Tujina

Arafat prispel v Moskvo

Moskva, 05. 04. 1999 19.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Palestinski voditelj Jaser Arafat je danes prispel na uradni obisk v Rusijo.

Arafat se bo med dvodnevnim obiskom sešel z zunanjim ministrom Igorjem Ivanovom, s premierom Jevgenijem Primakovom ter s predsednikom Borisom Jelcinom.

Osrednja tem pogovorov bo palestinska namera, da 4. maja, ko se izteče petletno prehodno obdobje, ki ga predvideva sporazum med Izraelom in Palestinci iz Osla, razglasi neodvisno palestinsko državo.

Palestinsko vodstvo je napovedalo, da bo končno odločitev o tem vprašanju sprejelo po posvetovanjih s številnimi državami. Arafat bo iz Moskve najprej odpotoval na Kitajsko, nato pa še na Japonsko in v Indijo.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.