, to so za vas teorije zarote, mind control dejansko deluje, vidva sta živa primera za to.
Martian
07. 01. 2012 14.01
-1
lepo dejanje iranskega zunanjega ministrstva....tako kot sm prej pohvalil jenkije ki so rešili iranske ribiče...sem sedaj pohvalil irance za lep odziv.. kr tko naprej..
tekavcminka56
07. 01. 2012 14.22
+1
no komentar na mestu, težko verjamem kdo je avtor, bravo.
kajkoda
07. 01. 2012 14.29
+0
ti seveda še vedno nisi zmožen američane pohvaliti,kajne?
tekavcminka56
07. 01. 2012 15.02
+3
vsekakor, plemenito dejanje, veliko ameriškega imam rad, glasbo, filme, ne maram pa tistih ljudi, ki vodijo njihovo politiko iz ozadja, če me razumeš. Bilderbergi itd.
tekavcminka56
07. 01. 2012 17.47
+0
kaj je marti, na tisto, da bi odgovoril z dokazi, zakaj to so teorije zarot, boš pa kar utihnil, to mi da vedeti, da samo provociraš po formumu, ker ti je morda dolgčas v življenju, v resnici pa poznaš pravo resnico. No ampak vseeno glede na tvoje nedorasle poste, dvomim.
kajkoda
07. 01. 2012 13.57
+1
Iransko vodstvo se je zahvalilo in čisto po "jankovićevo" sporočilo,da je bilo to pozitivno dejanje!
janez6bb
07. 01. 2012 13.32
+6
PNAC - Projekt za novo ameriško stoletje Leta 1997, v času fotogenične vladavine Billa Clintona, je skupina petindvajsetih ameriških neokonzervativcev ustanovila think tank, ki ga je imenovala Projekt za novo ameriško stoletje (Project for the New American Century). Že ime tega novega think tanka - tega "Zbora" - ni puščala nobenega dvoma: ameriškemu stoletju, ki se je iztekalo, bo sledilo novo ameriško stoletje. Zlepa ali zgrda. Vse, kar so zapisali v svojem ustanovnem manifestu (Statement of Principles) in razvpitem epskem poročilu Ponovna izgradnja ameriške obrambe (Rebuilding America's Defenses), ki so ga objavili septembra 2000, tik pred predsedniškimi volitvami, danes zveni "preroško". Le zakaj ne? Fantje - okej, ne le fantje, med njimi je bilo tudi dekle - so zahtevali: * totalno ameriško globalno dominacijo, * huronski dvig obrambnega proračuna, * zagotovitev daljnoročne ameriške vojaške superiornosti, * raketni obrambni ščit, * vrnitev k reaganizmu (močna vojska, trda zunanja politika, moralna jasnost, izvažanje ameriških principov), * ameriške vojaške baze v Srednji Aziji in na Bližnjem Vzhodu, ki bodo jamčile "projekcijo ameriške sile po svetu", * permanentno vlogo Amerike v Zalivu, * nove "policijske" misije ameriške vojske, * rušenje režimov, ki nočejo sodelovati z Ameriko, še posebej iraškega (napad na Irak je nujnost, onemogočiti pa je treba tudi Iran in Severno Korejo), * ignoriranje mednarodnih sporazumov in multilateralizma, * unilateralne odločitve in preventivne udarce, * širitev ameriške demokracije in svobode, * novi svetovni red, ki ga bo režiral ameriški imperij, * prevzem kontrole nad energetskimi viri, predvsem nafto, * militarizacijo vesolja in ustanovitev ameriške vesoljske vojske (U.S. Space Forces), * okupacijo cyberspacea, * uporabo sile, tudi nuklearnega orožja, * in "unipolarno 21. stoletje". Rekli boste: šit, Bush v resnici le citira te fante! Vse je bilo na papirju, še preden je Bush prišel v Belo hišo! Vse je bilo vnaprej odločeno! Vsekakor - upanje, da bodo Bushevo zunanjo politiko oblikovali zmerni republikanci, je bilo odveč. Toda reč je hujša: Projekt za novo ameriško stoletje je brez težav postal ideolog Busheve zunanje politike, hočem reči, temu think tanku ni bilo treba ravno lobirati, da bi ga Bush posvojil - v Projektu, "neprofitni, izobraževalni organizaciji, katere cilj je promoviranje ameriške vodilne vloge", so namreč svoje misli združili jastrebi, ki so najprej delali za Ronalda Reagana, potem za Busha starejšega, Bubbo so gnevno preskočili, zdaj pa delajo za malega Busha. Specifično, v njegovi administraciji jih najdete na vplivnih, ključnih, udarnih, dobro budžetiranih položajih: * Dick Cheney je podpredsednik, * Donald Rumsfeld je obrambni minister, * Paul Wolfowitz je pomočnik obrambnega ministra, * Elliott Abrams je član sveta za nacionalno varnost, * John Bolton je podsekretar za kontrolo orožja in mednarodno varnost, * Richard Perle je član (in eks predsednik) Pentagonovega sveta za obrambno politiko, * Zalmay Khalilzad je Bushev posebni odposlanec za Afganistan in Irak, * Peter Rodman je pomočnik obrambnega ministra za mednarodno varnost, * Lewis Libby je šef Cheneyjevega kabineta, * Paula Dobriansky je podsekretarka za globalne zadeve. No, med zvezdami Projekta pa so tudi prof. Francis Fukuyama, avtor knjige Konec zgodovine in zadnji človek, Gary Bauer, republikanski predsedniški kandidat leta 2000 in kapo organizacije Ameriške vrline, William Bennett, "Drug Czar" Busha starejšega in avtor Knjige vrlin, Jeb Bush (ja, floridski guverner), eks podpredsednik Dan Quayle, medijski magnat Steve Forbes, prof. Donald Kagan, avtor knjige Ko Amerika spi, Norman Podhoretz, avtor knjige Patriotizem in njegovi sovražniki, William Kristol, urednik konzervativnega tednika Weekly Standard, in Bruce Jackson, honcho Komiteja za osvoboditev Iraka in arhitekt proslule Vilenske deklara
tinetone
07. 01. 2012 13.06
-1
lažna propaganda...
janez6bb
07. 01. 2012 13.29
+2
ala; Berlin - Rafid Ahmed Alvan al Džanabi, ki so mu ameriški in nemški obveščevalci nadeli skrivno ime Curveball, je za Guardian priznal, da je njegova zgodba o mobilnih laboratorijih in skrivnih tovarnah za izdelavo biološkega orožja, s katero je skušal strmoglaviti režim Sadama Huseina, laž. »Morda sem ravnal pravilno, morda ne. mmc
janez6bb
07. 01. 2012 12.53
+2
Demokracija, ki jo zdaj širi Washington, je posebne vrste. To je totalitarna demokracija. Demokracija, ki pod vojaškim nadzorom Pentagona in Nata drži skupaj vse niti ameriške gospodarske, politične in kulturne hegemonije, pravi William Engdahl v svoji knjigi Popolna prevlada, ki jo je založba Ciceron lani izdala tudi v slovenskem prevodu. William Engdahl, Američan, ki živi v Nemčiji, je danes eden najvplivnejših svetovnih analitikov in publicistov s področja geopolitike in nafte. Je avtor številnih knjig in esejev, ki jih prevajajo v vse najpomembnejše jezike sveta. Lani je denimo izšla njegova zelo odmevna knjiga Gods of Money: Wall Street and the Death of the American Century. Sodobni svet vse bolj tone v krizo in nove vojne. Demokracija je vsem odveč, človekove pravice tudi. Kriza prinaša na površje desničarski fundamentalizem, ki ne spoštuje ne lastnih zakonov ne mednarodnega prava. V kakšnem svetu pravzaprav živimo? Se je mar George Orwell v svojem znamenitem romanu zmotil v letnici? Dobršen del današnjega sveta v resnici spominja na Orwellow roman 1984, v katerem je laž postala resnica, suženjstvo svoboda, vojna pa mir. Moja knjiga govori prav o tem. V bistvu je nekakšna analiza političnih zlorab Pentagona in ameriških elit. Zdajšnja faza ameriške popolne prevlade sega v čas hladne vojne in zloma Sovjetske zveze. Svet je bil takrat poln optimizma. Vsi smo mislili, da je pred nami vendarle obdobje trdnega in trajnega miru. Čas, ko bomo meče dokončno prekovali v pluge. Ko ne bo več Nata, saj je Varšavski pakt vendar razpadel, Sovjetske zveze pa po letu 1991 ni bilo več. Toda supersila, ki je ostala, ni imela takšnega mnenja. Severnoatlantsko zavezništvo je zlorabila za širjenje vpliva na nekdaj nedostopna območja in s tem zagospodarila velikemu delu sveta. William Engdah, danes eden najvplivnejših svetovnih analitikov in publicistov s področja geopolitike in nafte
erikon
07. 01. 2012 12.20
+4
Fenomenalna režija CIAe...............
Martian
07. 01. 2012 11.13
+0
Bravo jenkiji!Na klic v sili so se odzvali tako kot se je na morju potrebno...Pa ni važno pod katero zastavo pluje ladja! Upam da bo iranski režim zbral toliko dostojanstva...in se javno zahvalil američanom za pomoč.. pred dvema letoma se je za podobno zadevo,ko so ameri rešili iz rok piratov severno korejske mornarje...celo severno korejski režim javno zahvalil američanom za pomoč!
tekavcminka56
07. 01. 2012 11.34
+3
enoličnost ne pozna meja, tu sta celo dva zagovornika ameriške politike skupaj, obema še 1x svetujem, OGLEJTA SI ŽE NEVIDNI IMPERIJ in prenehajte s to patetičnostjo o dobroti amerike, ker nas že večina pozna resnico! Lp obema
Martian
07. 01. 2012 11.54
-2
tvoji kvazi dokumentarci mene ne zanimajo....tebi je en filmček brez kakršnikoli trdnih dokazov očitno preveč spral možgane..in sedaj vse kar si videl v njem,jemlješ kot edino resnico....takim ljudem ki slepo verjamejo samo enemu viru,se drugače reče ovca...meee meee..
tekavcminka56
07. 01. 2012 12.30
+1
sploh pa martian, če te že zanima vsega še zdaleč ne jemljem kot resnico, je pa kot navadno rečemo, resnica nekje umes, vendar se bolj nagiba na to, da je večina stvari v dokumentarcih žal resnična, ko boš čipiran, ne boš smel več predelovati svoje hrane, ne boš smel več imeti vrta, ko boš delal cel mesec za 200€, se boš takrat morda končno le vprašal, če si imel narobe? Vem da je recimo v zeitgeistu kar nekaj stvari malce dodanih, propaganda deluje v nasprotno smer, alexa jonesa sumim, da je morda celo poslan od elite, da oni želijo da mi vse to vemo, nevem ugibam, pustim si mnogo stvari odprtih, ti si pa tako neposlušen in zaljubljen v to ameriko, da povsem enostavnih dejstev, ki so podkrepljeni s trdnimi dokazi, ne moreš vzeti za resnico. Žalostno, kaj naj rečem.
Martian
07. 01. 2012 12.40
-3
kolikokrat ti morm še povedat,da me tvoji kvazi dokumenarci NE ZANIMAJO!!!! Kaj tebi ni jasno???Jaz tebi nikoli nism rekel da kaj glej,beri itd....zato bi te prosil,da tudi ti nehaš vsiljevati te tvoje pravljice meni...glej in verjemi ti kar hočeš..to je tvoja pravica....hkrati pa bi te prosil,da tudi ti meni pustiš to pravico...ali je to pač zate preveč?Si mogoče od koga plačan da vsakodnevno delaš reklamo za te kvazi dokumentarce in to tako zavzeto,da vsakič tudi poveš kdaj so slovenski podnapisi? tko da še enkrat...TVOJE PRAVLJICE ME NE ZANIMAJO!Ti pa kar uživaj v njih če hočeš!
tekavcminka56
07. 01. 2012 14.01
+1
ok, oprosti, ker želim odpreti oči, človeku, ki živi v zmoti. Se opravičujem, ne bom več.