Tujina

Anan: Uporaba sile poslednji izhod

Bejrut, 06. 02. 1998 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Generalni sekretar Združenih narodov Kofi Annan je v pogovoru za časnik al-Hayat opozoril, da mora biti uporaba sile "zadnji izhod in zadnje sredstvo," s katerim bi Irak prisilili k spoštovanju resolucij Varnostnega sveta ZN. Vodja britanske diplomacije Robin Cook pa je v pogovoru za televizijsko mrežo BBC ocenil, da zalivske države vse jasneje spoznavajo, da je treba ustaviti Sadama Huseina.

Kofi Annan je v pogovoru za arabski časnik al-Hayat, ki izhaja v Londonu in več arabskih prestolnicah, zatrdil, da se zdaj ne bi pogovarjali o vojaškem napadu, če bi Irak spoštoval resolucije ZN in sodeloval s posebno komisijo ZN za nadzor razoroževanja Iraka (UNSCOM). Annan je hkrati poudaril, da si ZDA tako kot druge članice prizadevajo ohraniti slogo Varnostnega sveta.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.