Tujina

Aretirali dve osebi, ki naj bi bili povezani z napadi. Kakšna je bila njuna vloga?

Bamako, 26. 11. 2015 20.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Maliju so preiskovalci aretirali dve osebi, a njune identitete niso razkrili. Prav tako ni jasno, kakšna naj bi bila njuna vloga v napadu na hotel v Bamaku, v katerem je umrlo 20 oseb. Oba naj bi imela telefonske kontakte z enim od napadalcev.

Malijski minister za varnost je danes sporočil, da so prijeli dva osumljenca, ki naj bi bila povezana s terorističnimi napadi na luksuzni hotel Radisson Blu v prestolnici Bamako. V napadu je umrlo 20 oseb. Kakšna je bila njuna vloga v napadu in kdo sploh sta, minister ni razkril.

V incidentu sta umrla dva napadalca, malijske varnostne sile pa so iz stavbe rešile 170 talcev. Kar tri islamistične skupine so prevzele odgovornost za napad.

Vir blizu preiskave je tujim novinarjem razkril, da so dva osumljenca izsledili na podlagi podatkov, ki so jih našli na telefonu enega od mrtvih napadalcev.

Ena oseba je bila že od avgusta v rednih kontaktih z napadalcem, druga oseba pa mu je napolnila mobilni račun s poslanim kreditom.

Hotelska soba po napadu
Hotelska soba po napadu FOTO: Reuters

Po napadu na luksuzni hotel Radisson Blu v malijski prestolnici, ki se se zgodil teden dni po terorističnih napadih v Parizu, so v državi razglasili desetdnevne izredne razmere.

Napad sta ostro obsodila francoski predsednik Francois Holland ter njegov ruski kolega Vladimir Putin. Ostre besede zoper napadalce ni skrival niti ameriški predsednik Barack Obama, ki je dejal, da tovrstna barbarstva samo krepijo našo odločenost, da se izpostavimo temu izzivu. Tudi Peking in generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Moon sta napad najostreje obsodila.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.