Gospodarstvo
Oglas

Arena Pula bo gostila največje kitajske glasbene dragulje

Pulj, 04. 08. 2017 07.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Svetovno znan mongolski Haya band, virtuoz zlatih prstov na klavirju Muye Wu in najbolj znan kitajski glasbeni inovator Zhihui Li, bodo s svojim bogatim glasbeni opusom navduševali publiko na edinstvenem SILK ROAD FESTIVALU, ki se bo odvijal v Areni Pula, 11. avgusta 2017, z začetkom ob 20h.

Silk road festival
Silk road festival FOTO:

Ob boku renomiranih kitajskih glasbenikov, bo nastopila tudi znana hrvaška violončelistka Ana Rucner - kot gostja te, do sedaj največje hrvaško-kitajske glasbene manifestacije v tem delu Evrope.

Haya band je eden prepoznavnejših in večkrat nagrajenih bandov, ki združuje tradicionalno mongolsko kulturo s crossover in svetovno glasbo. Njihovo originalno fuzijo tradicionalnih in modernih glasbenih elementov, vokalno oplemeniti pevka Daiqing Tana. Gre za vrhunsko pevko, nevsakdanjega glasu, ki pusti publiko brez diha.

Veličastno interpretacijo klasične in tradicionalne kitajske kulture bo v svojem opusu publiki dočaral Muye Wu, znani pianist, ki se je šolal na Visokem nacionalnem konzervatorju za glasbo in ples v Parizu. Ta glasbeni virtuoz in nacionalni idol, katerega pogosto omenja tudi francoski Le Monde, bo ponesel publiko iz kaosa v raj, ob čemer bo koristil kompleksne glasbene interpretacije napolnjene z nežnimi in intenzivno strastnimi čustvi.

Silk road festival
Silk road festival FOTO:

Kitajsko mistiko, eksotičen preplet vzhodnjaških tradicionalnih godalnih in lesenih pihalnih glasbil ter lahkotne in tople note elektronskih elementov zahoda, bo ponudil glasbeni opus njihovega najbolj znanega new age glasbenega izvajalca Zhihui Li-a, ki prihaja v spremstvu svojih glasbenikov, ti bodo na inovativen način združili nezdružljivo, pri čemer si bodo pomagali z močjo bobnov, basa, kitare, violine, kitajskih citer, pihalnih instrumentov in vokalno izvedbo.

V goste prihajajo dragulji kitajske glasbene scene, ki bodo s svojo avtentično izvedbo in kompleksno tehnično podporo očarali tako domače kot tuje občinstvo ter publiki na še neznan, a originalen način, predstavili glasbeno izročilo nam še neznane Kitajske.

Silk road festival
Silk road festival FOTO:

Več informacij najdete na www.croatiameetschina.com

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

Naročnik oglasa je Meritum komunikacije d.o.o..

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1