Tujina

Argentinska nogometna zveza z nasveti, kako osvajati ruska dekleta

Buenos Aires, 17. 05. 2018 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Argentinska nogometna zveza je v priročnik pred prihajajočim svetovnim prvenstvom v Rusiji, ki ga je razdelila sedmi sili, trenerjem in nogometnim funkcionarjem, vključila poglavje z nasveti za osvajanje tamkajšnjih žensk.

V priročniku so novinarjem svetovali, naj dišijo prijetno in se oblečejo primerno, če želijo narediti vtis na rusko dekle. Pozivali so jih tudi, naj z njimi ravnajo s spoštovanjem.

Argentinski novinar Nacho Catullo je bil eden izmed mnogih novinarjev in nogometnih funkcionarjev, ki so se udeležili zastonj predavanja o ruski kulturi in jeziku pred nogometnim prvenstvom v Rusiji.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Catullo je sporno poglavje priročnika objavil na svojem Twitter profilu, ko pa se je fotografija razširila po spletu, je argentinska nogometna zveza ukrepala. Vzeli so jim priročnike in jih vrnili, manjkala pa je kontroverzna stran.

Med drugim je v priročniku zapisano, da ruske ženske niso rade objektivizirane in nočejo biti le zapeljane med rjuhe. Opozarjajo tudi, da je za njih značilno, da zelo cenijo svojo zasebnost, zato naj jim ne postavljajo vprašanj o njihovem seksualnem življenju in drugih osebnih temah.

Poudarjeno je tudi, da ne marajo dolgočasnih mošk, ki ne najdejo tem za pogovor. Ob tem so opomnjeni, da sami prihajajo iz tuje države in jih lahko pritegnejo z govorom o tem.

"Rusinje imajo rade moške, ki prevzamejo pobudo. Če niste samozavestni, je čas, da začnete vaditi komuniciranje z ženskami," je zelo konkretno zapisano.

Letos se je v Buenos Airesu odvil največji protest žensk v zgodovini Latinske Amerike.
Letos se je v Buenos Airesu odvil največji protest žensk v zgodovini Latinske Amerike. FOTO: AP

Viri znotraj argentinske nogometne zveze so povedali, da so bili nasveti vzeti iz spletnega bloga. Ni znano, kdo se jih je odločil vključiti v priročnik.

To se je zgodilo le nekaj mesecev po tem, ko se je v argentinski prestolnici Buenos Aires odvil največji protest žensk v Latinski Ameriki do zdaj. Na dan žena, 8. marca, so nasprotovale seksizmu in zahtevale konec nasilja do žensk.

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ni_mi_vse_eno
17. 05. 2018 22.53
+1
geni se morajo mešati
Ovca12345
17. 05. 2018 11.19
+8
dvomim da Rusinje hočejo latino papke
emilzapata
17. 05. 2018 08.10
+4
mogoče se bo oglasil na portalu tudi seggesse, pa bo povedal kaj več o skrivnostih rusinj.